تبلیغات
شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر - مطالب فروردین 1394
قربان کرمی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در گچساران با اشاره به وضعیت تولید عسل در مناطق عشایری این شهرستان اظهار کرد: افزون بر 235 نفر عشایر دارای پرورش زنبور در شهرستان گچساران وجود دارد.

وی با بیان اینکه به طور متوسط هر زنبوردار عشایری داری 100 الی 110 کندو است، افزود: در حال حاضر عشایر زنبوردار گچساران دارای 25 هزار و 826 کندوی عسل است.

رئیس اداره امور عشایر گچساران با بیان اینکه متوسط تولید و برداشت عسل در سال گذشته با توجه به شرایط کم‌بارشی نسبتا بد، 9 کیلو بوده است یادآور شد: با توجه به شرایط بد جوی و کم‌بارشی افزون بر 232 تن عسل در سال زارعی گذشته توسط زنبورداران تولید شده است.

وی با تاکید بر اینکه عسل تولید شده توسط عشایر در بازارهای این استان و استان‌های همجوار به فروش می‌رسد از برگزاری برخی کلاس‌های آموزشی توسط امور عشایر خبر داد و اظهار کرد: اداره امور عشایر گچساران کلاس‌های آموزشی «آموزش مدیریت بحران و امداد و کمک‌های اولیه»، «پرورش زنبور عسل» و «پرورش قارچ» را برای عشایر این شهرستان پیش‌بینی کرده است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 31 فروردین 1394 | 01:52 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بیش بینی می‌شود امسال 165 تن عسل از 210 هزار کلنی زنبور عسل در استان خوزستان تولید شود .

مشکور زاده با اشاره به اینکه این میزان عسل در مقایسه با مدت مشابه سال 93 بیش از 10درصد افزایش دارد افزود: سال‌گذشته 150 تن عسل بهاره درخوزستان تولید شد.

وی خاطر نشان کرد : فصل بهار اوج فعالیت زنبورداران خوزستانی است وعسل بهاره بیشتر در شهرستان‌های دزفول، اندیمشک، اهواز و آبادان تولید می‌شود .

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خوزستان عسل کنار ، اکالیپتوس و شبدر را از انواع عسل خوزستان معرفی کرد و گفت : میانگین برداشت عسل از هرکلنی 7.5 تا 8 کیلوگرم است و عسل کنار مرغوبترین نوع آن است .



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : یکشنبه 30 فروردین 1394 | 01:47 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: استان همدان توانایی تولید 50 تا 100 کیلوگرم ژل رویال را دارد.محمد نظرپور در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه همدان، با بیان اینکه "گرده گل، موم، بره موم، ژل رویال و زهر، جزو فرآورده‌های زنبور عسل است"، اظهار کرد: فرآورده‌های زنبور عسل علاوه بر خود عسل است که در تمام زنبورستان‌ها از جمله استان همدان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه ژل رویال دارای اسامی دیگری چون شاه انگبین و اکسیر جوانی است، تصریح کرد: ژل رویال ماده خامه‌ای شکل به رنگ سفید شیری و با بو و مزه خاصی بوده که حاصل ترشحات غدد زیر حلقی در سر زنبوران کارگر پرستار جوان در سن سه تا 12 روزگی است.نظرپور ادامه داد: ژل رویال غذای اصلی ملکه محسوب می‌شود، بطوریکه ملکه در تمام طول عمرش از این ژل مصرف می‌کند و چیزی جز این ماده نمی‌خورد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اضافه کرد: علاوه بر ملکه، زنبوران نر و کارگران در سه روز اول زندگی ژل رویال و پس از آن عسل مصرف می‌کنند.

وی با بیان اینکه ملکه در طول عمر شش ساله‌اش یکبار بیشتر جفت‌گیری نمی‌کند، سپس روزانه دو هزار عدد تخم‌ریزی می‌کند، تصریح کرد: ملکه زنبور عسل از اوایل فرودین ماه شروع به تخم‌ریزی می‌کند و این روند تا پایان فصل گرما ادامه دارد.نظرپور با اشاره به اینکه ژل رویال ماده غذایی بسیار ارزشمند و دارویی است که در درمان بسیاری از ناتوانی‌ها و امراض مؤثر است، افزود: ژل رویال دارای ویتامین‌های A3، B، E، B12، B6 و B1 است و باعث کاهش چربی خون، تنظیم هورمون‌ها و رشد استخوان می‌شود و علاوه بر آن به باروری کمک می‌کند و محرک رشد و اشتهاآور است.

وی اضافه کرد: همچنین رفع تصلب شرایین، بهبودی روماتیسم مفصلی، درمان افسردگی، افزایش دهنده مقاومت بدن در مقابله با عفونت‌ها و جلوگیری از پیری زودرس از دیگر خواص درمانی ژل رویال است.معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، روش تولید ژل رویال را طبیعی و مصنوعی عنوان کرد و گفت: روش طبیعی به این صورت است که این ژل در تمام کندوها تولید و به مصرف ملکه می‌رسد. در روش مصنوعی نیز اصولا مراکز پرورش ملکه اقدام به تولید و استخراج این ماده مغذی می‌کنند که حتماً باید در یخچال و فریزر نگهداری شود.

وی با اشاره به اینکه برای تهیه یک کیلو ژل دو هزار و 500 سلول ملکه نیاز است، تصریح کرد: در صورتی که هر کندو یک سلول ملکه داشته باشد قادر به تولید دو و نیم گرم ژل خواهد بود.وی یادآور شد: استان همدان به مرحله‌ای نرسیده که بتواند به شکل صنعتی و انبوه ژل رویال تولید کند اما با توجه به کندوهای موجود در استان و وجود شش مرکز پرورش ملکه مجوزدار پیش‌بینی می‌شود بتوان بین 50 تا 100 گرم تولید کرد.

نظرپور خاطرنشان کرد: در حال حاضر تولید ژل رویال صورت می‌گیرد اما به مصرف ملکه می‌رسد و در حدی نیست که قابل عرضه در بازار باشد. وی تاکید کرد: تولید صنعتی ژل رویال در استان جای کار دارد به طوریکه می‌توانیم سرمایه گذاری کنیم و به صورت صنعتی تولید داشته باشیم.

نظرپور با اشاره به اینکه در حال حاضر متقاضی تولید صنعتی ژل رویال در استان وجود ندارد، تصریح کرد: می‌توان از زنبوردان موجود در این راستا استفاد کرد اما باید پیش از آن بازاریابی کرده و بازارچه را پیدا کرد سپس به فکر تولید بود.


معاون بهبود تولیدات دامی استان اعلام کرد: آمادگی داریم از زنبوردان فعلی که سابقه و تبحر دارند یا مراکز پرورش موجود - اگر بخواهند در بحث ژل رویال فعالیت صنعتی داشته باشند - حمایت کنیم و خوشبختانه این امر هزینه سنگینی هم ندارد.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 29 فروردین 1394 | 02:47 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
مهدی محمدی فرماندار قائم شهر بعد ازظهر پنج شنبه 27 فروردین 94 طی بازدید از واحد زنبورداری زنبوردار نمونه استانی، عسل را درمان همه بیماریها دانست و اظهار داشت: بایستی به پرورش دهندگان عسل در حوزه تولید ، تکثیرو بسته بندی کمک کرد و آموزشهای لازم را به آنان ارائه کرد.

وی با بیان اینکه زنبورکمک کار و نگهبان قوی در حفظ و حراست محیط زیست است، اذعان کرد: همه دستگاه های ذیربط باید تلاش کنند تا تکنولوژی زنبورداری بصورت علمی فراگیر شده و بعنوان یک شغل سالم به جوانان جویای کار معرفی شود.


فرماندار قائم شهر اظهار امیدواری کرد زنبورداران با تجربه و زبده ، دانش اندوخته زنبورداری را حفظ کرده و به نسل جوانتر منتقل کنند.

فرزین فرهادی، مدیر جهاد و کشاورزی قائم شهر از وجود حدود ۴۳ هزار کندوی عسل و ۴۳۰ هزار زنبور عسل در شهرستان قائم شهر و سیمرغ خبر داد و اظهار داشت: این کندوها زیر نظر اتحادیه زنبورداران فعالیت داشته و در سال گذشته ۴۳۲تن عسل را تولید کرده اند.

مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر با اشاره به اینکه زنبورها با گرده افشانی خود نقش مهمی را در افزایش محصولات کشاورزی و باغات مرکبات ایفا می کنند، گفت: زنبور عسل یکی از مفیدترین حشراتی است که تاکنون شناخته شده است و این حشره علاوه بر تولید عسل که بهترین ماده غذایی بوده و خواص دارویی و شفابخشی بسیاری دارد در گرده افشانی گیاهان و ثبات ساختار طبیعت نقش فوق العاده ای دارد.

وی افزود : دانشمندان زیست محیطی دنیا معتقدند اگر این حشره با کاهش جمعیت و یا انقراض نسل مواجه شود حیات در کره زمین به سرعت دچار رکود و مشکلات غیر قابل کنترلی خواهد شد.

علی حاجیان برنجستانکی یکی از زنبورداران نمونه استانی ساکن روستای برنجستانک شهرستان قائم‌شهر نیز در این بازدید با اشاره به اینکه برای تولید و گسترش زنبورداری هرگز امکانات و تسهیلاتی اختصاص نیافت، گفت: اگر حمایت‌های لازم انجام گیرد، تولید عسل برای کشور ارزش اقتصادی مناسبی را ایجاد می‌کند. وی که با تولید سالانه هر کندو، 23 کیلوگرم، رکورددار تولید عسل در قائم‌شهر است، می‌افزاید: با حمایت مسئولان و ایجاد امکانات مناسب تلاش می‌کنم عنوان زنبوردار نمونه کشوری را نیز از آن خود کنم.
علی حاجیان برنجستانکی زنبوردار نمونه استانی  زنبورعسل را موجب احیا و بقای طبیعت دانست و اظهارداشت : درکل مراتع و باغات ، بدون زنبور و گرده افشانی بذر گیاهان و لقاح میسر نخواهد بود.

وی که به جهت انتخاب ملکه ، تولید بالا و ثبت مشخصات و رکوردگیری در استان مازندران رتبه اول را کسب کرده است، اذعان کرد: میانگین رکورد تولید عسل درشهرستان قائمشهربه ازای هر کندو ۱۰.۲ کیلوگرم در سال است که ما توانسته ایم با استفاده از فناوری روز ، انتخاب ملکه از بهترین نژاد و تهیه غذای غنی برای ملکه این رقم را به ۲۳ کیلوگرم در هر کندو ارتقاء دهیم.

این زنبوردار مازندرانی با بیان اینکه  هر کیلوگرم گرده مخصوص تغذیه زنبورها با نرخ ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزارتومان و ژله رویال هر گرم ۱۰۰ هزار تومان فروخته می شود ، گفت : متأسفانه به علت عدم هماهنگی بین تولیدکنندگان ، تعاونی های زنبورداری و سیستم های دولتی ، قیمت عسل توسط تجار عسل تعیین می گردد و از سوی دیگربعلت عدم وجود ردیف بودجه ای، اراده  تسهیلات لازم از سوی بانک ها به زنبور داران صورت نمی گیرد.

یادآور می شود جناب آقای علی حاجیان برنجستانکی عضو شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر بوده و علاوه بر اینکه خود و فرزندانش در پرورش زنبور عسل فعالیت دارند برای سه کارگر هم ، اشتغال زایی نموده است. در اینجا تبریک صمیمانه هیئت مدیره شرکت تعاونی زنبورداران قائم شهر را خدمت آقای حاجیان تقدیم نموده و برای ایشان توفیق و موفقیت روزافزون از خداوند منان آرزومندیم.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،
برچسب ها: انتخاب زنبوردار قائم شهری بعنوان زنبوردار نمونه استان مازندران، زنبوردار نمونه ٰ مازندران،

تاریخ : جمعه 28 فروردین 1394 | 12:17 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان شمالی محمد علی شاددل افزود: ژله رویال به خاطر تاثیر بر غدد کورتیکو - فوق کلیوی، یک ماده غذایی تقویت کننده است که برای افراد ضعیف، افسرده، دچار ضعف عصبی، افرادی که کار فکری شدید دارند و اشخاصی که دچار ناتوانی جنسی هستند، سودمند است.

وی خاطرنشان کرد: ژله رویال قبل از هر چیز، به عنوان محرکی که وضعیت کلی شخص را با تسهیل متابولیسم درون سلولی بهبود می‌بخشد مطرح است. این ماده روی مجموعه بدن تاثیر گذاشته و آن را تقویت می‌کند. تمام افراد خسته می‌توانند از یک دوره درمان به وسیله ژله رویال سود ببرند.

شاددل در معرفی ژله رویال(شاه انگبین) توضیح داد: ژله رویال ماده‌ای است که به وسیله یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستار در سنین سه تا ۱۲ روزه‌گی، ترشح و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور کارگر در مراحل اولیه رشد لارو به مدت سه روز قرار می‌گیرد. ژله رویال همیشه به طور مستقیم به ملکه یا لارو کارگر داده شده و در کندو ذخیره نمی‌شود. تنها زمان ممکن برای برداشت ژله رویال زمان پرورش ملکه در مقطع بچه‌دهی کلنی است.

وی ادامه داد: آنچه ملکه را از زنبوران کارگر متمایز می‌سازد نحوه تغذیه در طول مراحل لیسه‌ای ( شفیره‌ای) است. در واقع تمامی تخم‌های ماده می‌توانند به یک زنبور ملکه تبدیل شوند اما این تنها زمان ممکن است که طی تمامی مراحل تکامل، شفیره‌ها همچون یک زنبور ملکه مورد مراقبت قرار گیرند و از ژله رویال تغذیه شوند. پرورش ملکه که توسط مکانیسم‌های پیچیده‌ای در درون کندو تنظیم می‌شود، یک سری کنش و واکنش‌های هورمونی و شیمیایی در شفیره جوان به وجود می‌آورد که موجب تبدیل شفیره به زنبور ملکه می‌شود. یک زنبور ملکه از خیلی جهات با یک زنبور کارگر متفاوت است.

شاددل اظهار کرد: ژله رویال توسط غدد بزاقی حلقی کارگران جوان ترشح شده که به واسطه آن دیگر لاروهای کندو را تغذیه می‌شود. تغذیه لاروهای کارگر توسط ژله رویال از روز سوم رشد، متوقف می‌شود و لاروهای انتخابی به جهت ملکه شدن همچنان از ژله رویال تغذیه می‌کنند. از آنجا که تولد ملکه جوان در یک کندو در فصول خاص و تحت شرایط خواص کندو امکان پذیر است، تولید ژله رویال یک کار اساسی بوده و توسط زنبورداران متخصص تحت شرایط آزمایشگاهی خاص امکانپذیر است و نیاز به آموزش دارد.

بازرس صندوق حمایت از صنعت زنبورداری کشور بیان کرد: ژله رویال به همان صورتی که ترشح شده، به طور مستقیم به لاروها و ملکه، خورانیده شده و ذخیره نمی‌شود، به این دلیل ژله رویال یک فرآورده زنبورداری سنتی به حساب نمی‌آید. طی پرورش ملکه تنها در حالتی برداشت آن ممکن است که برای لارو زنبورها و ملکه به مقدار زیادی ژله رویال تولید شود، یعنی این غذا ویژه زنبور ملکه و لاروهای زنبور است که چهار تا پنج روزه هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حقیقت ژله رویال شامل ترکیباتی همچون ۶۶ درصد آب، ۱۵ درصد مواد قندی، ۶ درصد لیپید، ۳ درصد فاکتور R ، یک درصد ویتامین، ریزعنصرها و نمک‌های معدنی و ۱۰ درصد پروتید است. ژله رویال به عنوان یک منبع غذایی عالی حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون کلسیم، مس، آهن، فسفر و پتاسیم است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، مقالات،

تاریخ : پنجشنبه 27 فروردین 1394 | 01:27 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

روح الله غلامی در گفت و گو با خبرنگار پانا، افزود: در شهرستان خمین بیش از هجده هزار کندو وجود دارد که سهم شرکت عسل سالار خمین سه هزار کندو با مساحت بسته بندی و فراوری پانصد متر می باشد.
وی با اشاره به طرح توسعه شرکت در آینده ادامه داد: با اجرای این طرح در نظر داریم زمینه اشتغال بیش از دویست نفر را در شهر خمین فراهم آوریم.
مدیرعامل شرکت تولیدی عسل سالار خمین اظهار داشت: محصولات شرکت عسل خمین نه تنها به سراسر کشور عرضه می شود بلکه به بازارهای کشورهای حاشیه ای خلیج فارس، عراق، کشورهای آسیای شرقی و مالزی نیز صادر می شود.
غلامی بیان کرد: در کارگاه بسته بندی این شرکت امور فنی با نظارت و راهنمایی اداره های دولتی مربوطه از گرمخانه و فیلترهای مخصوص عسل و منبع های دو جداره استیل و دستگاه شیرین پک و دستگاه پلمپ و دستگاه پلمپ باد و آزمایشگاه مجهز مخصوص این محصول نصب شده است.
وی با اشاره به اینکه چندین بار موفق به کسب عنوان زنبور دار نمونه در استان و شهرستان و یک بار هم زنبور دار نمونه کشور شدم خاطر نشان کرد: برای بوجود آوردن وضعیت کیفی و کمی محصول کلاس های آموزشی برای علاقه مندان برگزار می کنم.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : چهارشنبه 26 فروردین 1394 | 03:10 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذر بایجان شرقی بر لزوم همکاری وهماهنگی زنبوداران با زارعین و باغداران جهت کاهش و از بین بردن تلفات زنبوران عسل در اثر سم پاشی گیاهان تاکید نمود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، مهندس غفور عبدالهی در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: استفاده از انواع سموم کشاورزی توسط باغداران و کشاورزان عزیز به منظور کنترل انواع آفات، امراض و بیماریهای گیاهی تبدیل به یک تهدید و در برخی موارد باعث تلفات شدید  کلنی های زنبور عسل بدلیل مجاورت آنها در باغات و مزارع برای گرده افشانی و تولید عسل شده است.

وی با بیان اینکه مسمومیت زنبوران عسل با آفت کش ها یکی از موانع مهم بر سر راه بهره برداران از زنبور عسل نه تنها از نظر تولید عسل بلکه در گرده افشانی محصولات است افزود: سمومی که حداکثر تا 8 ساعت ماندگاری روی گیاهان را دارند برای زنبورعسل بسیار خطرناک اند، بنابراین هر چه قدر سم زودتر از گلها حذف شود به همان میزان برای زنبورها سالم تر خواهد بود.

مهندس عبدالهی با بیان اینکه زنبوران عسل در مقابل اثر انواع حشره کشها واکنش های متفاوتی انجام می دهند افزود: مشاهده حالت تهاجمی، فقدان زنبوران چراگر بر روی گیاهان، گیجی و بی هوشی، حرکات نامنظم زنبوران، پرواز سریع و دوباره در چند متر دورتر فرود آمدن، تمایل به نیش زنی زیاد، فلج شدن پاها و بالها و مشاهده زنبورانی که بر روی زمین می خزند از مهمترین علائم مسمومیت زنبوران عسل می باشد.

وی با اشاره به اینکه این علائم می توانند برای زنبورداران هشداری در جهت شروع مسمویت در منطقه باشد و نتیجه مسمومیت ممکن است باعث از بین رفتن کامل کلنی یا تضعیف آن در درجات متفاوت باشد ادامه داد: با توجه به  ارزش زنبوران در گرده افشانی محصولات کشاورزی، زارعین و کشاورزان می توانند سهم بسزایی در پیشگیری از مسمومیت زنبوران عسل داشته باشند لذا ضروی است کشاورزان علاوه بر اطلاع رسانی زمان سمپاشی، همواره از حشره کش هائی کم خطر برای زنبورعسل و با ماندگاری کم (4 تا 8 ساعت) روی گلها استفاده نموده واز سم پاشی اغلب گیاهان در زمان گلدهی خودداری کنند و یا سم پاشی را در زمان یا مرحله ای از رشد گیاه که زنبوران آن را ملاقات نمی کنند، انجام دهند و نیز حتی المقدور عملیات سمپاشی را در بعد از ظهر و  پایان روز، زمانی که زنبورها از چرا برگشته اند انجام دهند زیرا زنبوران معمولاً از ساعت 7 صبح تا 8 بعد از ظهر دارای فعالیت چراگری می باشند بنابراین استفاده از سموم در ساعات پایانی روز کم خطر تر از ساعات اولیه روز است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی با بیان اینکه زنبورداران نیز جهت کاهش خطرات مسمومیت زنبوران عسل، باید قبل از استقرار کندوهایشان در باغات و مزارع برنامه های سمپاشی کشاورزان را اخذ نموده و براساس آن اقدام به برنامه ریزی برای استقرار و کوچ و یا تدابیر پیشگیرانه نمایند افزود: استفاده از روشهای نوین در زمینۀ کشاورزی و زنبورداری توسط بهره برداران، هماهنگی و همکاری زارعین و کشاورزان با مراکز علمی و دولتی در جهت استفاده از  سموم استاندارد برای مبارزه با آفات گیاهی، گذاشتن کندوهای زنبورعسل در مناطق امن از نظر سم پاشی توسط زنبورداران و اطلاع رسانی سریع اخبار و اطلاعات مربوط به سم پاشی ها در منطقه  می تواند موجب کاهش خسارات برای محصولات کشاورزی حاصل از گرده افشانی توسط زنبوران عسل و نیز تولیدات کندوی زنبورعسل باشد. 





طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 25 فروردین 1394 | 02:07 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان کردستان از تولید سالانه هزار تن عسل در کلونی‌های بومی و مدرن استان کردستان خبر داد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، مهران محمدی، در جلسه دیدار تشکل های کشاورزی با استاندار کردستان که امروز، 23 فروردین ماه در سالن دولت برگزار شد، با اشاره به اینکه 9 تعاونی فعال زنبورداری در استان وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر 3 هزار و 400 نفر زنبور دار کردستانی در این تعاونی‌ها عضو هستند.

وی از وجود 162 هزار و 500 کلونی زنبور عسل در استان خبر داد و افزود: از این تعداد 152 هزار و 500 کلونی مدرن و 10 هزار کلونی بومی بوده است.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان کردستان با اشاره به اینکه استان کردستان از لحاظ کلونی مدرن رتبه 11 و از لحاظ تولید رتبه 13 کشور را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: با وجود این آمار می توان گفت استان در زمینه زنبورداری از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

وی عنوان کرد: متاسفانه از نظر دریافت تسهیلات در دو سال گذشته به این بخش کمک چندانی نشده است که امیدواریم تمهیدات لازم در این راستا از سوی متولیان امر اندیشیده شود.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کردستان خاطرنشان کرد: در سال 91 بیش از 9 میلیارد تومان تسهیلات به زنبورداران استان پرداخت شد که کمک خوبی به تقویت این بخش داشت.

محمدی به عدم استفاده از ظرفیت اعتبارات صندوق توسعه ملی به دلیل بالا بودن سقف سرمایه‌گذاری تا 100 میلیون تومان اشاره کرد و یادآور شد: رفع مشکلات بخش صادرات عسل از دیگر چالش‌ها و مشکلات زنبورداران است که امیدواریم تمهیدات لازم با ارائه راهکارهای مناسب در این بخش انجام شود.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 24 فروردین 1394 | 10:05 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

مسوول واحد تولیدات دامی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: سالانه 35 درصد از عسل تولیدی این شهرستان به کشورهای خارجی بخصوص بازار کشورهای اروپایی صادر می شود.

جعفر عیسی زاده افزود: سالانه بیش از 400 تن عسل مرغوب در سطح زنبورستان های این شهرستان تولید و روانه بازار می شود که به دلیل کیفیت عالی آن حدود 140 تن به کشورهای همجوار و بویژه کشورهای اروپایی که از مشتریان پروپاقرص عسل مهاباد هستند صادر می شود.

وی گفت: در سال گذشته نیز در سطح این شهرستان افزون بر 400 تن عسل به ارزش 180 میلیارد ریال تولید شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن 120 تن افزایش نشان می دهد.

عیسی زاده افزود: این میزان عسل از 35 هزار کندوی مدرن و هشت هزار کندوی سنتی تولید شده است که علاوه بر تامین نیاز این شهرستان به دیگر استان های کشور نیز صادر می شود.

وی میانگین تولید در کندوهای مدرن را 12 تا 15 و کندوهای سنتی را نیز 8 تا 10 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 650 نفر زنبوردار، عضو تعاونی زنبورداری این شهرستان هستند که این صنعت در حال حاضر برای یک هزار و 200 نفر به صورت مستقیم و بیش از دو هزار نفر بصورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.

عیسی زاده به اهمیت صنعت زنبورداری در این شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان به لحاظ کیفیت و کمیت عسل تولیدی آن و نیز شرایط مطلوب برای پرورش زنبور عسل مهمترین مرکز تولید این محصول در آذربایجان غربی به شمار می رود که وجود یک واحد فرآوری و بسته بندی عسل به ظرفیت 60 تن در سال موجب رونق بیش از پیش این صنعت و کمک به امر صادرات آن در این منطقه شده است.

به دلیل مرغوبیت عسل تولیدی در این منطقه و خریداران زیادی که از اقصی نقاط کشور برای آن وجود دارد در سال گذشته توسط مسوولان، عسل به عنوان سوغات اصلی این شهرستان معرفی شد.

برای معرفی بیشتر این محصول به عنوان سوغات اصلی این شهرستان غرفه ای در مجموعه گردشگری غار سهولان مهاباد برای عرضه این سوغاتی به گردشگران امسال دایر شده است.

پیش بینی شده است یک غرفه دائمی نیز در سطح شهر مهاباد برای همین منظور ایجاد شود.

شهرستان مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است که به دلیل کوهستانی بودن آن و نیز داشتن ییلاقات مستعد، وجود باغات میوه فراوان، زراعت کلزا و شبدر و وجود گیاهان گلدار علوفه ای و نیز گونه های گیاهان وحشی در منطقه، زنبورداران آن یکی از مرغوبترین عسل های کشور را می کنند.

مهاباد در 116 کیلومتری مرکز استان واقع شده است




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : یکشنبه 23 فروردین 1394 | 02:43 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

شبیر بصیری ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: براساس آخرین سرشماری انجام شده در استان گلستان 126 هزار کندوی عسل فعال در استان  شناسایی شده که از این تعداد کندو حدود یک هزار تن عسل تولید شده است.

وی افزود: این میزان تولید عسل نسبت به سال قبل از آن بیش از 30 درصد افزایش یافته است.

مسئول بخش زنبور عسل جهادکشاورزی استان گلستان تصریح کرد: افزایش آموزش بهره‌برداران زنبورعسل در استان گلستان و بهبود شرایط اقلیمی استان از مهم‌ترین عوامل افزایش تولید عسل در استان گلستان است.

بصیری گفت: بیش از 2 هزار و 800 بهره‌بردار زنبور عسل در استان گلستان فعالیت می‌کنند که از این تعداد تنها 12 درصد تحصیلات دانشگاهی را طی کرده‌اند.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون 7 تعاونی زنبورعسل در استان گلستان فعال است که امیدواریم مقدمه‌های تشکیل اتحادیه زنبورداران استان گلستان فراهم شود.

مسئول بخش زنبور عسل جهادکشاورزی استان گلستان افزود: تشکیل اتحادیه زنبورداران و شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تولید ملکه زنبورعسل با توجه به نیاز کشور و ایجاد واحدهای صنعتی وابسته به آن از مهم‌ترین برنامه‌های امسال است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 22 فروردین 1394 | 02:02 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

زنبور داران، 50 هزار کندوی زنبور عسل را از مناطق مختلف کشور به شهرستان تنکابن آوردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ( واحد مرکزی خبر )مدیر جهاد کشاورزی تنکابن گفت : هر سال زنبورداران استانهای گیلان ، آذربایجان شرقی و غربی و اصفهان کندوهایشان را به این شهرستان می آورند . اوجانی با اشاره 30 هزار کندوی عسل بهره برداران بومی این شهرستان، افزود: برآورد می شود تا 2 هفته آینده شمار کندوها به 60 هزار کندوی زنبور عسل برسد.
پیش بینی می شود امسال 900 تن عسل در تنکابن تولید و به بازار عرضه می شود.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 21 فروردین 1394 | 01:32 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

مدیر عامل تعاونی زنبورداران خوزستان گفت:زنبورداران هم اکنون در حال فعالیت و تولید عسل بهاره هستند اما در چند روز اخیر زنبورهای استان خوراک پرنده ای به نام سبزقبا می‌شوند.
امین کریمی اظهار کرد: سبزقبا تنها پرنده ای است که زنبورها را می خورد و در چند روز اخیر تعداد زیادی زنبور به دلیل وجود این پرنده از بین رفته اند.

وی با بیان اینکه نوسانات شرایط جوی موجب اختلال و عقب افتادن دوره تولید عسل بهاره در سال جاری شد افزود: در بهمن و اسفند سال گذشته که آغاز دوره تولید عسل است گرد و خاک داشتیم که این مساله لطمه بزرگی به زندگی زنبورها زد.
مدیر عامل تعاونی زنبورداران خوزستان تصریح کرد: در فروردین ماه جاری نیز که باید هوا آفتابی و شرایط برای افزایش جمعیت زنبورها فراهم باشد، بارندگی های شدیدی رخ داد و این مشکلات هر کدام به نوعی روند تولید عسل و زمان آن را به تعویق انداخت.
وی با بیان اینکه برداشت عسل بهاره هر سال از اواسط اردیبهشت آغاز می شود، اظهار کرد: در حال حاضر 200 هزار کلونی زنبور عسل در استان وجود دارد که برای تولید عسل آماده سازی شده اند.
مدیرعامل تعاونی زنبورداران خوزستان گفت: امسال میزان تولید عسل به دلیل نامساعد بودن شرایط جوی قابل پیش بینی نیست.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 20 فروردین 1394 | 02:44 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

به گزارش خبرگزاری مهر،سید فضل الله قریشی اظهار داشت: همه ساله با آغاز فصل سرما تعداد زیادی از زنبورداران استان و شهرهای مناطق سردسیری کشور جهت زمستان گذرانی و استفاده بهینه از منابع شهد گرده در این فصل به مناطق گرمسیری و جنوبی کشورمان از جمله استان خوزستان مهاجرت می کنند.

وی با بیان اینکه سالانه ۲۹ درصد عسل تولیدی کشور در آذربایجان غربی تولید و عرضه می شود، افزود: افزایش جمعیت کلنی، تعداد کندوها و افزایش تولید عسل با کیفیت و فرآورده های آن از اهداف مهاجرت زنبورداران استان است.

قریشی ادامه داد: این زنبورداران تا اتمام شکوفه دهی درختان و گیاهان دراواخر اردیبهشت ماه در مراتع میان بند استان استقرار می یابند و با آغاز سمپاشی های فصلی و دوره ای با اخذ برگ استقرا از مدیریت جهاددکشاورزی شهرستانهای مربوطه به مناطق ییلاقی استان از جمله مرگور و ترگور ، اشنویه، پیرانشهر کوچ می کنند و تا مهر ماه در این مناطق مستقر می شوند.

وی تعداد بهره برداران این بخش را در استان بالغ بر ۵ هزار و ۷۲۰ نفر عنوان کرد و افزود : تعداد ۲ هزار و ۲۷۴ نفر نیز به صورت فصلی در زمینه پرورش و تولید عسل در زنبورستانهای استان فعالیت می کنند.

معاون امور بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : آذربایجان غربی یکی از قطب های مهم پرورش عسل در کشور بوده که باداشتن بیش از ۹۵۳ هزار کندوی مدرن و بومی و با تولید سالیانه بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن عسل ، رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه امسال در مقایسه با دو سال گذشته از نظر تولید عسل ۵ درصد، از نظر تعداد کندو ۱۵ درصد و از نظر تعداد زنبوردار، حدود ۱.۶ درصد رشد داشته ایم ، ادامه داد:‌ هم اکنون بیش از ۹۵۰ هزار کندو شامل ۸۶۰ هزار کندوی مدرن و ۸۹ هزار کندوی بومی در استان وجود دارد که میانگین تولید عسل از هر کندوی مدرن ۲۰.۶ کیلوگرم و از کندوی بومی ۷.۱ کیلوگرم است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : چهارشنبه 19 فروردین 1394 | 02:29 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

عفت رئیسی سرحدی رئیس اتحادیه زنبورداران ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد وضعیت تولید عسل در سال 93، گفت: خشکسالی، عدم بارش و مقوله ریزگردها آسیب‌های جدی به صنعت زنبورداری کشور وارد کرد.

وی افزود: عدم توجه مسئولین به اهمیت زنبورداری در کشور، خشکسالی و پدیده ریزگردها باعث شد، نتوانیم عملکرد مطلوب را از کندوها حاصل کنیم.

رئیس اتحادیه زنبورداران ایران تصریح کرد: در تمامی جهان زنبور عسل به عنوان یک شاخص توسعه‌یافتگی در بخش کشاورزی محسوب می‌شود، در حالی که در ایران به این مقوله هیچ توجهی نمی‌شود و بیشترین توجه به میزان تولید عسل و میزان مصرف آن است.

وی افزود: از آنجا که مسائل مربوط به زنبور عسل زیر بخش دام و طیور است و این بخش دارای مشکلات خاص خود است، به مشکلات زنبور عسل کمتر توجه می‌شود.

رئیس اتحادیه زنبورداران ایران، گفت: صنعت زنبورداری کشور حدود یک میلیون فرصت شغلی بدون نیاز به هیچ گونه‌ واردات و تخریب محیط زیست ایجاد کرده، اما هیچ‌گونه توجهی به آن نمی‌شود.

وی گفت: معمولا هر ساله آذرماه زنبورها از مناطق سردسیر به گرمسیر کوچ داده می‌شوند، اما در سال 93 پدیده ریزگردها مانع کوچ به موقع زنبورها شد.

رئیس اتحادیه زنبورداران بیان داشت: ریزگردها لاروها و جمعیت جوان زنبورها را کاهش می‌دهد و به این ترتیب این صنعت از ناحیه ریزگردها دچار صدمه می‌شود.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 18 فروردین 1394 | 01:52 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

بخش كشاورزی استان یزد علی رغم شرایط نامناسب محیطی و اقلمی از جمله فقر منابع آبی از رونق و پیشرفت قابل قبولی بهره‌مند است كه بی شك حاصل تلاش و پشتكار كشاورزان و دامداران سختكوش و با ایمان این دیار كویری است.

 یكی از فراورده‏‏های دامی تولیدی استان كه در سال‎‎های اخیر با كاهش تولید در اثر خشكسالی‏‏های متوالی مواجه بوده، محصول عسل است به نحوی كه كندوداران استان را با مشكلاتی مضاعف مواجه كرده است.

البته این در حالی است كه معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز از خسارت بیش از 30 میلیارد ریالی زنبورستان‌‌های این استان به دلیل خشکسالی و سرمازدگی خبر می‎‎دهد.

 "نادرسلیم" در گفت‏‏وگو با ایسنا، می‎‎گوید: هرچند با وجود استان‌های عمده تولیدکننده عسل در کشور و شرایط نامساعد آب و هوایی استان، جایگاه استان یزد در تعداد کندوها و تولید عسل، رتبه‏‏های 20 و 22 کشور است ولیکن عسل تولیدی استان به دلیل کیفیت(طعم، موادتشکیل‌دهنده، رطوبت و غیره)، از عسل‌های ممتاز در كشور محسوب می‎‎شود.

وی زنبورداران استان را بیش از 670 نفر عنوان می‎‎كند كه در سال‎‎های اخیر با تعداد 54 هزار کندو موفق به تولید  214 تن عسل شده‎‎اند.

 سلیم عمده مناطق زنبورداری استان را به ترتیب شهرستان‌های تفت، مهریز و ابرکوه می‎‎خواند و تصریح می‎‎كند: متاسفانه خشكسالی و سرمازدگی بالغ بر 30 میلیارد ریال خسارت به زنبورستان‌های استان وارد كرده است.

 وی میانگین تولید سالیانه عسل در استان در شرایط متوسط را هشت کیلوگرم عنوان و اعلام می‎‎كند: البته خشکسالی‌های مداوم در سال‏‏های اخیر این میزان را با افت بیش از 50 درصدی مواجه كرده است.

 معاون بهبود تولیدات دامی استان در ادامه عمده مشکلات زنبورداران استان را تغییرات نامساعد آب و هوایی، مشکلات بالابودن هزینه‌های تولید و کوچ زنبورستان‌ها، تسهیلات سرمایه در گردش، وجود عسل‌های تقلبی در بازار و عدم فرهنگ‌سازی مصرف عسل، می‎‎داند.

 سلیم در خاتمه نیز حمایت‌های جهادکشاورزی از تولیدکنندگان عسل را شامل خدمات بیمه‌ای، تسهیلات خرید و توسعه زنبورستان، تسهیلات مکانیزاسیون و ارائه خدمات مشاوره ‌فنی، آمارگیری و برنامه تولید، سیاست‌گذاری در ساماندهی تولید و عرضه محصولات کندو و رشد و توسعه زنبورداری در استان بیان می‎‎كند.

 مشكلات زیاد زنبورداران در هنگام مهاجرت

"غلامرضا زارعیان" از كندوداران استان كه سابقه‎‎ای 22 ساله در این شغل دارد در مورد مشكلات این حرفه به خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، می‎‎گوید: به دلیل خشکسالی و شرایط خاص آب و هوایی یزد مجبور به مهاجرت به استان‌های هرمزگان، کرمان و فارس برای استقرار كندوهایمان در محلی مناسب هستیم و همین موضوع نیز مشكلات زیادی را برای ما به دنبال دارد.

 وی از جمله این مشكلات به مواجه شدن با سارقان، گله‎‎داران و شکایت باغداران و دیگر کندوداران با وجود داشتن مجوز از سوی جهادکشاورزی، اشاره می‎‎كند.

 این زنبوردار که حدود 200 کندو دارد، می‎‎گوید: كمبود گل در استان یزد به دنبال شرایط آب و هوایی باعث شده كه تنها چند ماه از سال امكان استقرار در مناطق كوهستانی استان را دارد.

 وی همچنین از عدم پایبندی بیمه در قبال پرداخت خسارت به زنبورداران نیز گلایه می‎‎كند و می‎‎گوید: بیمه به بهانه‌های مختلف از پرداخت خسارت سرباز می‌زند بنابراین چند سالی است كه دیگر در این رابطه اقدام نمی‎‎كند.

 خسارت ناشی از آنتن‎‎های مخابراتی

"محمد قانع" دیگر كندودار استان كه سابقه 30 ساله در این حرفه دارد، در گفت‏‏وگو با ایسنا، مدعی است كه به دلیل امواج آنتن‎‎های تلفن همراه و اختلالات امواج آنها، زنبورهایش وقتی از کندو خارج می‌شوند، در جهت‎‎یابی دچار مشكل می‎‎شوند و مسیر بازگشت به كندو را گم می‏‏كنند.

وی كه در حال حاضر فقط 100 کندو دارد، خشکسالی را یکی دیگر از مشکلات خود و دیگر زنبورداران بیان می‌کند و می‌گوید: ارزش زنبور به گرده‌افشانی كردن آن است و اگر خشکسالی مانع از این امر شود، زنبورها دیگر نمی‏‏تواند رشد کنند و تولید داشته‌ باشند.

 مهاجرت جزء لاینفک حرفه زنبورداری است

البته "سعید حبیبی" مسئول امور طیور بخش معاونت تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان در خصوص این موارد به ایسنا – منطقه یزد می‏‏گوید: مهاجرت زنبوردارانی که برای اخذ مجوز به جهادکشاورزی مراجعه می‌کنند، ارتباط زیادی به خشکسالی ندارد، بلكه آنها هر ساله برای تولید بیشتر، کندوهایشان را به مناطق مورد نظر منتقل می‌کنند.

 وی ادامه می‎‎دهد: البته قاعدتاً وقتی شرایط آب و هوایی در مكانی مناسب نباشد، زنبوردار باید به دنبال محل مناسبی باشند و در واقع مهاجرت، جزء لاینفک و جدانشدنی حرفه زنبورداری است.

 حبیبی راجع به اختلال آنتن‏‏های مخابراتی در مسیریابی زنبورها معتقد است كه این موضوع، یک مسئله مدیریتی است که زنبورداران باید با تغییر مكان، خودشان آن را رفع كنند.

 وی در ادامه نیز اظهار می‎‎كند: موضوع بازاریابی برای فروش محصولات و نیز از طرف دیگر، بحث فرهنگ‌سازی برای آگاهی مردم از ارزش غذایی عسل، می‎‎تواند در رفع بسیاری از مشكلات كندوداران موثر واقع شود.

 مسئول امور طیور جهادکشاورزی استان در مورد مشكل سر باز زدن بیمه از پرداخت خسارت به زنبورداران نیز اعلام می‏‏كند: صندوق بیمه محصولات ‌کشاورزی باید در این رابطه پاسخگو باشد.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 17 فروردین 1394 | 01:15 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان جنوبی گفت : در این استان 600 نفر به زنبورداری مشغولند که این مقدار عسل را از 19 هزار کلنی زنبور تولید کردند . سال 92 نیز به همین اندازه ، عسل در خراسان جنوبی تولید شد .

آقای یوسفی افزود: عسل عناب ، زرشک ، ترنجبین و یونجه از مهمترین انواع عسل تولیدی در خراسان جنوبی است که به دلیل شرایط آب و هوایی  و رطوبت کمتر از 14 درصد از مرغوبیت زیادی برخوردار است و علاوه بر مصرف خوراکی ، دوایی شفابخش است .

آرامش بخش بودن ، تصفیه کننده خون و خون ساز بودن از مهمترین خواص عسل است که در درمان دردها و بیماریهای گوارشی نیز نقش بسزایی دارد .




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : یکشنبه 16 فروردین 1394 | 10:22 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

یارمحمد بامری مدیر جهاد کشاورزی دلگان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تولید عسل در سال جاری نسبت به سال قبل 25 درصد افزایش می یابد. وی گفت:کشاورزان شهرستان دلگان از سه سال پیش در کنار کار کشاورزی به پرورش زنبور عسل روی آورده اند.

وی افزود: شرایط اقلیمی و آب و هوای مساعد و وجود انواع گونه های گیاهی و گل های رنگارنگ موجب شده است شهرستان دلگان محل خوبی برای پرورش و تولید عسل در منطقه باشد. مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: هم اینک 400 کندوی عسل در کنار مزارع کشاورزی کشاورزان دلگانی برای پرورش زنبور عسل و تولید عسل فعال است.

وی اظهار داشت: بطور متوسط ازهر کندو در سال 13 تا 15 کیلوگرم عسل تولید و به بازار مصرف عرضه می شود. بامری پیش بینی کرد: امسال بیش از شش هزار و 200 کیلوگرم عسل از کندوهای این شهرستان برداشت شود.

وی با بیان اینکه در چهار فصل سال می توان در شهرستان دلگان کار پرورش و تولید عسل را انجام داد گفت: عسل تولیدی در این منطقه با توجه به شرایط آب و هوایی و وجود گونه های گیاهی از کیفیت بالایی برخوردار است بطوریکه مشتریان خاص خود را از مناطق مختلف استان و کشور دارد.

شهرستان دلگان در 485 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و 145 کیلومتری ایرانشهر واقع شده است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،
دنبالک ها: ایرنا،

تاریخ : شنبه 15 فروردین 1394 | 02:19 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

نخستین نمایشگاه تخصصی زنبور داری و عسل با همکاری اداره جهاد کشاورزی و شرکت تعاونی کشاورزی زنبور داران در مریوان افتتاح شد.مدیر جهاد کشاورزی مریوان در افتتاحیه این نمایشگاه گفت: مریوان به دلیل داشتن مراتع، تنوع گیاهی و دارابودن آب و هوای معتدل یکی از مناطق مستعد برای پرورش و نگهداری زنبور عسل است.

سید عزیز هاشمی افزود: شهرستان مریوان با داشتن حداقل امکان دو مورد کوچ داخل شهرستانی برای زنبورهای عسل به یکی از مهمترین قطب‌های عرضه و پخش عسل در ایران تبدیل شده است.

وی اظهار داشت: در شهرستان مریوان 300 نفر با دارا بودن بیش از 13 هزار کندو مشغول به فعالیت پرورش زنبور عسل هستند، که بیش از ده هزار کندوی آن از کندوهای مدرن و سه هزار کندوی دیگر از کندوهای سنتی هستند.

وی افزود: اقدامات لازم جهت مدرنیزه کردن کندوها و پرورش زنبور عسل به نحو احسن قابل پیگیری است که انتظار می‌رود در آینده‍ای نزدیک این عملیات صورت بگیرد.
 
وی عنوان کرد: در مریوان سالانه بیش از 65 تن عسل تولید می‌شد که امسال با افزایش 50 نفر به افراد پرورش دهنده زنبور عسل توانسته‌ایم این مقدار را به 80 تن برسانیم.

وی در ادامه عنوان کرد: زنبور داران مریوان در نمایشگاه شمال غربی کشور که امسال برگزار شد، رتبه اول طبیعی ترین و با کیفیت ترین عسل را گرفتند.

وی در بخشی از سخنانش با بیان اینکه در این نمایشگاه بیش از ده غرفه با همکاری بیش از 17 نفر از زنبورداران برگزار می‌شود، افزود: این نمایشگاه با هدف شناساندن این محصول غذایی به اقشار مختلف مریوان و کسب بازار آزاد در این شهرستان است.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه در این نمایشگاه بیش از 22 تن عسل عرضه شده است، گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه در تعطیلات تابستانی و فصل خرید به سر می‌بریم امیدورایم که مسافران و شهروندان مریوانی از این نمایشگاه دیدن کنند و با خرید خود، انگیزه‌ای برای توسعه زنبورداری در این شهرستان شوند.

وی شناساندن بهترین عسل به خریداران و اینکه از کجا و چطور می‌توانند یک عسل با کیفیت را تهیه کنند، هدف این نمایشگاه دانست و گفت: به این ترتیب می‌توان عسل مریوان را به عنوان یکی از سوغات‎های این شهرستان به مسافران معرفی کرد.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 11 فروردین 1394 | 04:29 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

زنبورداران استان‌های گرمسیری در طبیعت وکوهستان های چهارمحال وبختیاری مستقر شدند. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کوچ و استقرار زنبورداران مناطق گرمسیری در این استان گفت : این زنبورداران در دو بخش تولید عسل و گرده افشانی باغ ها فعالیت می کنند.


غیبی افزود: هم اکنون 95 هزار کندوی مدرن ، 417 کندوی بومی و100 هزار کندوی مهاجر در این استان برای تولید عسل مستقر شده اند.وی با اشاره به فعالیت بیش از هزار و400نفر در حرفه زنبورداری ،گفت : این زنبورداران از استانهای خوزستان ، فارس ،بوشهر ،هرمزگان، اصفهان ، کهگیلویه و بویراحمد و یزد به این استان مهاجرت کرده اند.


وی عسل آویشن را مهمترین نوع عسل تولیدی این استان اعلام کرد و گفت : بیش از 50 درصد از عسل چهارمحال و بختیاری در استانهای همجوار به ویژه اصفهان ،خوزستان ،فارس و تهران فروخته می شود . عسل تولیدی چهارمحال و بختیاری یکی ازبی نظیر ترین عسل های کشوراست .




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 10 فروردین 1394 | 01:18 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که تا کلمه حشره را می‌شنوند، فقط یاد سوسک و ملخ و موریانه و کلا حشراتی می‌افتند که برای ما دردسر درست می‌کنند. انگار در ذهن بعضی‌ها کلمه حشره معادل آفت است. اما حقیقت چیز دیگری است. هرچند بسیاری از آفت‌های دام‌ها و گیاهان، از گروه حشرات هستند ولی همه حشرات هم زیانبار نیستند. بسیاری از حشرات مفید و در خدمت طبیعت هستند. اگر به کفشدوزک‌ها و یا زنبورعسل فکر کنیم، متوجه زیبایی‌های دنیای حشرات هم می‌شویم. در جهان ما، حشرات مفید بسیاری زندگی می‌کنند که یکی از آنها زنبور عسل است. زنبورعسل یکی از حشراتی است که از هر نظر به آن نگاه کنید متوجه اهمیت آن می‌شوید. هم برای ما نوعی ماده غذایی بسیار مقوی یعنی عسل تولید می‌کند ـ که از خواص آن کم و بیش آگاهی داریم ـ و هم در طبیعت به عنوان یک حشره گرده‌افشان، گیاهان را بارور می‌کند تا جایی‌که برخی از گیاهان فقط با این حشره بارور می‌شوند و بنابراین می‌توان گفت این گیاهان، ادامه نسل خود را مدیون این حشره دوست داشتنی هستند. امروزه در صنعت کشاورزی، زنبورداری یکی از شاخه‌های مهم تولیدی محسوب می‌شود. در این صفحات دانشمند، نگاهی داریم به زندگی زنبورهای عسل.


از نگاه علم زیست‌شناسی، زنبورعسل گونه‌های مختلفی دارد. گونه بسیار معروف آن که به نام زنبورعسل اروپائی نامیده می‌شود، در منابع علمی‌با نام Apis mellifera معروف است. در این اسم لاتین، کلمه Apis به معنی "زنبور"، mella به معنی "عسل" است و ferre در زبان لاتین، معنی "دارنده" و یا "تولیدکننده" را می‌دهد. با این حساب، نام علمی ‌زنبورعسل، "زنبور تولیدکننده عسل" معنی می‌دهد. این نام را جناب کارل لینه، دانشمند مشهور سوئدی در سال 1758 میلادی روی آن گذاشته است. این دانشمند همه موجوداتی که تا آن زمان شناخته شده بود را طبقه‌بندی کرد و برایشان نام انتخاب کرد! طبق این طبقه‌بندی، زنبورعسل در سلسله جانوران، شاخه بندپایان، رده حشرات، راسته بال غشائیان، و خانواده زنبورها قرار می‌گیرد.
زنبور عسل که قدمتی برابر با 180 میلیون سال دارد، در ابتدا حشره بومی ‌مناطقی از اروپا، و نیز آسیا و آفریقا بوده است. این حشره در سال‌های اولیه دهه1600 میلادی، وارد آمریکای شمالی شد و بعد از آن در کل آمریکا گسترش پیدا کرد. قدمت این حشره تا حدی است که نقاشی‌هایی از آن، در مقابر فراعنه مصر و در یک غار در اسپانیا دیده شده است.


زنبورداری در ایران نیز سابقه‌ای قدیمی ‌دارد. در دوره هخامنشیان نگهداری زنبورعسل در ایران رواج داشته است و از عسل به عنوان یک ماده شیرین غذایی و دارویی استفاده می‌کردند، پیدا شدن دشنه مفرغی در لرستان منقش به شکل زنبورعسل و متعلق به 800 سال پیش از میلاد، نشانه قدمت آشنایی ایرانیان با این حشره مفید است. با پیشرفت پرورش زنبورعسل در اروپا و امریکا و با ورود کندوهای مدرن و ملکه‌های هیبرید (دو رگه) به کشور از سال 1335 به بعد، علاقه‌مندانی در نقاط مستعد برای تولید عسل در کشور به ایجاد واحدهای بزرگ صنعتی پرورش زنبورعسل توجه کردند. نگهداری زنبورعسل در اکثر مناطق خوش آب و هوای کشور زیاد بوده و هست. در بعضی از مناطق نگهداری کندوهای بومی مرسوم است ولی آمار سال‌های اخیر نشان می‌دهد که کندوهای بومی‌کم شده و جای خود را به کندوهای مدرن داده است. درحال حاضر زنبورداری در کلیه مناطق ایران جز مناطق کویری کشور گسترش پیدا کرده است.


زنبورهای عسل مانند سایر حشرات، بدنی سه قسمتی شامل سر، سینه و شکم دارند. سینه آنها دارای سه بند، و شکمشان، شش‌بندی است. دارای سه جفت پای سینه‌ای هستند و یک جفت شاخک دارند که به کار حواس بویایی و لامسه و شنوایی می‌آید. این حشرات مثل همه خویشاوندانشان دارای سه عدد چشم ساده به نام Ocelli و دو چشم مرکب هستند که از واحدهایی به نام Ommatidi ساخته شده‌اند. حشرات، از جمله زنبور عسل دارای اسکلت خارجی یا همان کوتیکول هستند که عضلات بدن به آن می‌چسبند. یک لایه نازک مومی‌روی کوتیکول زنبور را پوشانده و از این رو بدن حشره ضد آب است.


زندگی اجتماعی
در اجتماع زنبورهای عسل سه نوع زنبور به طور مشخص دیده می‌شوند. ملکه، کارگرها و زنبورهای نر. هر کدام از این انواع زنبور (طبقه اجتماعی) با توجه به سن، دارای وظایف مشخصی هستند. در واقع در یک کندو تقسیم کار به خوبی‌انجام شده است. در مناطق آب و هوایی معتدل زنبورهای عسل به صورت کلونی زمستانگذرانی کرده و ملکه در اواخر زمستان و با بلند شدن طول روز تخم می‌گذارد. زنبور ملکه تنها زنبور ماده بارور است و نوزادانی که از تخم خارج می‌شوند جمعیت کندو را تشکیل می‌دهند. به جز یک مرحله کوتاه که ملکه برای جفت‌گیری با نرها از کندو خارج می‌شود و اقدام به پروازهای طولانی می‌کند و یا گاه در شرایطی که با چند زنبور کارگر برای تشکیل جمعیت جدیدی از کندو فرار می‌کند، در سایر موارد به ندرت کندو را ترک می‌کند. حجره‌هایی که قرار است ملکه در آن تخم بگذارد قبلا توسط زنبورهای کارگر ساخته می‌شود. تخم‌ها به شکل رشته باریک سفیدرنگی در کف حجره‌های بدون سرپوش گذاشته می‌شوند. پس از سه روز، لارو سفید کوچک و براقی از آن خارج می‌شود که همان نوزاد کرمی‌شکل زنبور است که تا یازده روز به همین شکل باقی مانده و توسط کارگرهای پرستار تغذیه می‌شوند. پس از آن مرحله شفیرگی است که طول دوره آن بسته به طبقه اجتماعی زنبور متفاوت است. جالب است بدانید که تا روز نهم دوران نوزادی زنبور، حجره‌ها به صورت سرباز بوده و پس از آن کارگرها روی آنها را می‌پوشانند. بعد از خروج زنبورهای بالغ از شفیره‌ها، وظایف مختلفی بسته به سنشان بر عهده می‌گیرند. در ده روز اول زندگی زنبورهای کارگر، آنها مسئول تمیز کردن کندو و تغذیه لاروها هستند و پس از آن شروع به ساختن حجره‌ها با موم می‌کنند. در حدود 16 تا20 روزگی از زنبورهای مسن‌تر شهد گل و دانه گرده که به کندو آورده می‌شود را تحویل گرفته و در حجره‌ها ذخیره می‌کنند. بعد از 20 روزگی آماده ترک کندو برای جستجوی شهد هستند که این وظیفه تا آخر عمر تغییر نمی‌کند.


جمعیت یک کندوی سالم در اواسط تابستان تقریبا بین 40 تا 80 هزار زنبور است. جالب است که هم ملکه و هم زنبورهای کارگر در سه روز اول زندگی از ژل رویال تغذیه می‌کنند اما بعد از این مدت کارگرها از شهد گل و دانه گرده و یا عسل رقیق می‌خورند در حالیکه ملکه، تا آخر عمر از ژل رویال تغذیه می‌کند. سه یا چهار زنبورکارگر همیشه در کنار ملکه بوده و مسئول حفاظت و تغذیه ملکه با ژل رویال هستند. ژل رویال یک ماده بسیار مغذی است که حدود 70 درصد آن آب است و نیز دارای مواد پروتئینی و اسید‌های امینه مثل پرولین، لیزین و اسیدگلوتامیک و قندهای گلوکز، فروکتوز، سوکروز و نیز دارای آنزیم‌های گلوکوزاکسیداز و اسید فسفاتاز می‌باشد. ملکه و کارگرها از نظر ژنتیکی هیچ تفاوتی با هم ندارند، ولی عمر ملکه تا پنج سال و کارگرها حداکثر شش ماه است. دلیل این تفاوت چیزی نیست جز تغذیه ملکه با ژل رویال.


ملکه در اجتماع زنبور نقش بسیار مهمی‌دارد؛ از تولید نسل و در واقع جمعیت زنبورها گرفته و مهم‌تر اینکه ملکه عامل وحدت اجتماع زنبورهاست، زیرا بقیه زنبورها از آن اطاعت می‌کنند. اگر در شرایطی ملکه پیر یا بیمار شود و یا بمیرد، جمعیت کندو به فکر جایگزین برای ملکه افتاده و برای همین کارگرهایی که مسئول رسیدگی به تغذیه نوزادان هستند به یکی از لاروها، به جای سه روز تا آخر دوره رشد، ژل رویال می‌دهند تا نوزاد تبدیل به ملکه جدیدی شود. گاه در شرایط خاصی و در مرحله‌ای از زندگی اجتماعی زنبورها، دو ملکه (ملکه جوان و ملکه قدیمی) همزمان در کندو حضور دارند. دلیل وجود دو ملکه همزمان مربوط به سطح فرمون‌هایی است که موجب یکپارچگی و هماهنگی فعالیت‌های اجتماعی زنبور‌ها می‌شود. پیدا شدن ملکه جدید همزمان با ملکه قبلی نوعی شورش و نابسامانی در جامعه زنبورهای عسل به دنبال خواهد داشت. در این شرایط اگر ملکه جوان در کشمکش با ملکه قدیمی‌ شکست بخورد با تعدادی از کارگرها کندو را ترک کرده و جمعیت جدید را پایه‌گذاری می‌کند. اما اگر برنده این جدال ملکه جوان باشد، ملکه قدیمی ‌محکوم به مرگ است و ملکه جوان امور جامعه را به دست خواهد گرفت.


زنبور‌های کارگر از نظر جنسیت، ماده‌های نابارور هستند و بنابراین توانایی جفت‌گیری با نرها را ندارند. این زنبورها موم را که برای ساختن کندو ضروری است ترشح می‌کنند، کندو را تمیز و مرتب نگه می‌دارند، به پرورش نوزادان می‌پردازند، از کندو محافظت می‌کنند و به جمع‌آوری شهد و دانه گرده می‌پردازند.


نکته جالبی‌در مورد نیش زدن زنبور‌ها وجود دارد، زنبورهای کارگر فقط یک‌بار می‌توانند از نیش خود استفاده کنند چرا که اندام نیش آنها دارای خارِ برگشته است که پس از نیش زدن، در بدن موجودی که نیش زده شده، باقی مانده و از بدن زنبور کنده می‌شود، بنابراین زنبور به‌علت پاره شدن شکم و خونریزی ناشی از آن می‌میرد. در حالی‌که زنبور ملکه تا چندین بار از نیش‌اش استفاده می‌کند.


رقص زنبورها
بشر برای اولین بار با مطالعه زندگی زنبورها در کندو‌های شیشه‌ای متوجه شد که زنبورهایی که از بیرون می‌آیند شروع به حرکات موزون می‌کنند. این بررسی در سال 1888 توسط دانشمندان حشره‌شناس انجام شده است. محققان در سال 1945 با بررسی دقیق‌تر روی این موضوع متوجه شدند که دو نوع حرکت موزون در زنبور‌ها وجود دارد. نوع اول رقص نیم دایره‌ای است که زنبور یک نیم‌دایره در جهت ساعت‌گرد و یک نیم‌دایره در جهت پادساعت‌گرد می‌چرخد و این حرکت را چندین بار تکرار می‌کند و نوع دوم، رقص دم‌جنبانکی است که در آن زنبور قسمت انتهایی شکم را به شدت می‌جنباند. در این رقص‌ها جهت گل‌ها و فاصله آنها تا کندو به دیگر زنبورهایی که مسئول جمع‌آوری شهد هستند، نشان داده می‌شود. در واقع زنبورها با رقص خود محل خورشید را نشان می‌دهند و جهت مسیری که زنبورهای شهد جمع کن، باید برای رسیدن به گل و آوردن شهد بروند را با توجه به محل خورشید برایشان مشخص می‌کنند. اگر فاصله شهد از کندو کمتر از 100 متر باشد زنبورها از رقص نیم‌دایره‌ای و اگر از صد متر بیشتر باشد از رقص دم‌جنبانکی استفاده می‌کنند. در صورتی که فاصله گل‌ها از کندو بیشتر از صد متر باشد، تعداد جنباندن شکم در 15 ثانیه مسافت دقیق را مشخص می‌کند. مثلا اگر فاصله، 600 متر باشد زنبور در 15 ثانیه ده بار شکم خود را حرکت می‌دهد.




طبقه بندی: آموزش، مقالات،

تاریخ : یکشنبه 9 فروردین 1394 | 12:12 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

تعداد کل صفحات : 2 :: 1 2