تبلیغات
شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر - مطالب تیر 1394
خون جاری شده از شقیقه‌اش بر روی پوست آفتاب سوخته‌‌اش، نشان از دردی قدیمی دارد؛ چند دقیقه‌ای می‌شود که کشاورزها دست از سرش برداشته‌اند و با چوب و چماق به جان سرمایه‌اش یا همان کندوهای زنبور عسل افتاده‌اند. موج زنبورها به آسمان خیز برمی‌دارد و کندوها ساده می‌شکنند. لنگان‌لنگان از باغ زردآلو دور می‌شود تا چشمش به زبانه‌های سرخ آتشی بیفتد که حاصل سوزاندن  چادرهای اسکان موقت خود و دیگر همکاران زنبوردارش است.

حالا علاوه بر سرمایه و خانه موقتش باید درد چوب و چماق‌های کشاورزان عصبانی را هم به جان بخرد.  در منطقه‌ای که دور ازهرگونه تکنولوژی و حتی آب و برق حکم حضورش کمتر از دزد آب  نیست! چرا که کشاورزان کار او را مضر می‌دانند و فکر می‌کنند زنبورها دشمن کشت و کارشان هستند؛ حال آن‌که دوست‌تر از زنبورها برای کشاورزان دوستی نیست! این داستان بارها و بارها در برخی نقاط ایران تکرار شده و بارها  هر کلونی زنبور که دست‌کم 500- 600‌هزار تومان قیمت دارد، نابود شده است تا معلوم شود این بخش نیازمند اطلاع‌رسانی بیشتر است.

در این بین هم کمتر کسی برای کشاورزان زحمت‌کش توضیح می‌دهد که این رابطه میان زنبورداران و کشاورزان می‌تواند دوستانه باشد و مفید برای هر دو بخش. در نگاه برخی کشاورزان، زنبورداران با دزد آب هیچ تفاوتی ندارند چرا که آنها معتقدند زنبورداران با کندوهایشان می‌آیند تا گرده گل‌های تازه به بار نشسته باغ‌های میوه را بدزدند! همین باور هم باعث می‌شود تا با بدترین شیوه ممکن، زنبوردارها را از چند فرسخی مزارع و باغ‌هایشان برانند و این ماجرا را هر بهار و تابستان بارها و بارها تکرار کنند. در آمریکا اما، داستان 180 درجه متفاوت است.

زنبورداران برای هر کندو 150 تا 250 دلار یعنی چیزی حدود 450 تا 750‌هزار تومان دریافت می‌کنند تا آن را در مزارع یا باغ‌های میوه نصب کنند. در ترکیه هم کشاورزان برای نصب هر کندو در مزارع یا باغ‌هایشان حدود 120 لیر می‌پردازند و باغداران و کشاورزان چینی برای هر کندو 150 یوآن پرداخت می‌کنند. آنها می‌دانند زنبورها به‌راحتی می‌توانند با جابه‌جایی گرده گل‌ها، میزان تولید میوه یا محصول کشاورزی را تا 50‌درصد افزایش دهند و همین نکته ساده، دو ماجرای کاملا متفاوت را در مزارع ایران و سایر کشورهای جهان رقم می‌زند. این خلاصه‌ای است از آن چیزی که «عفت رییسی» مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور با «شهروند» در میان می‌گذارد.

نقش فراموش‌شده زنبورها در افزایش بهره‌وری کشاورزی

دانش فراموش‌شده در مزارع ایران، باعث شده است که حالا کشاورزان ایرانی برای افزایش تولید خود دست به دامن انواع سموم و آفت کش‌ها شوند. این در شرایطی است که تا چند دهه قبل که اکوسیستم طبیعی تا این اندازه مورد تجاوز قرار نگرفته بود زنبورها یکی از مهم‌ترین عملیات کشاورزی یعنی گرده افشانی در مزارع و باغ‌ها را برعهده داشتند. براساس پژوهش‌های انجام‌شده توسط «غلامحسین طهماسبی» معاون پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی حدود یک‌سوم غذای انسان‌ها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از گیاهانی به دست می‌آید که به وسیله حشرات گرده‌افشانی شده‌اند و جالب است بدانید در این میان 80‌درصد گرده افشانی‌های مزارع توسط یکی از قدیمی‌ترین ساکنان زمین، یعنی زنبورها انجام می‌شود.

براساس این گزارش چنانچه در یک باغ میوه حدود 4 تا 5 کلونی زنبورعسل قرار داده شود کیفیت و کمیت میوه حاصل می‌تواند تا چند برابر افزایش داشته باشد که این موضوع به ساختار باغ میوه یا محصول کشت‌شده در مزارع بستگی دارد. به‌عنوان مثال زنبورعسل قادر است با گرده افشانی در باغ میوه‌های تک هسته‌ای تولید محصول در این باغ‌ها را تا 50 یا 60‌درصد نیز بالا ببرد. براساس آزمایش‌های انجام‌شده در این گزارش، چنانچه باغدار گیلاس در هر هکتار از باغ خود یک یا دو کندوی زنبور عسل قرار دهد میزان تولید تا 40‌درصد افزایش خواهد یافت. به جز این، زنبورها به دلیل ظرافت در تشخیص انواع گرده گل و وفاداری‌شان به یک نوع گل، می‌توانند به راحتی بیشترین جابه‌جایی درست گرده‌های یک نوع میوه یا محصول را انجام دهند و به این ترتیب حداکثر بهره‌وری ممکن برای کشاورزان را رقم بزنند. زنبورها همچنین حساسیت بالایی نسبت به انواع سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها دارند.

یک زنبور آلوده به سموم کشاورزی نمی‌تواند وارد کندو شود زیرا موجب مرگ نوزادها می‌شود. این موضوع نقش موثری در انتخاب بهترین گرده‌ها و تولید محصول باکیفیت و عاری از سموم شیمیایی دارد. علاوه بر این زنبورها برخلاف بسیاری از حشرات شعاع پروازی زیادی دارند و این مسأله نیز در انتخاب بیشترین و بهترین گرده‌ها تاثیرگذار است.

نابودی جمعیت حشرات مفید با استفاده بی‌رویه از سموم

عفت رییسی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور با تأکید بر نقش زنبورها در حفظ و حراست اکوسیستم طبیعی به «شهروند» توضیح می‌دهد: درحال حاضر زنبورداری به‌عنوان یکی از مشاغل ممتاز کشاورزی در جهان شناخته شده است، زیرا این حرفه علاوه بر این‌که با سرمایه کم ایجاد اشتغال می‌کند یکی از انواع مشاغل سبز به‌شمار می‌آید.

زنبورداری نه‌تنها هیچ‌گونه هزینه‌ای به طبیعت تحمیل نمی‌کند که با نقش مفید حشره در طبیعت و با جابه‌جایی گرده گیاهان قادر است میزان تولید کشاورزی را به‌طور موثر و قابل‌توجهی افزایش دهد. او ادامه می‌دهد: چند عامل جاذبه زمین، باد، جریان آب، حشرات و حیوانات عوامل جابه‌جایی گرده‌ها و ثمرآوری گیاهان در طبیعت به شمار می‌روند که در میان این عوامل، نقش زنبورها به دلیل ساختار حیاتی و زیستی حشره در جابه‌جایی گرده‌ها 90‌درصد است.

در مزارع ایران به دلیل استفاده بی‌رویه از سموم و آفت‌کش‌ها ‌درصد زیادی از جمعیت حشره‌های مفید مانند پروانه‌ها و سنجاقک‌ها نابود شده‌اند. در این بین، تنها جمعیت قابل توجهی از زنبورها باقی مانده‌اند که این موضوع به لطف نقش تولیدی این حشره و تولید مثل صنعتی توسط زنبورداران بوده است. رییسی تأکید می‌کند: با وجودی که نابودی جمعیت حشرات توسط آفت‌کش‌ها توانسته است راندمان تولید کشاورزان ایرانی را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد برخی از آنها به دلیل ناآگاهی مانع از استقرار کندوهای زنبور عسل در مزارع و باغ‌های خود می‌شوند تا آن‌جا که حتی کار به درگیری‌های فیزیکی بین کشاورزان و زنبورداران و نابودی اموال زنبورداران می‌رسد.

دریافت عوارض از زنبورداران آواره!

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور با بیان این‌که استقرار کندو یکی از مهم‌ترین مشکلات زنبورداران است می‌گوید: در سال‌های پیش از انقلاب اطراف سدها به‌صورت هوایی بذرپاشی انجام می‌شد تا به این ترتیب جمعیت حشرات مفید و ازجمله زنبورها به این مناطق جذب شوند.

نقش حشرات در این پروسه، جابه‌جایی گرده‌های گل ‌و حمل ذرات نیتروژن به منطقه بود که باعث افزایش میزان ازت خاک و جلوگیری از ریزش کناره‌های سدها می‌شد اما این دانش کم‌کم فراموش شد و جالب است که بدانید درحال حاضر استقرار کندو در اطراف سدها منع قانونی دارد. رییسی ادامه می‌دهد: زنبوردار ایرانی نه‌تنها نمی‌تواند در نزدیکی باغ‌ها، مزارع و سدها کندوهای خود را مستقر کند که نهادهای مختلف برای استقرار کندوها در فواصل قانونی نیز مبالغی از زنبوردار دریافت می‌کنند.

به‌عنوان مثال حدود 4-5 سالی است که قبوضی از شورای ده و دهیاری‌ها به دست زنبورداران می‌رسد که در آن به ازای هر کندو 20 تا 50‌هزار تومان عوارض دریافت می‌شود. تصور کنید زنبورداری که‌هزار کندوی عسل دارد باید سالانه چه مبلغ سنگینی بابت استقرار کندوهای خود بپردازد. این درحالی است که در سایر کشورها و حتی کشورهای درحال توسعه بابت استقرار کندو در مزارع و نقاط روستایی به زنبوردار یارانه دولتی نیز پرداخت می‌شود.

بودجه صفر صنعت زنبورداری در برنامه ششم

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور می‌گوید: در ایالات متحده آمریکا زنبورداران نه‌تنها از طرف ارگان‌های مرتبط با کشاورزی و تولید غذا یارانه و مشوق دریافت می‌کنند بلکه نهادهای زیست‌محیطی نیز از نقش این حشره در حفظ اکوسیستم طبیعی غافل نشده و یارانه‌ای برای حمایت از حرفه زنبورداری درنظر گرفته‌اند اما در ایران زنبورداران از هیچ‌گونه حمایت دولتی برخوردار نیستند و اداره کل مرتبط با این صنف در وزارت کشاورزی به یک دفتر کوچک خلاصه شده است.

رییسی همچنین تأکید می‌کند: حدود 3‌سال است که به معاونت باغبانی و زراعت وزارت کشاورزی درخواست تشکیل نشست مشترک داده‌ایم تا نقش زنبورداری در توسعه کشاورزی را به بحث بگذاریم اما هنوز این وزارتخانه به درخواست زنبورداران پاسخ مثبت نداده است. علاوه براین در برنامه ششم توسعه، مجلس برای حرفه‌ای مانند نوغان‌داری یا پرورش کرم ابریشم که تولیدکنندگان اندک آن به یک استان کشور خلاصه می‌شوند ردیف بودجه مستقل درنظر گرفته است اما برای زنبورداری که 75‌هزار تولیدکننده در سراسر کشور را شامل می‌شود، ریالی بودجه پیش‌بینی نکرده است.

اطلاعات مروجان تکراری و ناکافی است


"حسین قربانی" باغدار میوه و تولیدکننده محصولات ارگانیک نیز به «شهروند» توضیح می‌دهد: کشاورزان درباره نقش زنبورعسل در گرده‌افشانی توجیه نشده‌اند. قربانی با بیان این‌که برخی از مروجان کشاورزی نقش منفعلی در آگاه‌سازی کشاورزان ایفا می‌کنند می‌گوید: تاکنون جلسه اطلاع‌رسانی درباره نقش زنبورها در گرده‌افشانی برای کشاورزان برگزار نشده است و این دسته از مروجان نتوانسته‌اند در این‌باره اقدامات کافی و تأثیرگذاری داشته باشند.

آنها معمولا محتوای آموزشی را به‌صورت کتابچه‌ای کوچک و سالی یکبار در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند که در این کتابچه‌ها بیشتر به اطلاعاتی اشاره شده است که کشاورزان از آن آگاه بوده و کمتر نکته جدیدی برای یادگیری در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند. به همین دلیل و چون دانش مروجان در حد تجربه عملی در مزارع کشاورزی نبوده است کمتر از سوی کشاورز و باغدار مورد پذیرش و استناد قرار می‌گیرند.




طبقه بندی: آموزش، اخبار و اطلاع رسانی، مقالات،

تاریخ : جمعه 26 تیر 1394 | 02:50 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
شرایط مناسب آب وهوایی در شهرستان جیرفت زمینه تولید عسل با کیفیت را در این شهرستان فراهم کرده است. سالاری مدیر جهادکشاورزی شهرستان جیرفت گفت: بیش از 31هزار کلنی زنبور عسل در این شهرستان وجود دارد که به طور متوسط سالانه بیش از 180هزار تن عسل از این کلنی ها برداشت می شود.

وی با اشاره به تنوع آب وهوایی جیرفت به واسطه داشتن مناطق گرم و خنک کوهستانی گفت  هر سال بین 15تا 20هزار کلنی زنبور عسل مهاجر هم از دیگر استانهای کشور برای تولید عسل و افزایش جمعیت به جیرفت می آیند. سالاری افزوداز هر کلنی زنبور عسل  در جیرفت سالانه  7کیلو گرم عسل برداشت می شود وزنبور داران جیرفتی در سال 4مرحله عسل برداشت می کنند که این مزیت در کمتر جایی از کشور وجود دارد واین عسل  کاملا طبیعی از درختان مرکبات وگیاهان دارویی است.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 25 تیر 1394 | 01:59 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
رییس اتحادیه زنبورداران خراسان شمالی گفت: تغییرات جوی، بروز خشکسالی و گرمای شدید هوا در استان موجب شده تا زنبورداران استان برای نگهداری زنبورهای خود و یا پرورش آن با مشکلات متعددی مواجه شوند.

به گزراش ایسنا، محمد علی شاددل  توضیح داد: زنبورداران استان کندوهای زنبور عسل را در فصل تابستان در مناطق کوهستانی این استان استقرار می‌دادند تا زنبورها از شهد گیاهان کوهستانی استفاده کنند، اما به علت عدم رویش گیاهان و نبود شهد در آنها، با مشکل تغذیه زنبورها روبه‌رو شده‌اند.

وی ادامه داد: هم اکنون زنبوردارانی که به صورت صنعتی عسل تولید می‌کنند زنبورهای خود را با شکر تغذیه می کنند و آن دسته از زنبورداران طبیعی کار، زنبورها را به حال خود رها کرده‌اند که فکر نمی‌کنم بتوانند برداشتی نیز داشته باشند.

وی اظهار کرد: در سال ۸۱ زنبوردار طبیعی کار استان توانست به ازای ۲۰ قاب زنبور، ۶۰ کیلوگرم عسل برداشت کند اما پیش بینی می‌شود طی سال جاری به ازای ۲۰ قاب نتواند پنج کیلوگرم عسل نیز برداشت کند.

شاددل با بیان اینکه پوشش گیاهی استان در فصل تابستان انواع خار، انواع گون و آویشن است، خاطرنشان کرد: گون و آویشن‌ها خاصیت دارویی دارند و عطر و طعم به عسل می‌دهند که امسال خبری از این گیاهان در طبیعت نیست.

وی تصریح کرد: به احتمال زیاد تنها عسلی که زنبورداران طبیعی کار استان بتوانند از گیاهان استان برداشت کنند عسل خارشتر است. 



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : چهارشنبه 24 تیر 1394 | 02:20 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
خبرگزاری فارس در شرق استان تهران اظهار کرد: فردی در حریم اثر طبیعی – ملی دریاچه تار اقدام به استقرار حدود 300 کندوی زنبورعسل بدون مجوز قانونی کرده بود.

وی افزود: طی اخطار‌های مختلف محیط زیست و همچنین اعتراض زنبورداران دماوند، آن فرد حاضر به ترک منطقه نشد و به بهانه‌های مختلف از ترک منطقه خودداری می‌کرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند گفت: با توجه به اینکه هرگونه فعالیت در حریم اثر طبیعی – ملی دریاچه تار برابر قانون ممنوع است، پس از اخذ دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند مبنی بر انتقال زنبورها همراه با رئیس اتحادیه زنبورداران دماوند و سه نفر کارشناس زنبورداری، مراتب انتقال در حضور مأموران یگان حفاظت محیط زیست دماوند صورت پذیرفت.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 23 تیر 1394 | 03:01 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
سیدفردین صفوی عضو هیئت مدیره انجمن ملی عسل ایران : بسته بندی ضعیف عسل سبب شده تا صادرات این محصول به‌صورت فله‌ای به بازارهای خارجی راه یافته و با برندهای کشوری همچون ترکیه به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر شود.

وی با بیان اینکه باید عسل طبیعی به‌عنوان یکی از باارزش‌ترین مواد غذایی در دسترس همگان قرار گیرد، تصریح کرد: هم اکنون میزان مصرف سرانه مردم از 180 گرم به 925 گرم افزایش یافته که این ناشی از اعتمادسازی زنبورداران بوده اما هنوز ما با میزان مصرف سایر کشورها فاصله زیادی داریم و امیدواریم با همکاری مشترک با سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان زمینه ارتقای مصرف و سالم‌سازی فضای تولید فراهم شود.

عضو هیئت مدیره انجمن ملی عسل ایران با اشاره به مشکلات صنعت زنبورداری کشور و استان اردبیل گفت: در این زمینه پیشنهاد می‌شود تا با حمایت مسئولان مربوطه سرمایه‌گذاری و به وجود آوردن صنایع مدرن بسته‌بندی در صادرات غیرنفتی، ارزآوری برای کشور و نیز در زمینه اشتغالزایی قدم‌های خوبی برداشته شود.

مشکلات صنعت زنبورداری که باعث افت کیفیت عسل می شود

رئیس اتحادیه کشاورزی زنبورداران استان اردبیل اظهار کرد: برداشت استاندارد اجباری از عسل از جمله مشکلات بوده که با این امر شاهد افت کیفیت این محصول باارزش و به‌دنبال آن ورود عسل‌های نامرغوب به بازارهای داخلی خواهیم بود که این عمل لطمه سنگینی به صنعت زنبورداری وارد می‌کند.

وی عدم قیمت‌گذاری بر عسل را که سبب سودجویی‌های فراوانی در فروش این محصول می‌شود از دغدغه‌های این صنعت دانست و گفت: باید قیمت‌گذاری عسل استانی شده و با همکاری اتحادیه زنبورداران هر استان با سازمان صنعت، معدن تجارت و بازرگانی و کشاورزی آن استان تعیین شود که ملاک قیمت اصولاً براساس کیفیت باید تعیین شده و با این روش عدالت بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان رعایت شود.

صفوی نبود نظارت کافی در عرضه عسل‌های شهد بدون نام و نشان در بازار را از معضلات این صنعت برشمرد و افزود: انتظار می‌رود از عرضه عسل‌های بدون برند و مجوز بهداشتی از معاونت غذا و دارو جلوگیری به عمل آید تا اعتماد مصرف کنندگان جلب شود و برای عسل‌های فله و خام با راه‌اندازی آزمایشگاه کنترل کیفی استانی توسط اتحادیه عسل‌های زنبورداران مورد آزمایش و با تأیید اتحادیه وارد چرخه بازار شود.

وی اظهار کرد: نظام‌مند نبودن و مدیریت ضعیف اتحادیه سراسری، صنعت زنبورداری را به چالش کشانده و به خواسته‌های زنبورداران جامه عمل نپوشانده که باید در این زمینه اتحادیه کشوری در فروش و صادرات عسل و واردات موم و نیز اصلاح نژاد ملکه و واردات ملکه زنبور عسل قدم‌های مثبتی بردارد که متأسفانه چنین نشده است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 22 تیر 1394 | 02:04 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه رتبه ایران در تولید عسل جهان کمتر از ۱۰ است، گفت: ترکیه و چین از جمله مقاصد صادراتی عسل ما هستند؛ ضمن اینکه برخی از کشورهای اروپایی نیز با واسطه از ما عسل خریدند.
حسن رکنی شرایط تولید عسل در کشور را بسیار مطلوب عنوان کرد و اظهارداشت: رتبه ایران در زمینه تولید عسل در جهان کمتر از ۱۰ است و همین شرایط به ما کمک می‌کند که بتوانیم بخشی از تولیدمان را به دیگر کشورها صادر کنیم.
وی میزان تولید عسل در کشور را حدود ۷۵ هزار تن اعلام و اضافه کرد: سال قبل حدود ۵ هزار تن عسل از کشور صادر شد؛ ضمن اینکه کشورهای مختلفی داوطلب دریافت این محصول از ایران بودند.رکنی کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه، چین و غیره را از جمله متقاضیان دریافت عسل ایرانی عنوان کرد و گفت: برخی از کشورهای اروپایی نیز با یک واسطه از ایران عسل خریدند.
وی تنوع گل و گیاهی کشور را عامل تولید عسل‌های متنوع و باخاصیت دارویی دانست و افزود: در زمینه بسته‌بندی تشکل‌های ما اقداماتی را انجام دادند که لازم بوده اما کافی نبوده است؛ ما برای به دست آوردن ارزش افزوده کامل باید کیفیت و تنوع بسته‌بندی‌مان را بالا ببریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم حضور تشکل‌های مربوطه در نمایشگاه‌های بین المللی در راستای بازاریابی برای این محصول، در مورد پیش‌بینی‌های انجام شده برای تولید عسل در سال‌جاری اضافه کرد: در حال حاضر نمی‌توان عدد دقیقی را در این زمینه اعلام کرد اما براساس برنامه پیش‌‌بینی شده امیدوار هستیم تولید این محصول در سال‌جاری به بیش از ۷۵ هزارتن برسد.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 15 تیر 1394 | 02:21 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان داد که عصاره های دارای زیتون در پایه عسل، مکمل غذایی سنتی و خوبی برای بیماران مبتلا به سرطان است.این دستاورد در قالب رساله دکترای عمومی دانش آموخته دانشکده داروسازی این دانشگاه بدست آمد.

علیرضا کندری در این رساله به بررسی اثر سایتوتوکسیک ( سمیت سلولی) عصاره های دو میوه زیتون و انجیر با نسبتی خاص در آب یا شربت عسل بر روی طیفی از سلول های سرطانی مختلف پرداخت.

نتایج این رساله نشان داد که عسل به تنهایی اثر سایتوتوکسیک زیادی روی رده های سلولی ندارد.

عصاره های حاوی انجیر و زیتون که در پایه آبکی حل شده بودند نیز اثر سایتوتوکسیک قابل ملاحظه ای حتی در غلظت یک میلیگرم در میلی لیتر نداشتند.

در صورتی که عصاره های حاوی زیتون که در پایه عسل حل شده بود روی سلولها، سمیت سلولی قابل ملاحظه ای داشتند با این تفاوت که این اثر روی سلولهای سرطانی بسیار بارزتر از سلول نرمال مورد مطالعه بود.

در این تحقیق ابتدا میوه های زیتون و انجیر از سایر قسمت های گیاه جدا و سپس از میوه های تکه تکه شده توسط اتانول 70 درجه به روش ماسراسیون به مدت 48 ساعت عصاره گیری شد.

مقادیر مناسبی از عصاره های خشک شده در آب مقطر استریل و شربت عسل به گونه ای حل شدند تا غلظت های لگاریتمی یک، 0.1 و 0.01 میلیگرم در میلی لیتر تهیه شود.

عصاره این میوه ها در برابر چهار رده سلولی سرطانی و رده سلولی نرمال انسانی مورد ارزیابی قرار گرفتند هرچند در این گزارش تاکید شده که مطالعات بیشتری نیاز است تا اثرات قطعی این رژیم کمکی را واضح تر نشان دهد.

این رساله دکترا به راهنمایی دکتر حجت صادقی و دکتر غلامرضا اصغری اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده است.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،
دنبالک ها: فودپرس،

تاریخ : یکشنبه 14 تیر 1394 | 10:59 ب.ظ | نویسنده : | نظرات