تبلیغات
شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر - مطالب اسفند 1393
عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پرارزش است که 7 هزار سال پیش از میلاد به‌عنوان عالی‌ترین و مقوی‌ترین غذاها شناخته ‌شده و به خاطر ویژگی‌های شفابخش خود به‌عنوان دارو در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد. در اهمیت عسل همین بس که در قرآن یک سوره به نام زنبور عسل یا سوره نحل وجود دارد. عسل از ترکیب بیش از 20 نوع قند، هشت نوع ویتامین، 11 نوع ماده معدنی، 16 نوع اسیدآمینه و چندین نوع آنزیم به وجود می‌آید.

فرآیند تولید عسل به این‌گونه است که زنبورعسل با خرطوم خود شهد گل‌ها را می‌مکد و در عسل دان خود ذخیره می‌کند و پس از تغلیظ و افزودن یک سری مواد آلی مانند آنزیم دوباره آن را در حجره‌هایشان تخلیه کرده و برای مصرف ذخیره می‌کند. هر گیاهی از نظر نوع گل، زمان گل‌دهی و رنگ گل و محل رویش ویژگی‌های خاص خود را دارد و بنا به تنوع، تعداد و مقدار شهد گل‌ها در هر منطقه طعم، رنگ و کیفیت عسل در هر منطقه متفاوت است.

فواید عسل بر کسی پوشیده نیست و تجربه نشان داده است افرادی که به‌طور مرتب هر روز مقداری عسل مصرف می‌کنند سالم‌تر و دارای عمری طولانی‌تر هستند. عسل در تقویت حافظه و سیستم ایمنی و قوای جسمانی بهبود و درمان بسیاری از ناراحتی‌ها مثل زخم‌ها، سوختگی‌ها و درمان بیماری‌های گوارشی و دهان و لثه مؤثر است.

 تولید سالانه 110 تن عسل در گلپایگان

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مورد وضعیت عسل چنین اظهار کرد: در حال حاضر 230 بهره‌بردار زنبورعسل با 17 هزار کلنی در شهرستان گلپایگان وجود دارد. حیدر علی گل‌محمدی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی سالانه 110 تا 130 تن عسل در گلپایگان تولید می‌شود. وی بابیان اینکه کلاس‌های ترویجی تأثیر زیادی بر تولید عسل داشته است، تصریح کرد: در سال 93 کارگاه آمورشی پرورش زنبورعسل با حضور 62 نفر از زنبورداران برگزار شد و نتایج خوبی در این دوره‌ها به همراه داشت.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان تأکید کرد: عسل گلپایگان به خاطر کیفیت و طعم خاصی که دارد یکی از سوغات مهم گلپایگان محسوب می‌شود و سالانه گردشگران زیادی برای خرید عسل به واحدهای صنفی این محصول مراجعه می‌کنند.

خشک‌سالی و گرد و غبار مهم‌ترین مشکل زنبورداران

مدیرعامل شرکت تعاونی زنبورداران گلپایگان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس چنین اظهار کرد: شرکت تعاونی زنبورداران گلپایگان با 220 نفر عضو در سال 1363 در گلپایگان تأسیس ‌شده است. حسین غزنوی با بیان اینکه در شهرستان گلپایگان بیش از 300 گونه گیاهی موجود است، تصریح کرد: 30 گونه از این اقلام درآمدزا هستند و به دلیل تنوع گونه‌های گیاهی، عسل گلپایگان از کیفیت و طعم و مزه منحصر به‌فردی برخوردار است. وی ادامه داد: برای تهیه یک کیلوگرم عسل زنبور ناچار است 120 تا 150 هزار بار شهد به کندو حمل کند و 10 میلیون گل را بازدید کند و از آنان شهد تهیه کند و مسافتی معادل هفت بار دور کره زمین را پرواز کند.

مدیرعامل شرکت تعاونی زنبورداران گلپایگان با اشاره به اینکه حدود 15 هزار و 34 کلنی زنبور عسل در گلپایگان ثبت‌ شده است به انواع عسل پرداخت و افزود: عسل آویشن، عسل گون و عسل زول یونجه از انواع عسل در شهرستان گلپایگان است.غزنوی به خدماتی که شرکت تعاونی زنبورداران به اعضا ارائه می‌کند نیز پرداخت و اظهار کرد: تهیه نهادهای دامی، صدور مجوز برای کوچ و اسکان زنبور‌ها، مراحل انجام صدور پروانه زنبورداری، اعطای تسهیلات به زنبورداران و معرفی آنان به بانک‌های عامل از جمله خدماتی است که ارائه می‌شود. وی همچنین بیان کرد: گردوغبار، خشک‌سالی‌های متوالی، هزینه بالای کوچ زنبورداران به نواحی مختلف کشور، کمبود اعتبارات و عدم صرفه اقتصادی تولید عسل مشکلاتی است که زنبورداران با آن مواجه هستند

تشخیص درجه خلوص عسل ‌فقط  در آزمایشگاه میسر ‌است

مسئول آزمایشگاه دامپزشکی و مواد غذایی گلپایگان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به ویژگی‌های یک عسل خوب پرداخت و اظهار کرد: با توجه به مواد تشکیل‌دهنده عسل، تشخیص درجه خلوص آن فقط در آزمایشگاه میسر است. نسرین وکیلی به روش‌های نگهداری عسل اشاره کرد و افزود: عسل یک ماده غذایی است که به لحاظ ویژگی‌های خاص فاسد نمی‌شود و لذا بهتر است در دمای معمولی نگهداری شود. وی بیان کرد: بنا به یک عقیده غلط و رایج در ایران عسل شکرک‌زده، سفت شده و رس‌کرده را تقلبی می‌دانند و یا برخی دیگر نیز رنگ عسل یا نحوه جریان آن هنگام ریخته شدن را ملاک تشخیص می‌دانند در حالی‌که شکرک زدن، رسوب کردن، ته‌نشین شدن، کریستالیزه شدن عسل نه‌تنها دلیل بر کیفیت بد و تقلبی بودن عسل نیست بلکه معرف سالم و طبیعی بودن عسل است.

مسئول آزمایشگاه دامپزشکی و مواد غذایی گلپایگان تأکید کرد: عسل طبیعی و خالص را فقط می‌توان در آزمایشگاه‌های مواد غذایی از انواع تقلبی آن تشخیص داد و حتی حضور بر سر کندو کمکی به تشخیص نمی‌کند. وکیلی به دامنه طیف رنگ‌های عسل اشاره کرد و گفت: رنگ عسل از سفید به انواع زرد (از زرد نارنجی تا زرد مایل به سبز طلایی) کهربایی، عقیقی، مایل به قرمز و حتی قهوه‌ای متغیر است. وی ادامه داد: در یک سال گذشته بیش از 70 مورد آزمایش بر روی عسل‌هایی که به این آزمایشگاه ارسال ‌شده است، انجام ‌شده است و از خصوصیات یک عسل مطلوب این است که میزان ساکاروز حداکثر پنج درصد و نسبت فروکتوز حداقل 9 دهم و رطوبت به میزان 20 درصد باشد.

شهرستان گلپایگان از طرف شمال به شهر خمین و قسمت کوچکی از مغرب به کوه‌های بختیاری و الیگودرز و از طرف جنوب به خوانسار و کوه‌های بختیاری و از طرف مشرق به میمه و از طرف جنوب شرقی به نجف‌آباد محدود است. ارتفاع این شهر از سطح دریا 1818 متر است و بر سر مسیر ارتباطی همدان - اراک به اصفهان و همچنین مسیر کرمانشاه ـ اراک به اصفهان قرار گرفته است و دارای 52 روستا و سه شهر گلپایگان، گوگد، گلشهر است. با توجه به فرارسیدن نوروز و فصل بهار گردشگران و توریست‌ها و مسافران زیادی از این شهر گذر می‌کنند و یا حتی این باغ شهر را به‌عنوان استراحتگاهی هرچند کوتاه‌مدت انتخاب می‌کند و سپس به بازار گلپایگان سری می‌زنند و برای خود و بستگان خود سوغات تهیه می‌کنند.

کباب، عسل، منبت، ادویه، داروهای گیاهی، لبنیات مانند ماست، پنیر و کره، نان خشک سنتی، فرش، جاجیم و گیوه از جمله سوغات گلپایگان محسوب می‌شود که غیرممکن است اجازه دهد هر مسافری دست‌خالی از این شهر گذر کند.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : یکشنبه 17 اسفند 1393 | 08:40 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
علیرضا اصلانی در گفت وگو با ایرنا افزود: از 19 هزار کلونی زنبور عسل موجود در شهرستان فریدونشهر 600 کلونی در مناطق پشتکوه و بصورت سنتی و قدیمی نگهداری می شود. وی میانگین برداشت عسل از هر کلونی را پنج کیلوگرم اعلام کرد.

وی با اشاره به وجود 130 هزار هکتار مراتع خوب و سرشار از گونه های با ارزش دارویی و خوراکی در فریدونشهر، از ورود بیش از 40 هزار کلونی غیر بومی به مراتع شهرستان خبر داد. وی افزود: از این تعداد 30 هزار کلونی دارای مجوز از طرف اتحادیه زنبورداران فریدونشهر هستند و در صدد شناسایی و صدور مجوز برای بقیه کلونی های غیر بومی هستیم.

اصلانی با اشاره به اینکه فریدونشهر در تولید عسل استان اصفهان رتبه هشتم را دارد، گفت: اتحادیه زنبورداران این شهرستان 250 عضو دارد که از این تعداد 140 زنبور دار فعال هستند و مابقی به دلیل پاره ای مشکلات فعالیت خود را متوقف کرده اند. وی با بیان اینکه بیشتر زنبور داران غیر بومی از شهرستانهای خوانسار و نجف آباد از مراتع شهرستان فریدونشهر برای تولید عسل استفاده می کنند، گفت: عسل تولیدی این شهرستان از کیفیت بالایی برخوردار است و همواره مرغوبیت آنها در آزمایشگاههای تخصصی سنجش می شود.

وی قیمت هر کیلو عسل مرغوب در فریدونشهر را بین 25 تا 27 هزار تومان اعلام کرد و گفت: عسلی که ساکاروز آن پایین تر از 3 درصد باشد عسل مرغوب محسوب می شود و عسلی که ساکاروز آن بالای 3 درصد باشد مرغوب نیست. اصلانی درباره بیمه زنبورداران فریدونشهر نیز گفت: در اینخصوص مکاتبات لازم با سازمان جهادکشاورزی استان شده و بیمه زنبورداران فریدونشهر در دست بررسی است. فریدونشهر در 180 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد. 



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 16 اسفند 1393 | 02:22 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
 برای تامین شرایط مناسب جفتگیری ملكه تولید زنبورهای نر از نژاد خوب و به تعداد مورد نیاز اهمیت زیادی دارد.همان طور كه عسل برای زنبوردار اهمیت دارد وجود زنبور نر برای پرورش دهنده ملكه ضروری و مهم است.از این رو برنامه ریزی دقیق برای تولید زنبورهای نر مناسب امر مهمی به شمار میرود.دوره دگردیسیزنبورهای نر طولانی تر از زنبورهای كارگر و ملكه ست و فاصله بلوغ انها با ملكه نیز بسیار زیاد است.اولا به دلیل اینكه ملكه 16 روزه و نرها24 روزه متولد میشوندباید اختلاف زمانی 8 روزه مورد توجه قرار گیرد.ثانیا بلوغ جنسی نرها طولانی تر از ملكه است زیرا ملكه بین 10-4 روزه ونرها14-10روزه بالغ میشوند،بنابر این برای تطبیق زمان جفتگیری انها باید مسائل مذكور مورد بررسی قرار گیرد.

به طور كلی 8 عدد زنبور نر بالغ برای جفتگیری با ملكه مورد نیاز است.یك قاب كه دو طرف ان توسط ملكه تخم نر ریخته شده باشد حاوی حدود 3000عدد تخم است كه از این تعداد2000سلول تولد یافته و بقیه تلف میشوند.از یك سو از 2000زنبور نر باقی مانده تا زمان بلوغ جنسی حدود 20درصد انها از بین میروند و از سوی دیگر همه انها همزان به بلوغ جنسی نمی رسند. معمولا 50درصد كل نرها به طور كامل بالغ شده و اماده جفتگیری با ملكه هستند.یك تولید كننده ملكه باید به ازاء هر ملكه حدود 40زنبور در نظر بگیرد.

روش كار

همان طور كه برای پرورش ملكه مادری(كندوی مادری)روش مخصوصی وجود دارد در مورد تولید نرها نیز به كندوی پدری نیاز است.باید كلنی پدری را با صفات معینی مانند تولید بالا و ارامش و مقاومت برتر انتخاب كرد.این كندوها باید حدود یك ماه قبل از شروع اولین پیوند سلول ملكه زنبورعسل سازماندهی و تغذیه وانتخاب شوند.تغذیه كلنی های پدری با استفاده از خمیر كمكی و شربت قند یا عسل باید حدود 5/1ماه قبل از شروع پیوند صورت گیرد.

روز46=12روز+24روز+10روز=مدت تغذیه كلنی پدری(قبل از پیوند)

12(بلوغ جنسی نرها)24(از تخم تا تولد نرها)10(قبل از تخمریزی ملكه)

به ازاء هر 200 كندوی جفتگیری ملكه زنبورعسل باید یك كندوی پدری سازماندهی نمود.بیشتر تولید كننده ها كلنی پدری را به تناسب ظرفیت تولید ملكه  خود تهیه می كنند.روشهای پرورش زنبورهای نر متفاوت بوده و هر كدام شرایط و ویژگیهای خاص خود را دارا می باشند كه ذیلا هر كدام توضیح داده می شوند.

 روش اول- در كلنی های پدری شانهای عسل روباز را در طرفین كندو قرار داده و سپس بقیه شانهای شفیره مسن را می چینند و یك شان گرده گل در وسط و مجاور پوكه حاوی تخمهای نر قرار می دهند و بقیه فضا را به قابهای شفیره كارگران مسن اختصاص می دهند.در صورت فقدان عسل كندو را با شربت و غذای كمكی تقویت می كنند.هر 10الی15 روز یك قاب پوكه مخصوص تخمریزی نر ها  توسط ملكه در كندو قرارداده می شود.كلنی بعد از مدتی پر جمعیت شده  و با كمبود جا مواجه می شود.در این حالت باید یك نیم طبقه در زیر كندو قرار داده شود تا زنبورهای صحرایی در طبقه پایین تردد كنند.شفیره های طبقه بالا  پس از تولد عسل را از پایین به بالا می برند و در پوكه ها قرار می دهند.همیشه باید جای پوكه های پایین را با عسلهای بالا تعویض كرد.

روش دوم- در این روش بعضی از تولید كنندگان از یك ملكه چندین ملكه تولید كرده و تعداد زیادی از ملكه های تولید شده را گاز كربنیك می دهند تا در شروع تخمریزی انها تسرسع شود.استفاده از گاز كربنیك مدت15 روزه تخمریزی را به 4-3روز تقلیل می دهد. گاز كربنیك محرك هورمون G.H (Gournol horemone) یا هورمون جوانی است.

روش سوم- استفاده از نر های تولید شده توسط كارگرهای تخمگذار است.گرچه تعداد این نرها در كلنی كم است اما نرهای  خوبی خواهند شد.با خروج ملكه و یتیم كردن كردن كلنی كارگرها نر زا شده  ودر داخل پوكه تخمگذلری می كنند.البته این كار بسیار طولانی بوده و دیر صورت میگیرد.برای یك تولید كننده حدود 200-100عدد زنبور نر به طور كافی در زنبورستان وجود دارد اما برای تولید كنندگان ملكه های تجارتی و در سطح فراوان لازم است كه حتما كلنی های پدری تشكیل شود.متاسفانه در ایران هیچ سازمانی فاصله و ظرفیت زنبورستانها را كنترل نمی كند و زنبورداران نیز این مسئله را رعایت نمی كنند.در چنین وضعیتی كه كنترلی وجود ندارد باید تولید كنندگان ملكه خود به فكر تولید و افزایش تعداد زیادی زنبور نر از كندوهای خوب باشند تا اثرات سوء و نامطلوب حاصل از نرهای غریبه و ناخواسته را خنثی كنند.در غیر این صورت باید از تلقیح مصنوعی استفاده نمایند.از این رو باید همیشه یك ماه قبل از شروع پیوند پوكه مخصوص نرها در كلنی های پدری قرار گیرد تا ملكه زنبورعسل در انها تخمریزی كند.یك كلنی متوسط ده قابی پدری می تواند حداكثر 4 تا5 هزار زنبور نر را نگهداری كند و اگر این كلنیخوب تغذیه نشود زنبورهای نر حاصله اسپرم خوب تولید نخواهند كرد.



طبقه بندی: آموزش،

تاریخ : جمعه 15 اسفند 1393 | 08:32 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
محمد خمر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرایط آب و هوایی مناسب و پرورش انواع گل های رنگارنگ موجب شده تعداد زیادی کندو از مناطق سردسیر و استان های همجوار برای گرده افشانی کلزا و زنبورسازی به ایرانشهر و دلگان انتقال داده شوند. شهرستان های ایرانشهر و دلگان در فصل زمستان با توجه به شرایط آب و هوایی مساعد مکان خوبی برای زمستان گذرانی زنبورهای عسل در این فصل از سال است.

وی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان بویژه این دو شهرستان استعدادهای خوبی در پرورش و تولید عسل دارند بطوری که در سال سه مرحله عسل از کندوهای این مناطق برداشت می شود. کارشناس مسوول بخش زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته از سه هزار کندو در استان، 30 تن عسل برداشت شد که سطح تولید امسال به بیش از 38 تن افزایش یافته است.

وی افزود: شماری از زنبورداران شهرستان های زاهدان، خاش و خراسان جنوبی کندوهای زنبور عسل خود را به شهرستان های دلگان و ایرانشهر برای زمستان گذرانی منتقل کردند. به گزارش ایرنا، کشاورزان و زنبورداران شهرستان های ایرانشهر و دلگان با توجه به شرایط آب و هوایی مساعد منطقه در بیشتر فصول سال به تولید محصولات مختلف کشاورزی و عسل مشغول هستند.

ایرانشهر در 340 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده و از نظر جمعیتی جوانترین شهرستان این استان محسوب می شود. گلمورتی مرکز شهرستان دلگان در فاصله 480 کیلومتری زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده و از شرق با شهرستان ایرانشهر و غرب با استان کرمان همسایه است.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 14 اسفند 1393 | 10:04 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
عقوب سیاوشی در جلسه کارگروه اقتصادی شهرستان شهرضا اظهار داشت: حجم بالایی از آب قنوات شهرستان از اواسط پاییز تا اواسط اسفند ماه به علت عدم نیاز کشاورزان به هدر می رود. وی افزود: در شهر گلشن جمعی از کشاورزان با همکاری هم اقدام به تاسیس یک شرکت تعاونی کرده و با جمع آوری مازاد آب های سطحی کمک شایان توجهی به کشاورزان منطقه کرده اند.
رئیس شرکت تعاونی زنبورداران شهرضا، عدم سرمایه کافی و عدم فرهنگ سازی مناسب را از معضلات شرکت های تعاونی ذکر کرد و اذعان داشت: وضعیت کشاورزی و دامداری شهرستان شهرضا به هیچ وجه مطلوب نیست و اگر بتوان با امکانات فعلی عرصه های موجود را حفظ و از نابودی آنها جلوگیری کرد اقدام بسیار مهمی انجام شده است. سیاوشی گفت: یکی از عرصه هایی که طی سالیان اخیر با استقبال کار آفرینان مواجه شد عرصه پرورش زنبور عسل بود اما بایستی اذعان کنیم که منطقه شهرضا برای این عرصه مناسب نیست.
وی تصریح کرد: از سال ۷۸ در شهرضا تعداد ۹۰ زنبور دار فعالیت می کرده اند که با کاهش ۹۰درصدی این تعداد هم اکنون شمار زنبورداران شهر شهرضا به حدود ۵ یا ۶ نفر رسیده است.
رئیس شرکت تعاونی زنبور داران شهرضا اذعان داشت: اصلاح گونه های نژادی دام های منطقه با هماهنگی مراکز تحقیقات دامی می تواند در افزایش درآمد دامداران موثر باشد.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 14 اسفند 1393 | 09:19 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
با همت و تلاش زنبور داران شهرستان آمل بیش از 255 تن عسل تولید و روانه بازار مصرف شد. قریب به  700 نفر زنبوردار عضو تعاونی زنبورداران شهرستان آمل با تعداد 45هزار و 210  کندودر شهرستان به پرورش زنبور عسل و تولید این محصول ارزشمند مشغولند که میزان تولید عسل استحصال شده با میانگین 5/5 کیلوگرم از هر کندو به 255 تن رسید.

پرورش زنبور عسل و اهمیت فرآورده های آن و نیز خواص تغذیه ای و درمانی عسل و تأثیر فراوان زنبور در گرده افشانی گلها، باغها و مراتع و تولید فرآورده های دیگری چون موم، ژل، بره موم و ... از جمله فواید حرفه زنبورداری است که در شهرستان آمل و استان مازندران بصورت حرفه ای دنبال می شود.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : چهارشنبه 13 اسفند 1393 | 07:49 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
قاسم رایگان مجری طرح زنبور داری از فعالان اقتصاد مقاومتی در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری بسیج از قزوین گفت: قاسم رایگان هستم که از طریق دانشگاه با بسیج آشنا شدم و در رشته دامپروری مدرک کارشناسی دارم. وی افزود: 7 سال  پیش از طریق جهاد کشاورزی دوره زنبور داری را یاد گرفتم و تقریبا 6 سال است که در این زمینه مشغول هستم. کارآفرین اقتصادی مطرح کرد: از طریق جهاد کشاورزی با طرح‌های اقتصاد مقاومتی شرکت نگار نصر آشنا شدم که با مراجعه به بسیج سازندگی توانستم با استفاده از مدرک زنبورداری وام دریافت کنم.

وی با بیان اینکه با استفاده از وام بسیج سازندگی و حمایت شرکت نگارنصر توانسته‌ام کار خود را گسترش بدهم، ابراز کرد: چند سالی بود که در حیطه زنبور داری مشغول بودم ولی بااستفاده از تسهیلات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی و شرکت نگار کندو‌های زنبور را افزایش دادم. رایگان خاطرنشان کرد: هر چند اقدامات دریافت وام از فصل گرفتن شهد و گل زنبوران گذشته بود ولی با استفاده از این وام توانسته ام از ظرفیت‌های موجود استان قزوین برای اشتغال زایی و درآمد زایی به نوعی به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کرده باشم. وی اضافه کرد: زنبور داری تاثیر خوبی در حوزه خودکفایی و تامین معاش زندگی‌ام ایجاد کرده است بطوری که در این مدت که کندوها را افزایش داده‌ام چند کارآموز برای آموزش در زمینه زنبور داری نیز داشتم.

کارآفرین اقتصادی با اشاره به مراحل تخم ریزی زنبوران تشریح کرد: آشنایی با فصل برای زنبورداری لازم و ضروری است، فعّالیّت تدریجی زنبورها از اوّل  اسفند  ماه آغاز می‌شود و تخم گذاری افزایش می‌یابد، و در فروردین ماه زنبورها می‌توانند بچه تولید کنند در اواسط اردیبهشت کندو‌ها را برای استفاده از شهد گل‌ها به کوهستان منتقل می‌کنیم و تا آخر تابستان کار عسل گیری از کندوها ادامه دارد. وی ابراز کرد: استان قزوین برای تولید عسل طبیعی ظرفیت بالایی دارد که از مسئولین  و تعاونی های زنبوردار انتظار داریم که برای برگزاری دوره‌های آموزشی و کلاس‌های تخصصی دانش زنبورداران برنامه ریزی مطلوبی داشته باشند. رایگان در خاتمه تشریح کرد: با توکل به خدا و حمایت‌های نگار نصر در آینده تصمیم دارم در زمینه پرورش ملکه و نژاد زنبور فعالیت کنم که البته تداوم این طرح  نیازمند حمایتهای مالی و پشتیبانی مسئولین است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 12 اسفند 1393 | 09:59 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
«فضل‌الله قریشی» در نخستین همایش نقش زنبور عسل و فرآورده‌های آن در اقتصاد مقاومتی،‌ افزود: آذربایجان‌غربی یکی از قطب‌های مهم تولید عسل در کشور بوده که با داشتن بیش از 953 هزار کندوی مدرن و بومی و با تولید سالانه بیش از 18 هزار و 500 تن عسل، رتبه‌ی نخست کشوری را به خود اختصاص داده است. وی با اشاره به این‌که امسال در مقایسه با 2 سال پیش از نظر تولید عسل 5 درصد، به‌لحاظ شمار کندوها 15 درصد و از نظر شمار زنبورداران، حدود 1.6 درصد رشد داشته‌ایم ، ادامه داد:‌ هم‌اکنون بیش از 950 هزار کندو شامل 860 هزار کندوی مدرن و 89 هزار کندوی بومی در استان وجود داشته که میانگین تولید عسل از هر کندوی مدرن 20.6 کیلوگرم و از کندوی بومی 7.1 کیلوگرم است.

معاون امور بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی وجود 14 تعاونی زنبورداری فعال در زمینه‌ی تهیه‌ی نهاده‌ها و ملزومات اولیه زنبورداری، 6 کارخانه موم آج‌کنی، 4 کارخانه و 6 کارگاه بسته‌بندی عسل به‌صورت نیمه اتوماتیک در سطح استان را از دلایل رشد و رونق زنبورداری در این استان برشمرد. قریشی هم‌چنین از فراهم شدن مقدمات اولیه برای اجرای یک پروژه بزرگ اصلاح و پرورش ملکه در جمعیت‌های بسته که با واگذاری ایستگاه پرورش ملکه خوی به تعاونی زنبورداران این شهرستان عملیاتی می‌شود خبر داد و گفت: تثبیت صفات مطلوب در توده‌های بومی از جمله مقاوم‌سازی در برابر بیماری‌ها، زمستان‌گذرانی مطلوب و آرام بودن از اهداف اجرای این طرح است.

وی با اشاره به تکمیل بودن زنجیره‌های تولیدی عسل در آذربایجان‌غربی به‌عنوان نخستین استان دارای این زنجیره تولید در کشور، افزود:‌ در این راستا هم‌اکنون 3 شرکت تعاونی تولیدی با داشتن کارخانه‌ی بسته‌بندی عسل، پرورش و تولید ملکه، بیش از 1000 کلونی زنبور عسل و فروشگاه عرضه محصولات تولیدی نقش موثری را در جذب عسل، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید ایفا می‌کنند. معاون امور بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: از توانمندی‌های این استان در زنبورداری اجرای دو مقطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی زنبور عسل که اکنون در شهرستان‌های ارومیه و خوی توسط مرکز آموزس عالی شهید باکری در حال اجراست و هر سال نیز با برگزاری و اجرای دوره‌های پرورش زنبورعسل صنعتی درجه 1و2 و پرورش ملکه با نظارت سازمان جهاد کشاورزی در شهرستان‌های مختلف که باعث رشد و توسعه این صنعت زنبورداری در سطح کشور شده است.

قریشی شمار بهره‌برداران این بخش را بالغ بر 5720 نفر برشمرد و با بیان این‌که 2274 نفر نیز به صورت فصلی در زمینه پرورش و تولید عسل در زنبورستان‌های استان فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: شهرستان خوی 50 درصد عسل تولیدی استان در حدود 99600 کیلو گرم را با داشتن بیش از 330 هزار کندوی زنبور عسل تولید می‌کند. وی، تقویت بنیه علمی و فنی تولیدکنندگان و آشنایی با روش‌های نوین زنبورداری ، تقویت تشکل‌های بخش خصوصی و تعاونی‌های زنبورداران استان، افزایش راندمان تولید عسل از یک کندوی قوی و جلوگیری از گسترش و تکثیر بی‌رویه کلونی‌ها، تولید و پرورش ملکه‌های اصلاح شده متناسب با سازگاری و شرایط جغرافیایی منطقه، پیگیری و ایجاد کارخانجات صنایع تبدیلی برای توسعه‌ی صنعت زنبورداری و ایجاد تنوع محصولات را از جمله اهداف و برنامه‌های سازمان در بخش زنبور عسل برشمرد .

وی، فرهنگسازی و برطرف کردن موانع موجود در بیمه‌ی محصولات کشاورزی و افزایش سطح پوشش بیمه، برنامه‌ریزی برای توسعه و اشتغالزایی این صنعت و خارج کردن از تولید تک محصولی و تولید عسل ارگانیک بدون سموم و ایجاد انگیزه برای زنبورداران درتولید سایر فرآورده‌های زنبور عسل از جمله زهر زنبورعسل، ژله رویال، گرده ، موم و بره موم و اختصاص تسهیلات واعتبارات لازم برای این بخش را از دیگر اهداف و سیاست‌های سازمان در این راستا دانست. وی عمده شهرستان‌های برداشت عسل آذربایجان‌غربی را خوی، ارومیه و پلدشت دانست و با بیان این‌که آذربایجان‌غربی به‌علت هم‌جواری با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و عراق موقعیت بی‌نظیری در صدور این محصول به کشورهای اروپایی دارد، تصریح کرد: افق آینده این صنعت پیش به سوی تولید عسل ارگانیک و ایجاد صنایع تبدیلی و بسته‌بندی عسل و خارج شدن از تولید تک محصولی است. 



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 12 اسفند 1393 | 09:41 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
حسن رزاقی با اعلام این خبر گفت: ششمین جلسه آموزشی سایت الگویی زنبورعسل در مدیریت جهاد کشاورزی فریدونکنار برگزار شد. وی تصریح کرد: در امتداد اجرای سایت الگویی پرورش زنبورعسل، 26 نفر از زنبورداران و تولییدکنندگان عسل در سالن همایش مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فریدونکنار برگزار شد که در زمینه ابزار مورد نیاز در زنبورداری، بازدید از کندو، افزایش و تکثیر کندو، ادغام دو کندو، منابع تغذیه کندو و غیره آموزش‌های لازم را ارائه داده شد.
 
مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار ادامه داد: همچنین هفتمین جلسه آموزشی سایت الگویی پرورش طیور بومی برای زنان روستایی روستای کوچک بیشه‌محله توسط مدیریت جهاد کشاورزی فریدونکنار برگزار شد. رزاقی گفت: در راستای اجرای سایت الگویی پرورش طیور بومی، هفتمین جلسه آموزشی با حضور زنان روستایی فعال روستای کوچک بیشه‌محله در این روستا برگزار شد. وی افزود: در این جلسه کارشناس امور دام مرکز در زمینه اصول علمی تغذیه و جیره غذایی طیور بومی آموزش‌های لازم را ارائه کرد.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : دوشنبه 11 اسفند 1393 | 10:52 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
آب پیاز یکی از بهترین درمانهای خانگی برای ضعیف شدن و ریزش موها می باشد. سولفور موجود در آن ، گردش خون را افزایش داده ، فولیکول های مو را تحریک نموده و رشد آنها را افزایش می دهد. سولفور یکی از واحدهای اولیه ی سازنده مو می باشد که برای  داشتن کلاژن سالم  و کراتین مورد نیاز می باشد. بسیاری از آمینو اسیدها، واحدهای سازنده پروتئین، حاوی سولفوربوده  و پروتئین کراتین دارای مقدار زیادی از آمینو اسیدهای حاوی سولفور می باشد.

همچنین مطالعات نشان می دهد که پیاز برای درمان ریزش مو نیز مفید می باشد. علاوه براین، آب پیاز به مسائلی مانند شوره مو و التهابات پوست سر و همینطور از بین موهای خاکستری کمک می نماید. دستورات زیر علاوه بر کاهش ریزش مو، بخاطر داشتن عسل ، شفافیت و صافی موها را نیز افزایش می دهد. عسل حاوی آنتی اکسیدان و خاصیت مرطوب کنندگی می باشد.

مواد لازم:
·        1 عدد پیاز
·        عسل
·        چاقو
·        غذاساز
·        صافی
·        کاسه
·        قاشق
·        قاشق های اندازه گیری
·        عصاره ی روغن دلخواه

مراحل:
1.     پیاز را پوست بگیرید، خرد کنید و داخل غذاساز بریزید.
2.     پیازهای له شده را داخل یک صافی بریزید. با استفاده از یک قاشق آب آنها را خارج کنید.
3.     یک تا دو قاشق غذاخوری عسل به آب پیاز اضافه نمایید.
4.     چند قطره روغن دلخواه مانند روغن اسطوخودوس اضافه نمایید.
اکنون ماسک موی خانگی و طبیعی آب پیاز و عسل شما آماده می باشد.

طرز استفاده:
1.     قسمتی که دچار ریزش شده است یا تمامی پوست سر را با این مخلوط ماساژ دهید.
2.     موها را با کلاه دوش بپوشانید و اجازه دهید تا صبح بماند. یا حداقل نیم ساعت این مخلوط را روی موها نگه دارید.
3.     موها را صبح روز بعد با آب بشویید.
4.     این شیوه ی درمان ریزش موها را چند ماه دنبال نمایید تا از نتیجه ی آن رضایت کامل را کسب نمایید.

نکات:
·        بجای استفاده از غذا ساز برای له کردن پیاز ، می توانید آن را رنده کرده و آب پیاز را خارج نمایید. برای گرفتن آب پیاز بجای صافی می توانید از یک پارچه توری استفاده نمایید. همچنین می توانید برای انجام این کار از آب میوه گیری استفاده نمایید.
·        برای جلو گیری از آمدن اشک هنگام خرد کردن پیاز، 15 دقیقه قبل آن را داخل فریزر قرار دهید.
·        اگر تمایل به اضافه کردن عصاره دارید، می توانید ازعرق رزماری، اسطوخودوس، نعناع یا سایر عصاره های  مشابه که سبب افزایش رشد مو می گردند استفاده نمایید.
·        همچنین می توانید کمی آب لیمو یا گلاب را به این ماسک بیافزایید تا بوی خوبی به آن بدهد.



طبقه بندی: آموزش، اخبار و اطلاع رسانی،
برچسب ها: درمان قطعی ریزش مو، آب پیاز و عسل،

تاریخ : دوشنبه 11 اسفند 1393 | 08:12 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
عضو هیأت‌مدیره انجمن گوش، گلو و بینی گفت: مصرف شیر و عسل‌ گرم به‌خصوص در بچه‌ها اگر حساسیت نداشته باشند می‌تواند از مهم‌ترین راه‌هایی باشد که اجازه ندهد سرماخوردگی به سینوزیت تبدیل شود.
کاوه کیوانی اظهار داشت: سینوزیت به‌طور کلی به التهاب ناحیه سینوس و بینی اطلاق می‌شود که این عارضه می‌تواند به‌صورت حاد یا مزمن باشد اما آنچه با شروع فصل پاییز و زمستان بیشتر شاهد آن هستیم سینوزیت حاد است. وی با بیان اینکه مهم‌ترین عامل ایجاد‌کننده سینوزیت حاد ویروس‌های دستگاه تنفس فوقانی هستند، تصریح کرد: بیشتر سینوزیت‌های حاد از سرماخوردگی آغاز می‌شوند که در آن دهانه سینوس‌ها بسته شده و میکروب‌ها داخل سینوس رشد می‌کنند و از مقابله سلول‌های دفاعی با این میکروب‌ها چرک ایجاد شده و فرد مبتلا می‌شود. کیوانی با بیان اینکه برخی افراد زمینه‌هایی برای ابتلا به این عارضه دارند، تصریح کرد: مهم‌ترین راه پیشگیری از سینوزیت، پیشگیری از سرماخوردگی است؛ چرا که رعایت بهداشت و جلوگیری از سرماخوردگی حرف اول را در این زمینه می‌زند و این موضوع شامل تنفس در هوای تمیز و سالم، دوری از دود سیگار و هوای آلوده تا حد امکان، پرهیز از قرار گرفتن در مکان‌های پرازدحام و دوری از افراد سرماخورده می‌شود.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین نکته پیشگیری از سینوزیت شستن دست‌ها با صابون است، خاطرنشان کرد: شایع‌ترین راه انتقال ویروس‌ها دست‌های آلوده است، بنابراین توصیه می‌شود قبل از غذا خوردن و خوابیدن و هنگامی که فرد وارد خانه می‌شود دست‌های خود را بشوید. این متخصص گوش، گلو و بینی ادامه داد: استفاده از هوای مرطوب، مصرف مایعات زیاد به‌خصوص مایعات گرم در این فصل و مصرف شیر و عسل‌ گرم به‌خصوص در بچه‌ها اگر حساسیت نداشته باشند می‌تواند مهم‌ترین راه‌هایی باشد که اجازه ندهد سرماخوردگی به سینوزیت تبدیل شود.

وی با بیان اینکه مصرف برخی داروها می‌تواند در درمان این عارضه مؤثر باشد، گفت: البته آنتی‌بیوتیک در این عارضه بدون تجویز پزشک نمی‌تواند مؤثر باشد و بیمار نباید در این زمینه اصرار کند چرا که بیشتر بیماری‌های ویروسی بدون آنتی‌بیوتیک خوب می‌شوند اما اگر توسط پزشک تجویز شد دوره مصرف آن باید تکمیل شود. کیوانی ادامه داد: سرمای هوا موجب بیشتر شدن سینوزیت می‌شود، بنابراین کسی که سرما خورده و مستعد ابتلا به سینوزیت است اگر در معرض سرمای شدید قرار گیرد به سمت سینوزیت می‌رود، پس بیشترین توصیه به این افراد به‌خصوص موتورسواران پوشاندن جلوی بینی است که هوای سرد وارد بینی نشود.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، آموزش،
برچسب ها: پیشگیری از سینوزیت، شیر و عسل،

تاریخ : یکشنبه 10 اسفند 1393 | 11:09 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
اقتصاد مقاومتی یعنی آنچه خودمان داریم اگر مس هم است از طلای غربیها ارزشش بسیار بیشتر است. آنا محمد بازدار که از وامهای اقتصاد مقاومتی بسیج برای توسعه کندوهای زنبور عسل خود استفاده کرده است گفت:چند سالی بود که آموزش زنبورداری را که جهاد کشاورزی برگزار کرده بود، دیده بودم و کاری نیز نکرده بودم تا اینکه بعد از 3 سال از این آموزشها به فکر تهیه چند کندو افتادم .
در اول کار چهار کندو تهیه کردم و در سال بعد از آن این چهار کندوی من شد هشت کندو و توانستم از این هشت کندو،بیش از 100 کیلو عسل به دست آورم. این مقدار عسل و کیفیت بسیار خوب عسل مراوه تپه به خاطر آب و هوای آن ،باعث شد که به فکر توسعه این کار شوم و اینجا بود که با کمک بسیج سازندگی شهرستان مراوه تپه یک وام 15 میلیون تومانی گرفتم و کار زنبور داریم را توسعه دادم. آنا محمد بازدار ادامه داد:هم اکنون 50 کندوی زنبور عسل دارم و قرار است در کار توزیع کندو بین علاقه مندان زنبورداری در مراوه تپه را نیز وارد عمل شوم.

هم اکنون و در سال 93 هر کیلو عسل مراوه تپه حدود 30 تا 35 هزار تومان به فروش می رود . عسل مراوه تپه به استانهای تهران، خراسان شمالی و رضوی و سطح استان گلستان توزیع می شود. از آنا محمد بازدار در خصوص اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی پرسیدیم و ایشان با رویی باز گفتند:افتخارم به این است که امروز عسل منطقه خودمان را می خوریم و منت تولیدات غربی را نمی کشیم.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : یکشنبه 10 اسفند 1393 | 09:05 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
عسل به عنوان یكی از مغذی ترین و مقوی ترین مواد غذایی است اثرات شفا بخش و مفیدش باعث محبوبیت آن شده است. با توجه به اینکه جغرافیای مناطق مختلف استان اردبیل به ویژه دامنه های سبلان از طبیعت پرگل و گیاه کوهستانی برخوردار است، از دوران های بسیار دور همواره کیفیت عسل سبلان منحصر بفرد و معروف بوده است و عسل آن به تمام نقاط كشور و حتی كشورهای همسایه صادر می شود. با این حال ورود افراد سودجو به این حرفه ، عرضه عسلهای تقلبی در جاده های استان توسط افراد عمدتا غیر بومی و شیوع برخی بیماریهای زنبور عسل از عواملی بوده اند که در چند سال گذشته باعث ضرر و زیان زنبورداران استان شده است.

زنبورداران باسابقه می گویند 12 ماه از سال را به همراه کلونی ها و کندوهایشان از این شهر به آن شهر و از این منطقه به آن منطقه می رویم تا بتوانیم عسل مرغوبی را تولید و تحویل بازار دهیم اما متاسفانه مسئولان حمایت چندانی از ما نمی کنند. آنها می گویند داروهای ویژه بیماریهای زنبور عسل گران و كمیاب هستند و به آسانی نمی توان آن را تهیه كرد و این مسئله باعث وارد آمدن خسارت های زیادی به زنبورداران می شود.

به گفته «لطف اله نامور» مدیر سازمان تعاون روستایی استان اردبیل در حال حاضر اتحادیه شركت های تعاونی زنبورداران استان اردبیل با بیش از 4 هزار و 500 نفر عضو قصد دارد فعالیت های صنفی خود را برای حمایت از زنبورداران گسترش دهد. وی اضافه كرد: زنبورداران منطقه با تشكیل اتحادیه امیدوار هستند كه برخی مشكلات و مطالبات قانونی شان راحت تر و سرزیع تر از گذشته توسط اتحادیه از سازمان جهاد كشاورزی استان پیگیری شود.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 9 اسفند 1393 | 10:24 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
یکی از ماسک های پر طرفدار در زیبایی ، ماسک عسل و پرتقال است. این ماسک با حفظ رطوبت پوست و برداشتن یک لایه نازک از پوست باعث شادابی آن می شود.برای این منظور ،یک قاشق عسل را با دو قاشق آب پرتقال کنید.برای اینکه عسل و آب پرتقال با هم بهتر مخلوط شود ، آب پرتقال را کمی گرم کنید سپس باهم مخلوط کنید.این ماسک را به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست تان بگذارید وسپس با اب ولرم شست وشو دهید.
ماسک شیر و پرتقال هم یکی دیگر از ماسک های مناسب برای روشن تر کردن پوست است.برای این منظور می توانید آب پرتقال را با کمی شیر و ارد جو دوسر مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت تان بگذارید.سپس با آب ولرم شست وشو دهید.



طبقه بندی: آموزش، اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 9 اسفند 1393 | 07:59 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
نعمت الله مرادی بیان كرد: هزینه های بالای شكر، دارو، موم، تامین هزینه كارگران، حمل و نقل تولیدات و كوچ از سویی و كاهش میزان تولیدات عسل به دلیل خشك سالی، آلودگی هوا و غیرواقعی بودن قیمت عسل درآمد این تولیدكنندگان پرتلاش را به شدت كاهش داده است. وی اظهار كرد: 200 بهره بردار زنبور عسل در این شهرستان فعالیت دارند كه تشكیل صندوق حمایت از این تولیدكنندگان با سرمایه 20 میلیارد ریال راهكاری برای تامین مواد اولیه مورد نیاز آنها است.

رییس تعاونی زنبورداران گچساران اظهار كرد: زنبورداران این شهرستان 12هزار كلینی زنبور عسل دارند. مرادی از مسوولان و متولیان امر خواست با فراهم كردن شرایط صدور محصول عسل این زنبور داران به خارج از كشور برای فروش عسل به قیمت واقعی و پرداخت تسهیلات بانكی ارزان قیمت از این تولیدكنندگان حمایت كنند. وی میزان تولید سالیانه عسل بهره برداران گچسارانی را حدود 200 تن در سال ذكر كرد و افزود: به دلیل مشكلات فوق تولید در این شهرستان به میزان قابل توجهی كاهش یافته است.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 8 اسفند 1393 | 09:40 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
عسل یکی از مقوّی‌ترین مواد غذایی جهان است که ویژگی‌ها و اثرات درمانی آن، بر هیچ کس پوشیده نیست. اما استخراج عسل از کندو، روندی سخت بوده و بعضاً برای زنبور و زنبوردار تولید مزاحمت می‌کند. کندوی عسلی که قصد معرفی آن را داریم، این کار را بسیار ساده نموده است. زنبور عسل، این مخلوق کوچک و پرکار از شهد گل‌ها، معجونی جادویی می‌سازد که سرشار از مواد مغذّی و مفید است. اما برای خارج کردن این شهد طلایی لازم است در ابتدا زنبورهای عسل را از کندو خارج کنیم. کاری که زنبورداران به کمک وسیله‌ای دودزا انجام می‌دهند. اما گاهی اوقات شرایطی ناخواسته پیش آمده و زنبورهای خشمگین و عصبانی را وادار به حمله به زنبوردار می‌کند.


اما این کار هم مشکلاتی برای زنبورداران ایجاد می‌کند و هم نظم و آرامش زندگی زنبورها را دست کم برای مدتی مختل می‌کند، حتی گاهی اوقات شرایطی ناخواسته پیش آمده و زنبورهای خشمگین و عصبانی را وادار به حمله به زنبوردار می‌کند. اکنون به نظر می‌رسد با کمک اختراعی چشمگیر از پدر و پسری استرالیایی، این کار بسیار ساده و بی دردسر به انجام برسد. با کمک این اختراع جالب توجه که توسط استوارت و سیِدر اندرسن (Stuart & Cedar Anderson) که خود به زنبور داری اشتغال دارند، صورت گرفته، زنبورداران سراسر جهان می‌توانند آهی از سر آسودگی بکشند. در این حالت جریان عسل به صورت خودبخود از کندو به بیرون جریان یافته و می‌توان بدون آزار زنبورهای داخل کندو، عسل را استخراج کرد.




در ابتدا یک سری دیواره‌های مخصوص و مصنوعی ک شبیه به فرم معمول کندوی زنبور ساخته شده است، درون کندوی اصلی جاسازی می‌گردد. سلول‌های این دیواره‌ها بعداً توسط خود زنبورها با موم مخصوص پوشانده می‌شود. به تدریج این سلول‌ها، توسط عسل تولیدی پر شده و زمانی که زنبورها با استفاده از موم، این خانه‌ها را پوشاندند، زنبوردار می‌تواند با استفاده از دریچه‌های تعبیه شده در بخش پایینی و با کمک یک لوله، بدون مزاحمت برای زنبورها، عسل تولیدی را استخراج و جمع آوری کند.


از آنجایی که این دیوارها شفاف هستند، زنبوردار می‌تواند به راحتی درون کندو را مشاهده و روند پر شدن حفره‌ها با عسل را بررسی کرده و زمانی که همه چیز مهیا بود، عسل طلایی و خوش طعم تولید شده را از کندو خارج کند. بعد دوباره با فشردن یک دکمه همه چیز به حالت سابق بازگشته و زنبورها مجدداً با سعی و کوششی مثال زدنی این حفره‌ها را دوباره از عسل پرخواهند کرد. زنبورهای عسل، این حشرات کوچک و شگفت‌انگیز، مدت‌هاست که در گوشه و کنار جهان از مزاحمت‌های وقت و بی وقت زنبورداران، در عذاب هستند و علاوه بر آنکه نظم زندگی‌شان مختل می‌شود، دچاراسترس و آشفتگی و بعضاً خرابی کندو نیز می‌شوند. اما در راستای احترام به این حشرات مفید و البته کسانی که وظیفه‌ی نگهداری از آنها را برعهده دارند، این اختراع  بهترین کمک خواهد بود.

[http://www.aparat.com/v/ibe7f]




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، مقالات، گالری تصاویر،

تاریخ : جمعه 8 اسفند 1393 | 09:03 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
فرزین فرهادی ؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر عنوان داشت : اعمال مدیریت بهاره زنبورداران را ضروری دانست و افزود: مدیریت بهاره در راستای نظارت بر رشد جمعیت و ایجاد فضای کافی برای نوزادان و زنبورها حائز اهمیت بوده و بررسی علل مرگ و میر زنبورهای کلنی ناشی از بیماری و گرسنگی از وظایف زنبورداران در مدیریت بهاره است.
او با بیان اینکه زنبوردار موفق بایستی پس از بررسی های اولیه و شناسایی کلنی های ضعیف و کندوهای بدون ملکه آن ها را با هم ادغام نماید، یکی از وظایف زنبورداران در مدیریت بهاره را تعویض ملکه و تغذیه کندو جهت پرورش نوزاد زنبور عنوان داشت.
فرهادی در پایان گفت: شهرستان قائم شهر دارای 42 هزار و یکصد کندوی زنبور عسل با 431 نفر زنبوردار است که با میانگین تولید بیش از 10 کیلوگرم عسل در هر کندو، سالانه بیش از 432 تن عسل در این شهرستان تولید می شود.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 7 اسفند 1393 | 09:59 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
 یکی از مشکلات اصلی خانواده های امروز، عادت های بد غذایی در مصرف خوراکی های آماده کم فایده و گاهی مضر است. سومین جشنواره عسل با هدف تعالی سبک زندگی، آموزش استفاده از تغذیه سالم و آشنایی و ترغیب شهروندان به استفاده از مواد غذایی مناسب و مقوی تا 9 اسفندماه در فرهنگسرای اشراق برپا شده است. در این جشنواره با توجه به حضور عسل های شهرهای مختلف کشور تلاش شده تا شهروندان تهرانی با صنایع دستی، سوغات،غذا، مراسم آیینی و موسیقی این شهرها نیز آشنایی پیدا کنند. از این رو برنامه های متنوعی  در 5 بخش برای مخاطبین برگزار می شود.

بخش اول مربوط به عرضه عسل مرغوب و با کیفیت است. غرفه داران همه از زنبورداران با سابقه کشور هستند و تمامی عسل ها توسط موسسه استاندار آنالیز شده است. حضور زنبورداران محلی در این جشنواره باعث شده تا مردم ازمشاوره برای تهیه عسل با کیفیت و آشنایی با کاربردهای مختلف عسل بهره ببرند. در غرفه عسل که قدم می زنی، هر غرفه برترین عسل مختص منطقه خود را به این جشنواره آورده  است. از جلوی هر غرفه که  رد می شوی، تست عسل به راه است و تنوع عسل ها از ویژگی های خوب این جشنواره است.  

عسل گشنیز، عسل شبدر، عسل گون، عسل شقایق، عسل کوهستان، عسل چهل گیاه، عسل دالاهو، عسل کوه های البرز، عسل کوه های زاگرس و ... . به راستی که طعم همه این عسل ها با هم فرق دارد و هر یک طعم خاص خودش را دارد. نکته جالب در این میان این است که خواص هر یک از این عسل ها نیز با یکدیگر متفاوت است. یکی برای قند و دیابت مناسب است. دیگری برای تقویت اعصاب. یکی دیگر برای قوت قلب و ضعف و خستگی عضلانی. عسل درمانی یکی از موضوعاتی است که در این جشنواره به آن توجه شده است. هر روز در این جشنواره در سالن باران با حضور متخصصین و پزشکان، درباره عسل درمانی و فواید عسل در سلامتی نشست هایی برپا می شود.

محله کودک بخش دیگر این جشنواره است که با هدف تعالی سلامت کودکان و آشنایی و ترغیب آن ها به استفاده از مواد غذایی مناسب و مقوی، در غرفه کودک، نمایش های عروسکی و تئاتر درباره عسل و فواید آن ترتیب داده شده است. علاوه بر این برنامه های شاد و مفرحی با موضوع شناخت عسل برای کودکان در این غرفه اجرا می شود. عروسک گردانی، برگزاری مسابقه، نمایشگاه کتاب و عکاسی از جمله این فعالیت هاست.غرفه صنایع دستی و سوغات نیز به نمایش و عرضه محصولات سنتی بسیار زیبا و شیرینی ها و سوغات اقوام مختلف پرداخته است. از عرقیجات گیاهی تا شیرینی هایی با ترکیب عسل، بادام، پسته و کنجد. محله صنایع دستی نیز با هدف شناخت فرهنگ اقوام مختلف به معرفی هنرهای اصیل ایرانی می پردازد.لباس های سنتی مناطق مختلف را می  توانی در این جا پیدا کنی.  

 آموزش پخت غذاهای سنتی و جدید با ترکیب عسل در محله غذا دیده شده است. این بخش همچنین در روز نهم اسفند، یک مسابقه آشپزی از میان عموم علاقمندان برگزار می کند.  



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 7 اسفند 1393 | 08:58 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: ازسال 92 جهت فعال سازی تعاونی های زنبورداری غیر فعال وتشکیل تعاونیهای جدید اقدامات لازم صورت گرفته که نتیجه این تلاش تشکیل تعاونیهای زنبورداری در شهرستانهای استان گلستان می باشد.
قدرت اله مقصودلو افزود: 7 تعاونی زنبورداران در شهرهای گرگان- گنبد – کردکوی – کلاله – مینودشت – رامیان – علی آباد فعالیت دارند که جمعاً این تعاونی ها برای 371 نفر از اعضاء خود دفترچه زنبورداری صادر کرده اند .

وی در ادامه هدف از شکل گیری این تشکلها و تقویت آنها را به شرح زیر اعلام کرد:

1- فعالیت تعاونیها در زمینه ارایه خدمات به زنبورداران از جمله تامین نهاده ها و فروش محصولات و از جمله خرید از زنبوردار تا کنترل کیفی وقیمت گذاری و توزیع به بازار مصرف از یک سو و خرید وتهیه نهاده های زنبورداری (شامل شکر- داروها و ابزار و ... ) با بالاترین کیفیت ونازلترین قیمت توزیع منطقی وبه موقع میان زنبورداران که از دیگر سو که حاصل این فرآیند کاهش هزینه های زنبوردار وحذف واسطه ها و فروش مصحولات به قیمت واقعی ودرنهایت سود آور شدن حرفه زنبورداری می باشد .
2- بازاریابی سایر محصولات ( زنبورعسل شامل گرده – ژله رویال – بره موم – زهر زنبور و...)
3- برنامه ریزی برای تبدیل ارتقاء سطح زنبورداری از حالت تفننی و سنتی به حالت حرفه ای وپیشرفته
4- شناسایی وفعال سازی زنبوردارانی که توان تکثیر انبوه تولید ملکه اصلاح شده ( نتاج ملکه های ایستگاه بندرگز ) وبازار یابی برای ملکه های تولیدی استان
5- برنامه ریزی وسرمایه گذاری جهت آموزش موثر و هدف دار بهره برداران
6- تغییر نگاه سنتی بهره برداران به تعاونیها از یک توزیع کننده نهاده به یک بنگاه اقتصادی سود آور که گسترده فعالیت آن به حوزه های آموزشی و بازاریابی رسیده است.
7- تعامل با سازمان جهادکشاورزی ومنابع طبیعی وتشکلهای کشاورزان وباغداران درجهت ساماندهی کوچ واستقرار زنبورستانها در عرصه های زراعت – باغ – جنگل و بهره برداری بهینه از پتانسیل گرده افشانی زنبورعسل
8- عضویت حداکثری زنبورداران استان وتشکیل اتحادیه تعاونیهای زنبورداران استان
درپایان یادآور میگرددکه اقدامات لازم برای ایجاد اتحادیه استانی تعاونیهای زنبورداران انجام شده است.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : چهارشنبه 6 اسفند 1393 | 10:11 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
عسل ناب سبلان معجونی سحرآمیز از دامنه سبلان است که با شهد گل‌های شیرین همواره در کام‌ها ماندگار شده به طوری که تولید 6 هزار تن عسل ناب سبلان و صادرات آن به کشورهای مختلف به رونق اقتصادی منطقه کمک کرده است.
عسل سبلان که از شهرت خاصی برخوردار است به عنوان ماده شفابخش جسم انسان‌ها همواره مورد توجه و دقت نظر بوده؛ کارشناس تولید عسل جهاد کشاورزی در این ارتباط گفت: بیش از سه هزار و 500 کلنی عسل در سطح استان بین زنبورداران وجود دارد که سالانه 6 هزار تن تولید عسل خالص و ناب را شاهد هستیم.

عزیز باقری افزود: از هر کلنی و کندو بیش از 20 کیلوگرم عسل برداشت می‌شود که از این جنبه استان اردبیل رتبه دوم کشور را دارد و اما در کیفیت عسل سبلان رتبه بی‌همتای اولی متعلق به اردبیل است.
وی به تولید و بسته‌بندی این محصول اشاره کرد و ادامه داد: چهار کارگاه بسته‌بندی و عرضه محصول عسل در استان اردبیل وجود دارد که قادر هستند پنج هزار تن محصول را به شکل مناسب بسته‌بندی کرده و روانه بازار داخلی و خارجی کنند.

این کارشناس تولید عسل جهاد کشاورزی عنوان کرد: مشتریان عسل اردبیل شامل کشورهای حوزه خلیج فارس، عربستان، یمن، دوبی و ترکیه هستند که ما بیشترین صادرات‌مان را به ترکیه انجام می‌دهیم و آن‌ها نیز اغلب با اعتمادی که به عسل سبلان دارند این محصول با کیفیت را خریداری می‌کنند.
اما براساس اعلام کارشناسان و متخصصان امر، شهد شیرین عسل سبلان که از گرده 120 گونه گیاه شفابخش دامنه سبلان و ییلاقات آن استحصال می‌شود، سبب شده تا عسل این منطقه خاصیت دارویی نیز داشته باشد به طوریکه با آزمایشگاه‌های مجهز سعی می‌شود تولید عسل به گونه‌ای باشد تا بیماران دیابتی نیز با کمترین شرایط شیرینی بتوانند از آن استفاده کنند.

بر همین اساس قرار است برای اولین بار در استان اردبیل عسلی تولید شود که مکمل غذایی محسوب شده و در داروخانه‌ها برای افراد نیازمند قابل عرضه باشد.
آری بازار عسل اردبیل به عنوان معجون معجزه‌گر و سحرانگیز گل‌های دامنه سبلان و سرزمین بهشتی که زنبورداران در آن فعالیت گسترده‌ای دارند این روزها هر چند آمیخته به برخی از تولیدات تقلبی و عسل آمیخته به آب، شکر و محلول‌های دیگر است اما خالص بودن عسل سبلان همواره می‌تواند یک وجهه ممتاز و شاخص برای آن محسوب شود.


تاریخ : چهارشنبه 6 اسفند 1393 | 10:49 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

تعداد کل صفحات : 3 :: 1 2 3