تبلیغات
شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر - مطالب آبان 1393
ایران از نظر تولید عسل در رده هشتم جهان قرار دارد. به گزارش ایسنا، درحال‌حاضر ۵میلیون و ۶۰۰ هزار کلونی زنبور عسل در کشور وجود دارد که از این تعداد سالانه ۷۱ هزار و ۲۵۰ تن عسل برداشت می‌شود.

هم‌اکنون در کشور حدود ۶۵ هزار نفر در حوزه زنبورداری مشغول فعالیت هستند. به گزارش «صدای اقتصاد» سال گذشته ۷۴ هزار تن عسل به ارزش ۱۱۴۶میلیارد تومان، ۲۰۴۳ تن موم به ارزش ۴۳ میلیارد تومان در کشور تولید شد. ارزش بچه کندوهای تولیدی در کشور نیز ۱۰۳میلیارد تومان بوده و کل ارزش تولیدات زنبورعسل کشور در سال گذشته، ۱۲۹۳میلیارد تومان بوده است. متوسط تولید عسل از هر کلونی در جهان ۲۱ کیلو و سرانه مصرف آن ۲۲۵ گرم است. در سال ۹۲ حدود ۵۶۹ هزار و ۷۰۰ ملکه زنبورعسل در کشور تولید شده است. باتوجه اینکه در ایران بیش از ۵میلیون و ۶۰۰ هزارکلونی زنبورعسل مدرن وجود دارد، اما به لحاظ تعداد کندو در رتبه چهارم جهان قرار دارد. ۲۰۶ تعاونی زنبورداری در این زمینه فعال و ۲۰ اتحادیه استانی و یک اتحادیه سراسری زنبورداری در کشور فعال هستند. کشورهایی نظیر چین، ترکیه و اوکراین عمده‌ترین کشورهای تولیدکننده عسل در جهان هستند.


صنعت زنبورداری، صنعتی عاری از آلودگی
صنعت زنبورداری به عنوان یکی از صنایع کم‌هزینه ولی سودآور به شمار می‌آید که بیشتر در مناطق کوهستانی کشورمان رونق دارد. صنعت زنبورداری با حدود ۶۵ هزار نفر در حوزه زنبورداری یکی از زیربخش‌های مهم صنعت دامپروری در بخش کشاورزی است. صنعت زنبورداری کشور از ۳۰ سال پیش دارای برنامه بوده و هر سال اهداف کمی و کیفی آن مطابق با برنامه‌های ۵ساله توسعه تعریف می‌شود. به گفته کارشناسان این امر، تولید عسل یک صنعت سبز، سنتی و اشتغالزا به‌شمار می‌رود که در زمینه اشتغالزایی رقم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. زنبورداری صنعتی پاک است که عاری از آلودگی است. این صنعت درخصوص افزایش کمی و ارتقای کیفی محصولات کشاورزی نقش ارزنده‌ای دارد و شاید کمتر صنعتی از چنین نقش و اهمیت قابل توجهی برخوردار باشد. البته صنایع مربوط به ساخت کندو و لوازم جانبی آن هم قابلیت خوبی برای توسعه و درآمدزایی در کشور دارد. زنبورعسل حافظ اکوسیستم است و اگر این موجود به ظاهر کوچک نباشد مشکلات فراوانی ایجاد می‌شود که این امر اهمیت زنبورداری و ضرورت ارتقای این صنعت را بیش از پیش آشکار می‌کند. کارشناسان این حوزه اذعان دارند که پرورش زنبور عسل در درجه نخست به دلیل نقش آن در بازده اقتصادی از طریق گرده‌افشانی و احیای محیط زیست و افزایش محصولات کشاورزی است و تولید عسل، موم، ژل رویال، بره موم، زهر زنبور و... در درجات بعدی اهمیت قرار دارند.
به عبارتی صنعت زنبورداری با مهم‌ترین کارکرد آن یعنی گرده‌افشانی یک فعالیت فرابخشی است، یعنی از عملیات گرده‌افشانی محصولات کشاورزی افزایش می‌یابد، جنگل‌ها و مراتع تنوع‌زیستی و ژنتیکی‌شان افزایش می‌یابد، محیط‌زیست غنی و پربار می‌شود و فرسایش خاک را کاهش می‌دهد. از این‌رو فعالیت گرده‌افشانی از منظر ارزش‌های زیست‌محیطی و امنیت غذایی فرآیند ملی است که نیازمند توجه و نگرش شایسته در برنامه‌ریزی و سیاستگذاری است.


صنعت زنبورداری در کشور: از مشکلات تا راهکارها
به گفته فعالان این حوزه، صنعت زنبورداری به خاطر بیشترین همگرایی با محیط‌زیست و برای رسیدن به جایگاه شایسته خود، باید طرح جامع، نقشه راه یا طرحی راهبردی داشته باشد که این طرح گویا و ترسیم‌کننده حرکت آن در آینده در مصاف با چالش‌های درونی و بیرونی این صنعت باشد. از این‌رو اولویت‌دادن ارگان‌ها و سازمان‌های مربوطه به حمایت‌های فرابخشی و سهم‌بری از اعتبارات و تسهیلات بخش کشاورزی اهمیت زیادی دارد. طرح جامع زنبورداری نباید تنها یک طرح درون سازمانی باشد، بلکه باید در چالش و برخورد با اولویت‌های دیگر بخش‌ها به محک ارزیابی درآید و در نهایت طرحی باشد که قدر و منزلت صنعت زنبورداری به قدر سهم و جایگاه آن در کارکردهای زیربنایی خود باشد. از کارهای اساسی دیگر در این صنعت، ایجاد برندسازی و بسته‌بندی مناسب برای صادرات عسل برای بالا بردن متقاضیان خرید عسل در خارج از کشور است. به گفته زنبورداران، کشورهای همسایه در این زمینه خیلی بهتر عمل کرده‌اند و حتی برندهای تجاری آنها در حال گسترش است. در حالی که عسل طبیعی ایران قابلیت رقابت بسیار خوبی دارد، اما در ایران هنوز تبلیغ و برنامه‌ریزی مناسبی برای بسته‌بندی به‌منظور صادرات صورت نگرفته است. از مشکلات دیگر این حوزه، وضعیت نامشخص بیمه‌ای زنبورداران است. دست‌اندرکاران این صنعت امیدوارند که با تدوین نظام جامع زنبورعسل مسائل مربوط به قوانین کوچ، گرده‌افشانی، بیمه زنبورعسل، بیمه زنبوردار، جلوگیری از واردات عسل از چین و... مدنظر قرار گیرد.


از اهمیت گرده‌افشانی تا خواص دارویی
صنعت زنبورداری تا ۹۳درصد در گرده‌افشانی گیاهان نقش دارد اما هنوز جامعه اقتصادی و کشاورزی و روستایی از این مزیت‌ها شناخت کافی ندارد. حدود یک‌سوم از کل غذای انسان مستقیم یا غیرمستقیم از گیاهانی به‌دست می‌آید که به‌وسیله حشرات گرده‌افشانی می‌شود. تقریبا ۸۰درصد عمل گرده‌افشانی (توسط حشرات) به‌وسیله زنبورعسل انجام می‌شود. بسیاری از سبزی و صیفی‌ها مانند هویج، کرفس، پیاز، تربچه و شلغم فقط هنگامی بذر تولید می‌کنند که گل آنها به مقدار کافی گرده‌افشانی شده باشد. همچنین تولید بذر در گیاهان علوفه‌ای مانند یونجه، انواع شبدر و... نیاز به گرده‌افشانی زنبورعسل دارند. بیشتر درختان میوه نیز بدون گرده‌افشانی زنبورعسل به مقدار تولید مناسب و کیفیت مطلوب میوه نخواهند رسید. براساس شواهد موجود و به‌طورمتوسط، ارزش‌افزوده محصولات زراعی و باغی که در نتیجه گرده‌افشانی زنبور عسل ایجاد می‌شود، حدود ۱۴۳ بار بیشتر از ارزش عسل و دیگر تولیدات کندو است. از این‌رو صنعت زنبورداری با کارکرد گرده‌افشانی نقش بسزایی در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی دارد و ارزش آن بسیار بالاتر از تولیدات مستقیم کندو است. برخی تولیدات زنبور عسل نیز ارزش غذایی و دارویی بسیار بالاتری دارند که از نظر اقتصادی هم بسیار مقرون به صرفه و درآمدزاست که البته شناخته‌شده نیستند، برای مثال «ژل‌رویال» یا «شاه انگبین» ماده غذایی بسیار مغذی است که در درمان بسیاری از ناتوانی‌ها از جمله کاهش چربی خون و تنظیم هورمون‌ها، باروری و رشد استخوان‌ها و... موثر است که البته ماده غذایی بسیار گرانی است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 27 آبان 1393 | 11:46 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
منطقه جنگلی ناپلار از توابع چمستان به دلیل موقعیت آب و هوایی خود در فصل بهار مکان مناسبی برای زنبورداری و تولید عسل محسوب می شود.





جهت مشاهده بقیه عکس ها روی ادامه مطلب کلیک کنید

ادامه مطلب


طبقه بندی: گالری تصاویر،

تاریخ : دوشنبه 26 آبان 1393 | 03:16 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
فرامرز حیدری اظهار داشت: ورود ملکه زنبورعسل تا به امروز دارای مجوزهای قانونی برای آن صادر نمی‌شده، به دلیل حمایت از ملکه زنبورعسل داخلی ولی عده‌ای ملکه‌ها به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌گردند اما در حال حاضر امیدواریم با این صدور مجوز، تولید ملکه با حفظ‌نژاد ایرانی در کشور افزایش یابد.  
 
وی در ادامه افزود: در حال حاضر ما کارهای مطالعاتی خود را جهت ورود ملکه زنبورعسل از کشورهای نامبرده شده آغاز کرده‌ایم.  
 
حیدری با بیان اینکه ورود ملکه زنبورعسل نیازمند نظارت قرنطینه‌ای از کشور مبداء است، تصریح کرد: این وظیفه سازمان دامپزشکی و مراکز تحقیقاتی وابسته به این سازمان است که موارد قرنطینه‌ای را رعایت کنند تا کمترین خسارت به این بخش وارد شود.  
 
وی در خصوص کیفیت عسل‌های موجود در بازار نیز افزود: کیفیت عسل تابع شرایط اقلیمی مانند تغییرات آب و هوا، ریزگرد‌ها و تخریب محیط زیست است تا عسل مرغوب در بازار عرضه شود.  
 
رئیس هیئت مدیره زنبورداران کشور با بیان اینکه در حال مذاکره با صندوق توسعه ملی زنبورعسل برای فروش و عرضه مستقیم این محصول در کشور هستیم، اضافه کرد: متاسفانه عسل مرغوب در کشور کمتر فروش می‌رود و ما درصدد هستیم که با همکار سازمان‌های تعاونی‌های سراسر کشرو و معاونت دارو و غذایی سازمان بهداشت این عسل‌ها با کیفیت در مراکز عرضه مستقیم به فروش رسد.  
 
حیدری با اشاره به بحث سرشماری از صنعت زنبورداری کشور نیز گفت: متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده و اگر این کار از سوی وزارت جهاد کشاورزی صورت نگیرد، ما به صورت خوداظهار سرشماری از زنبورداران کشور را آغاز خواهیم کرد.  
 
وی در پایان یادآور شد: متاسفانه هنوز بیمه زنبورداران کشور در بروکراسی اداری گیر کرده است و تا به امروز چندبار این بیمه بین وزارت جهاد کشاورزی، اتحادیه زنبورداران و همچنین وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی دست به دست شده است که این نیازمند عزم وزارت جهاد برای مشکل این صنعت مهم است، ولی در حال حاضر صندوق بیمه کشاورزی سهم آورده زنبورداران را افزایش داده است.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،
برچسب ها: ملکه، زنبور، صادرات،

تاریخ : دوشنبه 26 آبان 1393 | 12:02 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

در اینکه مطمئن ترین راه تشخیص عسل طبیعی روش آزمایشگاهی هست شکی نیست. اما مصرف کننده ای که به دنبال عسل هست معمولا به این روش دسترسی نداره! پس چطور طبیعی بودن عسل را تشخیص بدهیم؟

یک زنبوردار چطور عسل طبیعی را تشخیص می دهد؟

من این سوال را از چند زنبوردار پرسیدم و تقریبا همه آنها یک جواب دادند. یک زنبوردار برای تشخیص عسل طبیعی از حس چشایی و بویایی خودش استفاده می کنه! این کار برای یک زنبوردار و یا یک عسل خور حرفه ای اصلا سخت نیست.

1-اگر شما درب یک کندو زنبور عسل را بردارید یک بوی خیلی خاص که ترکیبی از شهد گل، موم و به ویژه بره موم هست به مشام شما میرسه و این بو از ذهن شما پاک نمیشه و هر عسل طبیعی باید رگه هایی از این بو را داشته باشه. اگر شما عسل طبیعی خریداری کرده اید همیشه باید درب آن را بسته نگه دارید و هروقت که درب ظرف عسل را برمیدارید باید رایحه مطبوع عسل به مشام شما برسد و عسل هایی که عطر و بوی خاصی ندارند باید در طبیعی بودنشان شک کرد.

2-روش دیگر تشخیص عسل طبیعی مزه کردن عسل هست. مزه عسل بسته به منابع شهدی که زنبور استفاده کرده است متفاوت هست اما در بیشتر عسل های طبیعی فروکتوز قند غالب هست و این قند یک شیرینی خاص به عسل می دهد و به طور میانگین عسل را بین ۱٫۱ تا ۱٫۵ برابر از شکر شیرین تر می کند. اما چون شیرینی شکر از ساکارز و شیرینی عسل از فروکتوز هست، با هم فرق می کنند. شما می توانید با مصرف زیاد عسل تفاوت این دو نوع شیرینی را تشخیص دهید.

3-یک روش کیفی : استاندارد ۹۲ عسل ایران حداکثر رطوبت موجود در عسل را ۲۰ درصد تعیین کرده است و استاندارد امریکا در مورد عسل میزان حداکثر ۱۸/۶درصد را برای عسل مرغوب تعییین کرده است. اگر میزان آب موجود در عسل ۱۸ درصد باشد چگالی و یا وزن مخصوص آن ۱/۴۱۷ هست و اگر ۱۵ درصد باشد چگالی آن ۱/۴۳۵ هست. شما می توانید به راحتی در منزل چگالی عسل را تعیین کنید. فقط کافیست مثلا در یک ظرف کوچک ۱۰۰ گرم آب وزن کنید و در ظرف مشابه به همان حجم عسل بریزید و آن را وزن کنید از تقسیم وزن عسل به وزن آب چگالی عسل بدست می آید. البته باید توجه داشته باشید بعضی از انواع عسل مثل عسل مرکبات میزان رطوبت بالایی دارند و به همین خاطر چگالی و ویسکوزیته آنها کم می باشد.
4-بعضی از افراد سعی می کنند که از روی رنگ عسل، خلوص عسل را تشخیص دهند اما رنگ عسل نشانگر طبیعی بودن و یا نبودن عسل نیست و فقط می تواند معرف منبع شهد غالبی که زنبورعسل استفاده کرده است باشد و عسل ها به دلیل منابع شهد مختلف خواص متفاوت و یا رایحه متفاوتی دارا هستند. به عنوان مثال محققان دانشگاه ایلینویز آمریکا [۳] نشان داده اند که عسل های با رنگ تیره تر از میزان آنتی اکسیدان بیشتری برخوردار هستند. و به طبع خواص دارویی بیشتری دارند.

اما درمورد شکرک زدن عسل هم چند نکته را بیان می کنم.

5-البته زنبورداران دوست دارند به جای واژه شکرک زدن از رس کردن استفاده کنند. در گذشته هر عسل شکرک زده ای را تقلبی می دانستند اما خوشبختانه مدتی هست که آگاهی ها در این زمینه افزایش یافته است. تقریبا همه عسل ها چه طبیعی و چه غیر طبیعی( از تغذیه زنبورعسل با آب شکر بدست می آید و با عسل تقلبی که زنبورعسل در تولید آن نقشی ندارد متفاوت هست) شکرک می زنند. اما شکرک زدن آنها با هم متفاوت هست. عسل طبیعی وقتی شکرک می زند حالتی شبیه به روغن حیوانی پیدا می کند و بلورهای آن درشت و محکم نیستند و زیر دست به راحتی له می شوند. اما عسل غیرطبیعی بلورهای شبیه به شکر، زبر و درشت دارد و زیر دست له نمی شوند.

6-در آخر باید ذکر کنم که در بین مردم روش های زیادی برای تشخیص عسل طبیعی رایج شده است که بعضی از آنها کاملا بی ربط هستند و اساس علمی ندارند. و بعضی دیگر بر اساس خواص فیزیکی عسل ابداع شده اند مثل ریختن عسل در آب سرد و مشاهده سرعت حل شدن آن یا سرعت خروج حباب از عسل ( که بستگی به میزان رطوبت و ویسکوزیته عسل دارند) یا دیده نشدن اجسام از پشت ظرف شیشه ای عسل(خاصیت کلوییدی عسل). اما این روش ها روش قطعی نیستند و ممکن است یک عسل طتبیعی را غیرطبیعی و یا برعکس نشان دهند.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، آموزش،

تاریخ : شنبه 24 آبان 1393 | 03:00 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
مازندران به دلیل برخورداری از پوشش گیاهی و اقلیمی، منطقه مناسبی برای پرورش زنبور عسل است. وضعیت مناسب بارندگی، کوچ دهی به موقع و مدیریت صحیح زنبورداری‏ها از علل افزایش تولید این محصول در استان بوده است . در حال حاضر بیش از 332 هزار کندوی زنبور عسل در مازندران وجود دارد و بیش از 4 هزار و 600 نفر هم به زنبورداری مشغولند. این منطقه از دیرباز مهد زنبورداری در کشور بوده است و اما مدتی است که عسل این استان كیفیت گذشته را ندارد . استفاده از شكر واسانس های مصنوعی به جای گرده طبیعی گلها كه این روزها اكثر خوراك زنبورها راتشكیل می دهد باعث شده تا عسل بدست آمده دیگر شیرینی وطعم وعطر گذشته را نداشته باشد ومشتریان خود را ازدست بدهد.

وضعیت مناسب تولید عسل

استان مازندران از دیرباز یكی از قطبهای تولید عسل در كشور محسوب می شده كه كیفیت بالای آن باعث شهرت جهانی اش شده است. پرورش زنبور عسل از دیرباز به صورت سنتی رایج بوده که به تدریج با افزایش زنبورداران، از بومی به مدرن تبدیل شده است. وجود 419 هزار کلنی زنبور عسل که توسط 5هزارو 151 نفر زنبوردار پرورش و نگهداری می شوداهمیت این محصول استراتژیك را دوچندان كرده است.99 درصد از کلنی های زنبور عسل استان مدرن است که به ازای هر کدام 23/9 کیلوگرم عسل تولید می شود. مازندران با داشتن 5 هزار و 151 زنبوردار، 419 هزار کلونی مدرن و بومی با میانگین 9.5 کیلوگرم عسل در هر کندو رتبه 5 کشوری را به خود اختصاص داده است، همچنین با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت دارای رتبه‌نخست در تنوع عسل بوده و صادرات آن به کشورهای خلیج‌فارس سابقه درخشانی دارد. اما برخی مشكلات از قبیل کمبود دارو، بیماریهای زنبور، فروش محصولات تقلبی، عدم حمایت های دولتی، نداشتن بازارچه عسل باعث شده تا این محصول این روزها وضعیت خوبی نداشته باشد.



ادامه مطلب


طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 24 آبان 1393 | 02:38 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
[http://www.aparat.com/v/q7y38]



طبقه بندی: آموزش،

تاریخ : پنجشنبه 22 آبان 1393 | 03:21 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج ؛ صدرالله احمدی ، چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:تغذیه زنبورها از پوشش گیاهی مناسبی که در شهرستان خنج وجود دارد به ویژه درختان کنار، زنبورداران استان های مرکزی ، اصفهان، اردبیل ، کهگیلویه و بویراحمد، ، چهار محال و بختیاری و شهرستان های سردسیری شمال استان فارس را راهی منطقه گرمسیری خنج کرده است.

وی بیان داشت: رهسپاری زنبورداران از ابتدای پاییز به شهرستان خنج آغاز شده و پیش بینی می شود تا فصل زمستان شمار این کلنی ها به 90 هزار کلنی افزایش یابد.

احمدی افزود:وجود درختان کنار و پوشش گیاهی ویژه مناطق گرمسیری همچون گون ، آویشن ، کهور و سایر گیاهان شکوفه دار و همچنین اعتدال هوا در فصل سرما در شهرستان خنج همه ساله شمار زنبوردارانی که با کلنی های خود ازمناطق سردسیر کشور رهسپار این منطقه می شوند رو به فزونی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج بیان کرد:این شهرستان دارای بیشترین پوشش درختان کنار در جنوب استان فارس است و با توجه به این که درختان کنار این شهرستان در فصل پاییز شکوفه می کنند منبع خوبی برای تغذیه زنبور عسل است.

وی ادامه داد:پیش بینی می شود در زمان برداشت عسل بین هفت تا 12 کیلوگرم از این محصول استحصال و در مجموع 600 تن عسل از کندوهای مهاجر و بومی این شهرستان تولید و به بازار مصرف داخل و خارج از کشور عرضه شود.

احمدی اضافه کرد:عسل کنار از بازار خوبی برخوردار است و در ازای هر کیلو 350 هزار ریال به فروش می رسد و این رقم چهار برابر قیمت سایر عسل هاست و این خود یکی دیگر از دلایل عزیمت زنبورداران به شهرستان خنج است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج ادامه داد:برداشت عسل کنار
از نیمه دوم پاییز در این شهرستان آغاز می شود و تا اواخر آذر ادامه دارد و زمان برداشت عسل بهاره از اسفند شروع می شود و فروردین به اتمام می رسد.

شهرستان خنج در فاصله 265 کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 22 آبان 1393 | 03:16 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
هنگامی که سن انسان بالا می‌رود، تغییراتی در بافت‌های بدن او دیده می‌شود. به دنبال آن، و به علت بیماری‌های متعددی مانند یبوست و خشکی و چین و چروک پوست، سنگینی حرکت و نشاط، ضعف بینایی و شنوایی، تصلّب شرایین و ناتوانی جنسی بر انسان مستولی می‌گردد. و به همین علت افراد سالمند جهت درمان این گونه عوارض به پزشک پناه می‌برند. علاوه بر آن انگیزۀ طول عمر، انسان را وادار می‌کند که در پی داروهایی برود که می‌تواند نیاز او را برآورده کند. در قرون وسطی دانشمندان مدت‌های زیادی را برای کشف داروی اکسیر حیات مصروف داشته‌اند که تاکنون نیز همواره ادامه دارد.
•    به این منظور، در طول قرن‌ها و برای تحقق این هدف تلاشهای زیادی انجام گرفت. مانند تست براون – سیکار که در عرصۀ اعادۀ جوانی انجام گرفته است. وی مایعی مخلوط از عصارۀ بیضه‌ی خرگوش و سگ را به خود تزریق نمود. همین جا به ادعای پروفسور (بوگومولیچ) اشاره می‌شود که می‌گوید: از راه انتقال خون‌های جوان به (میزان 100-20 میلی‌گرم) در زمان‌های متوالی، منبع تجدید نشاط و فعالیت‌های تولید بافت‌های نو اعضای پیر بدن را سبب می‌گردد. پروفسور بارخون و آنا اصلان (1951 م) نتایج تحقیقاتشان  دربارۀ مثبت بودن برنامۀ درمانی تزریق مقادیری از نوفوکائین را در بدن منتشر ساختند. این دارو را جزو داروهای احیای جوانی دانسته‌اند. اما تحقیقات Mora و  Lenze و دیگران به نتایج مثبت درمان پیری زودرس از راه تزریق نونوکانین همراه با ویتامین‌ها و هورمون‌ها اشاره می‌کند.
•    دانشمندان از زمان‌های دور اهمیت ویژه‌ای برای عسل قائل بوده‌اند. فیثاغورث و بقراط، معتقد بودند که خوردن عسل به صورت مداوم عمر را طولانی‌تر می‌کند.
•    دانشمند لهستانی (فتوفتسکی) از عمر طولانی دانشمندانی مانند تریم تبسکی و مُلباخر که همیشه عسل را همراه با وعده‌های غذایی روزانه خود می‌خوردند و به نشاط و طراوت صورت مشهور بودند، یادی کرده است. ایوریش تأکید می‌کند که در شوروی افرادی که عمر طولانی داشتند، در مناطق کوهستانی زندگی می‌کردند و به زنبورداری مشغول بوده و همیشه مقادیر زیادی عسل مصرف می‌کردند.
•    سال 1959 م پ. لوت دربارۀ نقش بروکائین در درمان پیری وقتی که با فرآورده‌های عسلی مخلوط می‌شود، نوشته است: این فرآیند بر می‌گردد به محصول ناشی از متابولیسم بدن زیرا بروکائین یک اسید آمینه است و خود پیش‌ساز مادۀ کولین و استیل کولین در بدن است؛ یعنی کنش آن به عنوان تقویت‌کنندۀ مواد کولینی است. او تحقیقاتی دربارۀ نقش بروکائین در درمان پیری انجام داده است که در دنیای پزشکی بی‌سابقه بود. تمام تحقیقات لوت به محوریت یافتن و اثبات غیر سمّی بودن این مادۀ مفید بوده است. بنابراین، او عسل را (که هم غذا وهم دارو است) تنها ماده‌ای که با فعالیت و نشاط بروکائین برابری می‌کند، کشف و یافته بود.
بنابراین آمار، شرکت آلمانی داروی پروکاپین جی دو که ترکیبی از بروکائین + 2% روتین + 5/0% گلوتامینات سدیم 1% + محلول عسلی تصفیه شده 10% تولید کرده است. این دارو به 24 بیمار پیر داده شد که نتایج آن جالب و رضایت‌بخش بوده است. زیرا تأثیری مثبت در روند کاهش پیری و سیاه شدن موی آن‌ها داشته است. همچنین تأثیر مثبت آن بر پوست‌های چروکیده بیماران نمایان بوده است. نتایج مصرف و آزمایش این دارو نشان داده است که مخلوط بروکائین همراه با فرآورده‌های عسل تأثیرات مثبتی بر درمان رخوت عمومی، سردردها، سستی عصبی، کندی تنفسی  و نیز بر درمان کاهش ضربان سریع قلب، دردهای مفصلی مزمن و تصلب شرایین دارد.



طبقه بندی: مقالات،

تاریخ : چهارشنبه 21 آبان 1393 | 12:20 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، علی درویش نیا طی گفتگویی اظهار داشت: با توجه به اینکه اجرای عملیات رکودگیری و ثبت مشخصات به عنوان پایه و اساس طرح اصلاح نژاد زنبور عسل می باشد، این پروژه در سال جاری طی 15 مرحله بازدید از هر کندو (مجموع 1800 مرحله) روی 140 کلنی زنبور عسل در چهار زنبورستان شهرستان قائم شهر انجام گرفت.

او با بیان اینکه زمان اجرای این پروژه به مدت شش ماه بوده است افزود: حصول نتایج جهت به گزینی بوده و فاکتورهای در نظر گرفته برای اصلاح نسل های بعدی شامل ثبت رفتار، تولید موم و عسل و رشد جمعیتی می باشند.

درویش نیا با اشاره به اینکه نتایج بدست آمده طی فرم های طرح ثبت مشخصات و رکورد گیری زنبور عسل به معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ارسال گردید خاطر نشان ساخت: در روند تولید پایدار و اقتصادی کردن تولید به زنبورداران توصیه می گردد در خصوص مسائل پرورش زنبور با کارشناسان جهاد کشاورزی در ارتباط باشند.

 گفتنی است شهرستان قائم شهر طبق سرشماری سراسری زنبورستان ها در سال گذشته، دارای 42 هزار کلنی زنبور عسل با تولید 432 تن عسل (میانگین 10.2 کیلوگرم در هر کلنی) و اشتغال مستقیم 431 نفر می باشد.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 19 آبان 1393 | 02:31 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
بروز پدیده هایی چون خشکسالی، برداشت بی رویه از منابع آبی، خشک شدن و از بین رفتن تدریجی پوشش گیاهی و ریزگردها در استان البرز بر تولید عسل تاثیر مستقیم گذاشته است .
آقای آقایی رئیس هیئت مدیره زنبور داران البرز می گوید: امسال لایه ای از گرد و غبار بر روی گلها نشسته بود و زنبورها در جمع آوری گرده گلها مشکل داشتند.
دکتر شهریاری مدیرکل دامپزشکی استان البرز با تایید این موضوع می گوید: نبود و یا کمبود برخی امکانات مورد نیاز زنبورداران هم به کاهش تولید عسل در استان دامن زده است .
زنبورداران البرزی غبار غلیظی را که بر روی گلها نشسته، اصلی ترین عامل کاهش شدید تولید عسل می دانند اما کارشناسان اداره کل جهاد کشاورزی استان تاثیر مستقیم پدیده گرد و غبار و ریزگردها را برگل ها و گیاهانی که زنبور عسل از آنها تغذیه می کند ، رد می کنند.
این در حالیست که مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان افزایش بی سابقه گرمای تابستان امسال و وجود گرد و غبار و ریز گردها را از عوامل بسیار مهم کاهش تولید عسل در استان می داند.
آقای تقی زاده ، پایین بودن منابع شهد و سنتی بودن شیوه تولید عسل را از عوامل کاهش این ماده غذایی با ارزش بیان و اضافه می کند: تولید عسل مستلزم کوچ دائمی زنبور و تامین تجهیزات مورد نیاز است .
در همین حال آقای آقایی رئیس هیت مدیره زنبورداران استان البرز ، نبود داروی ارگانیک و سالم را یکی از مهمترین دلایل کاهش تولید عسل در استان می داند.
اما آقای جمال پور کارشناس زنبورعسل شبکه دامپزشکی استان البرز با اشاره به دراختیار بودن داروهای مورد نیاز زنبورداران در استان می گوید: تمام داروهای مورد نیاز برای جلوگیری از بیماری های زنبور عسل در داروخانه های معتبر دامپزشکی موجود است و زنبورداران می توانند داروی مورد نیاز خود را تهیه کنند .
وی در ادامه به کمبود کندوهای مناسب در بخش زنبورداری کشور اشاره و تصریح می کند: زنبورداران ما از کندوهایی استفاده می کنند که بیشتر از 50 سال از عمر آن می گذرد و هنوز کندوهای موجود از روی مورد مشابه وارداتی به کشور ساخته می شوند، در صورتی که این کندوها با شرایط آب و هوایی ما همخوانی ندارد و ما روز به روز با کاهش تولید عسل مواجه هستیم .
وی می افزاید: برای جلوگیری از ریزش آب و باران به داخل کندوها، زنبوران مجبورند که یک ورقه فلزی روی کندو قرار دهند که در فصل تابستان با توجه به حرارت زیاد، درجه حرارت داخل کندو 10 تا 15 درجه از دمای محیط هم بالاتر می رود و این سبب می شود تا لاروها در کندو بمیرند و از بین بروند .
خانم رئیسی بزرگترین زنبوردار استان با اشاره به دیگر دلایل کاهش تولید عسل می گوید: تولید عسل خوب مستلزم جابجایی کندوهای عسل در مناطقی است که از پوشش گیاهی متنوعی برخوردار است ولی به علت افزایش هزینه حمل و نقل، زنبورداران نمی توانند در فصل های مختلف کندوها را به این مناطق ببرند تا علاوه بر بازدهی خوب، عسل تولیدیشان کیفیت خوبی داشته باشد .
این تولید کننده عسل با گلایه از زیر پوشش بیمه نبودن زنبور عسل می افزاید: تمام مرغ داری ها و سایر طیور مشمول بیمه و یارانه هستند اما در مورد زنبور عسل اقدامی صورت نگرفته است .
آقای فرقانی مسئول استاندارد عسل با اشاره به مهیا نبودن شرایط برای اجباری کردن استاندارد عسل می گوید: به علت کمبود آزمایشگاه و شرایط بهینه تولید عسل و وجود زنبوردارانی که به صورت سنتی عسل تولید می کنند، هنوز نتوانسته ایم استاندارد اجباری برای این محصول داشته باشیم .



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 19 آبان 1393 | 02:29 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
فرامرز حیدری اظهار داشت: متاسفانه با حذف گرده افشانی از اقتصاد مقاومتی،در حال صنعت زنبورداری از این تبصره حذف شده و هنوز دلایل این امر برای زنبورداران کشور نامشخص است.  
 
وی در ادامه افزود: حذف زنبور عسل از اقتصاد مقاومتی در حال صورت می‌گیرد که سند جامع زنبورداری با همکاری معاونت دام، طیور و زنبور عسل وزارت جهاد کشاورزی در حال تهیه است.  
 
فرامرزی در خصوص افزایش بی‌رویه عسل‌های بی‌کیفیت در بازار محصولات مواد غذایی تصریح کرد: سازمان‌های نظارتی مانند معاونت دارو و درمان وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی متاسفانه نظارتی ضعیف بربازار این محصول دارند.  
 
رئیس هیئت مدیره زنبورداران کشور با بیان این که واردات عسل به کشور داریم یا خیر اضافه کرد: واردات عسل به کشور ممنوع است و هیچ گونه عسلی در سال گذشته و امسال به داخل وارد نشده است.  
 
وی در پایان یادآور شد: با آغاز سرشماری از بخش زنبورداران کشور کاهش تولیدی که ناشی از خشکسالی وقوع باران‌های بی‌موقع به خصوص در استان‌های خراسان رضوی، اذربایجان شرقی و غربی بوده بیش از پیش روشن می‌شود.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 17 آبان 1393 | 02:44 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

با احترام به اطلاع زنبورداران گرامی می رساند بنا بر تصمیم هیئت مدیره جهت آموزش جلوگیری از ریزش زنبور عسل که در فصل پاییز بسیار مشهود است ، کلاس آموزشی با دعوت از جناب آقای دکتر محسن شکوهی ؛ عضو هیئت مدیره اتحادیه زنبورداران استان مازندران و شرکت تعاونی شهرستان آمل و همچنین دامپزشک بزودی و در اوایل آذر ماه 93 تشکیل گردد . لذا جهت ثبت نام و هماهنگی با آقای حاجیان تماس حاصل فرمایید.

لازم بذکر می باشد هزینه شرکت در این کلاس آموزشی 15 هزار تومان بوده و پس از پایان کلاس به شرکت کنندگان گواهی داده خواهد شد.

با تشکر - هیئت مدیره شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر

شماره تماس آقای حاجیان :  09111299805 و 42283252

تاریخ تشکیل کلاس : چهارشنبه 12 آذر ماه 1393 - ساعت 3 بعدازظهر - نمازخانه جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر واقع در خیابان ساری ، جنب کوچه ظرافت ، ساختمان شماره یک مدیریت جهاد کشاورزی قائم شهر




طبقه بندی: جلسات هیئت مدیره، اخبار و اطلاع رسانی، آموزش،

تاریخ : پنجشنبه 15 آبان 1393 | 12:51 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین با بیان این كه زیرساخت‌های كشور فقط برای واردات آماده است، گفت: امروز توانایی صادرات عسل به روسیه را داریم.

عفت رییسی در گفت‌و‌گو با تسنیم، اظهار كرد: با وجود آن كه در دوسال گذشته روسیه خواهان فروش عسل خود به ایران بود امروز توانایی صادرات عسل به روسیه وجود دارد.وی تصریح كرد: روسیه در كنار تولید و رفع نیاز داخلی احتیاج دارد نیاز كشورهای طرف معامله خود را رفع كند و با افزایش حجم صادارت عسل ایران به دلیل انبار كردن عسل درجه یك در واحدهای تولیدی كمبودی در كشور ایجاد نخواهد شد.وی یادآور شد: بیش‌ترین حجم خرید و فروش مربوط به عسل درجه سوم بوده و در كنار آن به دلیل ارزان قیمت بودن عسل درجه سوم در تولیدات كارخانجات و حتی برای صادرات از این نوع عسل استفاده می‌شود.مدیر اتحادیه سراسری زنبورداران در پاسخ به این سوال مبنی بر این كه آیا زیرساخت‌ها برای صادرات فراهم است خاطرنشان كرد: در كشور ایران متاسفانه زیرساخت‌ها برای واردات آماده است، قوانین گمركی صادرات بسیار سخت گیرانه است و در كنار آن تنها در واردات برخی كالاها كه تولید داخلی آن برای دولت مهم است سخت گیری‌هایی صورت می‌گیرد.وی با تاكید بر این كه پایانه‌های تجاری كشور برای صادرات طراحی نشده است، بیان كرد: محصولات كشاورزی كشور از مازاد تولید رنج می‌برند و این در حالی است كه بازارهای هدف خوبی برای آن‌ها وجود دارد.رییسی با بیان این كه دولت اگر دست تولیدكننده را نمی‌گیرد حداقل پای فعالیت آن‌را رها كند، گفت: دولت باید قبول كند كه مردم در تولید و صادرات نیازی به قیم ندارند و به طور كلی دولت هیچگاه تولید كننده و صادركننده خوبی نبوده شاید بتوان گفت دولت وارد كننده خوبی است.وی در پایان با تاكید بر این كه باید قوانین تسهیل یابد، گفت: باید توجه به سلامت مردم در دستور كار افراد قرار گیرد و استاندارهای گذشته كه به صورت اجباری رعایت می‌شد و در حال حاضر استاندارد تشویقی محسوب می‌شود برای همه‌گان استاندارد اجباری باشد.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 15 آبان 1393 | 12:49 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
تا قیامت ز قیام تو قیامت برپاست
از قیام تو پیام تو عیان است هنوز
همه ماه است محرم، همه جا کرب و بلاست
در جهان موج جهاد تو روان است هنوز



السلام علیک یا أباعبدالله
وعلی الارواح التی حلت بفنائک علیکم منی جمیعا
سلام الله أبدا مابقیت وبقی اللیل والنهار
ولاجعله الله آخر العهد منی لزیارتکم
السلام علی الحسین
وعلى علی بن الحسین
وعلى أولاد الحسین
وعلى أصحاب الحسین



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 12 آبان 1393 | 01:42 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

تمایل اتحادیه زنبورداران برای انتقال به زیر مجموعه محیط زیست، واکنش وزارت جهاد کشاورزی را به همراه داشت.


به دنبال ابراز تمایل مدیر عامل اتحادیه زنبورداران برای انتقال به زیر مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست، مدیر کل دفتر امور طیور و زنبور عسل وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: صنعت زنبورداری 30 سال است که برنامه دارد.


رضا ترکاشوند گفت: صنعت زنبورداری با 73 هزار و 533 نفر بهره‌بردار و 6 میلیون و 600 هزار کلنی زنبور عسل یکی از زیربخش‌های مهم صنعت دامپروری در بخش کشاورزی است.هر سال اهداف کمی و کیفی برنامه‌های صنعت زنبوداری مطابق با برنامه‌های پنج ساله توسعه تعریف می‌شود .


ادامه مطلب


طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 9 آبان 1393 | 02:45 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، علی درویش نیا طی گفتگویی با اشاره به مطلب فوق از شرکت مسؤولین و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر در نخستین جشنواره ملی زنبور عسل مازندران در شهرستان سوادکوه شمالی خبر داد.

وی افزود: امروزه زنبورداری یکی از رشته فعالیت هایی است که موفقیت در بخش های مختلف کشاورزی بدون آن میسر نمی باشد.

وی با بیان اینکه زنبور عسل علاوه بر عمل گرده افشانی در افزایش تولید محصولات کشاورزی نقش بسیار مهمی دارد افزود عسل، موم، پره، ژل رویال و ... از جمله محصولات تولیدی زنبور می باشند.

 وی در پایان گفت: شهرستان قائم شهر دارای 42 هزار و 100 کندوی زنبور عسل می باشد که با تولید سالانه 432 کیلوگرم عسل، بیش از 431 نفر زنبوردار در این صنعت مشغول به فعالیت می باشند.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 9 آبان 1393 | 12:32 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی حاکی است ، رضا ترکاشوند افزود : میزان تولید عسل سالانه کشور 74 هزار و 570 تن با میانگین تولید 11.5 کیلوگرم است.

وی افزود:مهمترین کارکرد این صنعت گرده افشانی است که فارغ از حجم تولیدات و ارزش افزوده آن مسئله ای حیاتی برای محیط زیست کشور، بخش جنگل ها و مراتع و تولیدات کشاورزی است.

ترکاشوند گفت: صنعت زنبور داری با کارکرد گرده افشانی نقش بسزایی در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی را به دنبال دارد و ارزش آن بسیار بالاتر از تولیدات مستقیم کندو است و باید به این صنعت فرابخشی نگاه ویژه ای شود تا تولیدکنندگان و بهره برداران این عرصه در جایگاه واقعی خود قرار گیرند.

به گفته وی ، فعالیت گرده افشانی از منظر ارزش های زیست محیطی و امنیت غذایی فرآیند ملی است که نیازمند توجه و نگرش شایسته در برنامه ریزی، سیاستگذاری است.

ترکاشوند اضافه کرد : صنعت زنبورداری برای رسیدن به جایگاه شایسته خود باید طرح جامع، نقشه راه و یا طرحی راهبردی داشته باشد که این طرح گویا و ترسیم کننده حرکت آن در آینده در مصاف با چالش های درونی و بیرونی است .

وی ضرورت بهره گیری از این صنعت در تبدیل تهدیدها به فرصت ها را خاطرنشان ساخت و گفت : اولویت دادن ارگانها و سازمان های مربوطه به حمایت های فرابخشی و سهم بری از اعتبارات و تسهیلات بخش کشاورزی اهمیت زیادی دارد.

به اعتقاد این مقام مسئول ، طرح جامع زنبورداری نباید تنها یک طرح درون سازمانی باشد، بلکه باید در چالش و برخورد با اولویت های دیگر بخش ها به محک ارزیابی در آید و در نهایت طرحی باشد که قدر و منزلت صنعت زنبورداری به قدر سهم و جایگاه آن در کارکردهای زیربنایی خود باشد.

ترکاشوند گفت : صنعت زنبورداری با مهمترین کارکرد آن یعنی گرده افشانی یک فعالیت فرابخشی است از عملیات گرده افشانی محصولات کشاورزی افزایش می یابد و بازار پسند می شود، جنگل ها و مراتع تنوع زیستی و ژنتیکی شان افزایش می یابد، محیط زیست غنی و پربار می شود و فرسایش خاک را کاهش می دهد.

وی با بیان اینکه، تولیدات زنبورعسل به عنوان فرآورده های دارویی مطرح است ، اظهار داشت :

صنعت زنبورداری کشور از 30 سال پیش دارای برنامه است و هر سال اهداف کمی و کیفی آن مطابق با برنامه های پنج ساله توسعه تعریف می شود .

ترکاشوند افزود : موضوع اصلاح نژاد ملکه در فعالیت های تحقیقاتی به خوبی در حال انجام است و در این تحقیقات سعی شده زنبوری آرام تر با رفتار مناسب، زمستان گذرانی بهتر و مقاوم در برابر آفات ، تهیه و تولید شود.

مدیر کل دفتر امور طیور و زنبورعسل وزارتخانه یاد شده گفت: سازماندهی خوبی به لحاظ تشکیلات بخش خصوصی انجام پذیرفته که در کشور حدود 206 تعاونی زنبورداری و 21 اتحادیه استانی و یک اتحادیه سراسری فعال و قوی در قالب تشکل های بخش خصوصی فعالیت دارند.

وی اقداماتی مانند تشکیل انجمن زنبورعسل و صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری را که با سرمایه مناسب در حال فعالیت است ، یادآور شد و گفت : خدمات و سرمایه گذاری های توسعه ای در برنامه و دستور کار این صندوق دارد.

ترکاشوند اضافه کرد : تهیه برنامه راهبردی صنعت زنبورداری در دستور کار معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و ضرورت آن وجود داشت ، بنابراین کارگروهی از کلیه موسسه ها و ارگان های ذیربط در حال تهیه و تدوین این طرح هستند.

به گفته وی ، براساس این برنامه بخش هایی مانند سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان دامپزشکی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، تشکل ها، معاونت های زراعت و باغبانی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در قالب کار گروه نقش دارند و نظرات فنی خود را ارائه می کنند.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 9 آبان 1393 | 12:29 ق.ظ | نویسنده : | نظرات




طبقه بندی: گالری تصاویر،

تاریخ : دوشنبه 5 آبان 1393 | 12:12 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
مازندران از دیرباز مهد زنبورداری در کشور بوده است اما به دلیل نبود برند مناسب محصولات استان به نام استانهای دیگر صادر و عرضه می شود.

قدمت زنبورداری در ایران به دوران قبل از میلاد بر می گردد و به دلیل شرایط و تنوع آب و هوایی در استان مازندران پرورش آن از دیر باز به صورت سنتی رایج بوده است که به تدریج با افزایش زنبورداران، بالغ بر ۵۰ هزار کندو بومی به مدرن تبدیل شده است.

طبق سرشماری که در سال ۱۳۹۲ انجام گرفته در استان ۴۱۹ هزار کلنی زنبور عسل وجود دارد که توسط ۵ هزارو ۱۵۱ نفر زنبوردار پرورش و نگهداری می شود.

۹۹ درصد از کلنی های زنبور عسل استان مدرن است که به ازای هر کدام ۹.۲۳ کیلوگرم عسل تولید می شود. با توجه به حجم تولید عسل در مازندران می توان  درجهت توسعه صادرات این محصول گام های اساسی برداشت.

علیرغم اینکه در استان مازندران ۷ کارگاه بسته بندی عسل وجود دارد ولی این تعداد جوابگوی نیاز فعلی نیست و به دلیل نداشتن برند مناسب بیشتر محصولات به استان های دیگر صادر و به نام آن استان در بازار عرضه می شود.

امروزه بیشتر تولیدات به صورت سنتی و دربازارهای خانگی به فروش می رسد که متاسفانه به دلیل وجود عسل های غیرطبیعی و استاندارد مردم کمتر برای تهیه عسل به مراکز عرضه مراجعه می کنند و بدلیل اینکه قانون مدونی برای متخلفان این بخش تدوین نشده برخی از سود جویان اقدام به عرضه عسل های غیر طبیعی و غیر استاندارد می کنند.

عبدل حمید سرهنگ پور یکی از تولیدکنندگان که حدود ۷ سال در این بخش فعالیت می کند در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: متاسفانه در جامعه ما زنبورداران جایگاه خاصی ندارند و کمتر به آنها توجه می شود.

وی به مشکلات زنبورداران اشاره کرد و بیان داشت: بدلیل عدم توجه به این حوزه، زمین هایی که زنبوردار باید در آن کندوهای خود را بگذارد دامدار در ابتدا با گله دام وارد شده و حیوانات تمام گلهای منطقه را نابود می کند و وقتی زنبوردار وارد می شود می بیند که کل مزرعه از بین رفته است.

سرهنگ پور افزود: افراد بومی منطقه نیز اجازه نمی دهند زنبوردار کندوها را در جاهای خاصی بگذارد و برای آن محل نیز اجاره های سنگینی از ما می گیرند.

وی با بیان اینکه با داشتن ۲۰۰ کلنی، سالانه حدود ۱۰ تن تولید می کنم، گفت: زنبور دار برای افزایش تولید باید در هر فصلی به دنبال گل باشد و نمی تواند در یک مکان به صورت ثابت زندگی کند.

سرهنگ پوربا بیان اینکه زنبورداران برای گرفتن عسل بهار نارنج در فصل بهار به سمت دریا کوچ می کنند، افزود: برای فصل تابستان به سمت جنگلها و در پاییز نیز به دامنه های سبلان و البرز کوچ می کنیم.

وی ادامه داد: برخی از زنبورداران برای اینکه در زمستان هم تولید داشته باشند به سمت جنوب می روند.

سرهنگ پور با بیان اینکه هر چه زنبوردار بسته بندی شیک تری می کند اعتماد مردم کمتر می شود، بیان داشت: اگر یک شال به کمرم ببندم و یک دبه عسل به دوشم بگیرم و در بازار بروم بیشتر می فروشم تا اینکه بیایم برای آن مجوزهای لازم را بگیرم.

این تولید کننده عسل ادامه داد: به علت عدم وجود مرجعی برای تفکیک عسل های طبیعی و غیرطبیعی زنبورداران با این مشکلات مواجه هستند که اگر کنترل شود دیگر با این مشکل مواجه نمی شویم.

زمانی، عضو تعاونی زنبورداران سوادکوه که ۴۰ سال در این حرفه مشغول به کار است نیز به خبرنگار مهر گفت: بدلیل مرغوب بودن عسل در فروش محصولات مشکلی نداریم. 

وی تهیه دارو و شکر را از مشکلات زنبورداران دانست و افزود : کارخانه داران بدلیل گرفتن سود بیشتر، شماره دلالان را به ما می دهند و می گویند از طریق آن ها تهیه کنید که آنها هم از ما می خواهند پول را زودتر به حسابشان واریزکنیم.

عضو اتحادیه زنبورداران سوادکوه اسکان زنبور را از دیگر مشکلات زنبورداران عنوان کرد و ادامه داد: برای اسکان زنبور باید برای هر کندو ۵ هزار تومان به افراد بومی پرداخت کنیم و در برخی موارد اجازه اسکان نمی دهند.

زمانی با اشاره به بسته بندی عسل، گفت: متاسفانه عسل مرغوب را از ما نمی خرند و بسته بندی نمی کنند.

مهدی صمیعی زنبورداری از خراسان جنوبی که ۱۴ سال در این حرفه مشغول به کار است نیز به خبرنگار مهر گفت: باید مسئولان از زنبور داران حمایت کنند تا زنبوردار بتواند فعالیت خود را ادامه دهد. 

وی در ادامه با بیان اینکه بدلیل وجود عسل های تقلبی مردم رغبتی به خرید عسل ندارند، بیان داشت: عسل طبیعی قیمت خودش را دارد وقتی که در بازار عسل هایی با قیمت پایین عرضه می شود این سوال در ذهن ها تداعی می شود که چرا برخی عسل ها اینقدر گران است درحالی محصولات با قیمت پایین غیراستاندارد و غیرطبیعی هستند و مشخص نیست در آن چه موادی بکار رفته است.

معاون بهبود اموردامی جهاد و کشاورزی مازندران گفت: مازندران با پنج هزار و ۱۵۱ زنبوردار و ۴۱۹ هزار کلونی و تولید ۹ و نیم کیلوگرم عسل از هر کندو در تنوع عسل رتبه اول و در تولید رتبه پنجم کشور را داراست.

علیرضا عطاءاله نژاد با برشمردن فوائد زنبور عسل، تولید عسل را یکصدو چهل و سومین فایده زنبور دانست و اذعان داشت: جمعیت زنبوران نسبت به سایر حشرات بیشتر بوده و نابودی زنبور عسل قدم اول قحطی و نابودی جهان است.

استان مازندران به لحاظ  تولید عسل رتبه ۶ درکشور دارد که باتوجه به وجود عرصه هایی مانند کلزا و مرکبات جنگلها و مراتع ییلاقی که بستر مناسبی برای پرورش زنبور عسل فراهم آورده است می توان با برنامه ریزی های مدون این رتبه را کاهش داد.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 5 آبان 1393 | 12:09 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

نماینده سوادکوه، سوادکوه‌شمالی، قائم شهر، جویبار و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی نیز با تقدیر از برگزار‌کنندگان جشنواره ملی عسل در سوادکوه‌شمالی، گفت: خروجی این جشنواره را باید با پیگیری برنامه‌ریزی شده به دست آورد و آن را عملیاتی کرد.

هادی حسینی خواستار استفاده بهینه از انبوه جنگل و تنوع گیاهی مازندران برای اشتغال‌زایی شد و افزود: عسل با نام منطقه و با برند خود را به دیگران معرفی کنیم.

سید هادی حسینی ؛ نماینده سوادکوه، سوادکوه‌شمالی، قائم شهر، جویبار و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جنبه‌های مختلف عسل منطقه را شناسایی و برای تقویت آن برنامه‌ریزی کنیم.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 2 آبان 1393 | 12:29 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

تعداد کل صفحات : 2 :: 1 2