تبلیغات
شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر - مطالب مهر 1392

امسال به دلیل خشکسالی و ریزگردها برداشت عسل 20 درصد و در برخی جاها حتی تا 40 درصد کمتر از سال گذشته بوده است.لذا اگر پارسال از هر کندو 10 کیلو گرم عسل برداشت می شد، امسال در خوشبینانه ترین حالت نزدیک به 8 کیلو گرم برداشت شده است.

همه ساله با شروع فصل پاییز خرید خوراکی هایی که میزان کالری بالا دارند و سوخت وساز بدن را در فصل سرد تامین می کنند در میان خانواده ها ازتوجه بیشتری برخوردارند.در این میان عسل به عنوان یک خوراکی مغذی و پرکالری در غذای صبحانه به ویژه لقمه های میان وعده دانش آموزان از اهمیت ویژه برخوردار است.این محصول غذایی مفید و اکسیر پرارزش از قرن ها پیش به عنوان یکی از مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین، به واسطه ویژگی های شفابخش خود، به عنوان دارو در درمان اکثر بیماری ها به ویژه عفونت ها زخم ها و حتی آبسه دندان کاربرد فراوان داشته است.
از این رو کشور ما نیز با داشتن شرایط جغرافیایی و آب و هوایی متفاوت یکی از تولیدکنندگان عسل مرغوب در جهان محسوب می‌شود و با تولید بیش از 50 هزار تن عسل در سال، یازدهمین تولیدکننده این محصول در جهان به شمار می‌رود. از سوی دیگر بنا به آمارهای رسمی و گفته ی بسیاری از فعالان حوزه عسل تولیدسال گذشته این محصول بنا به آمارهای رسمی 70 هزار تن بوده است گفتنی است سرشماری اصلی و رسمی از کندو ها و میزان تولید سالانه ی این محصول، پایان مهر ماه اعلام می شود. سرانه مصرف عسل امسال از 600 گرم به 800 گرم برای هر شهروند ایرانی رسیده است که این رقم بالای متوسط جهانی است واین خود نشانگر آگاهی مردم به ویژه خانواده ها، جوامع کوچک آموزشی، بیمارستانی و حتی وزارتخانه ها برای مصرف این خوراکی مغذی و مفید است

وضعیت تولید عسل و جغرافیای تولید
کشور ایران با در اختیار داشتن حدود 2 میلیون فروند کندوی مدرن (لانگستروت) و بیش از 300 هزار کندوی بومی یا سنتی، سالانه بیش از 48 هزار تن عسل طبیعی تولید می کند که این رقم معادل 4 درصد تولید جهانی این محصول است و در صورت انجام عملکرد اصولی و پرورش صحیح، پتانسیل تولید سالانه، بیش از 50 هزار تن عسل صد در صد خالص صادراتی وجود دارد که از محل صادرات این عسل و متفرعات آن، چون گرده گل، ژل رویال و سم زنبور عسل سالانه بیش از 2 میلیارد دلار ارز حاصل کشور می شود.

گفتنی است این مقدار تولید، بسیار بیشتر از مصرف سرانه کشور است و چنانچه برنامه ای اصولی برای آن اندیشیده شود، امکان صادرات آن به کشورهای اروپایی نیز وجود خواهد داشت. مهم ترین استان های تولیدکننده عسل در ایران، استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، مازندران، اردبیل، خراسان رضوی، گیلان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و لرستان هستند.
دلایل کاهش تولید عسل
ازاین رو مدیرکل دفتر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال به دلیل تفاوت نرخ ارز مرجع با ارز مبادله‌ای که از 1226 به 2477 تومان افزایش یافته است، شرایط ویژه‌ای را به‌وجود آورده که لازم است با پیگیری‌های انجام‌شده و ایجاد بسته حمایتی از مرغداران حمایت شود.
رضا ترکاشوند تصریح کرد: امسال به‌دلیل شرایط بد آب و هوایی این محصول تحت تأثیر اقلیم قرار گرفت، اما میزان تولید نهایی پس از آمارگیری در مهرماه اعلام می‌شود.
.وی در حاشیه همایش تخم مرغ در تهران در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: باید راهکاری اندیشیده شود که تولید متوقف نشده و موانع موجود مرتفع شود.
ترکاشوند درباره تولید عسل در کشور ادامه داد: تولید این محصول تحت تأثیر شرایط اقلیم و آب و هوا است و پیش‌بینی شده بود که سالانه با وجود 65 هزار نفر زنبوردار و پنج میلیون و 600 کلنی زنبورعسل تولید 50 هزار تنی محقق شود، اما در سال گذشته از برنامه جلوتر بودیم و حدود 70 هزار تن عسل تولید شد.

در همین حال یکی از فعالان عسل در گفتگو با خبرنگار شبکه ایران با اعلام اینکه امسال به دلیل خشکسالی و ریزگردها برداشت عسل 20 درصد و در برخی جاها حتی تا 40 درصد کمتر از سال گذشته بوده گفت: اگر پارسال از هر کندو 10 کیلو گرم عسل برداشت می شد، امسال در خوشبینانه ترین حالت نزدیک به 8 کیلو گرم برداشت شده است.
محمد کریم زاده با تاکید براینکه به دلیل کاهش تولید، امسال قیمت ها هم به نسبت سال گذشته افزایش یافته است بیان کرد: قیمت هر کیلو عسل امسال با 15 تا 20 درصد افزایش به فروش می رسد.
وی با اشاره به اینکه تولید تخصصی عسل به گونه ای است که زنبورها را کوچ می دهند، گفت: زمستان ها زنبورها به جنوب و در تابستان به شمال کشور کوچ میکنند و به همین دلیل عسل مناطق مختلف با گونه های گیاهی مختلف را می توان تولید کرد.
تقسیم بندی عسل براساس کیفیت و قیمت

کریم زاده، عسل ها را بنا به چگونه درست شدن آنها، تقسیم بندی کرد و قیمت هر یک را به کیلو گرم عنوان کرد.
دسته اول: عسل هایی که تغذیه زنبور تغذیه ی مصنوعی بوده و از شکر یا غیر شکر تولید می شوند که قیمت آن از زیر 10 هزار تا 15 هزارتومان در هر کیلوگرم است.
دسته دوم: عسل هایی که زنبور عسل هم از شکر و هم از شهد گل تغذیه می کند و در حقیقت تغذیه ی زنبور از مخلوطی از شکر و شهد گل هاست و قیمت آن 15 تا 20 هزار تومان در هر کیلوگرم است.
دسته سوم: عسل ارگانیک یا عسل هایی است که فقط از شهد گل ها تغذیه می کنند حال یا شهد تک گل یا 20 تا 60 نوع گل را تغذیه می کندکه اصطلاحا به چهل گیاه معروف است و این عسل هم خاصیت تغذیه و هم درمانی دارد، که قیمت آن در هر کیلو گرم 30 تا 35 هزارتومان است.
دسته چهارم: عسل هایی است که انسان هیچ گونه دخالتی در تولید آن نداردو زنبورهای وحشی در دل کوه ها و لابلای درختان اقدام به کندو سازی می کنندو خودشان تولید عسل می کنندو بعد از طریق چوپان ها و یا افراد بومی در منطقه رد زنبورها گرفته می شود و عسل آنها برداشت می گردد که این عسل که خاصیت درمانی فراوانی دارد، قیمت ندارد و بسیار هم کمیاب است.
این فعال عسل با اشاره به اینکه اکثر زنبورداران به دلیل اینکه استاندارد عسل بیشتر تشویقی بوده اقدام به صادرات نمی کنند، گفت: فعالان عسل بیشتر از طریق مسافر و مشتریان عسل را صادر می کنند.

بسته‌بندی نامناسب و مشکل اصلی فعالان عسل
وی مشکل اصلی صادرات این محصول با ارزش را عدم بسته بندی مناسب ذکر کرد و گفت: این محصول از استانهای جنوبی راهی کشورهای حوزه ی خلیج فارس و از استان های غربی و شمالی به ترکیه رفته و از آنجا با بسته بندی خوب، راهی اروپا می شود.
عسل مرغوب شکرک می زند

این کارشناس حوزه ی عسل در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه ایران در خصوص عسل شکرک زده یا رس شده گفت: این اصطلاح عسل مرغوب است شکرک زده، متبلور شده، رس شده، کرمی شده، سفت شده و ... که نشانه ای از عسل طبیعی خالص است ودلیل آن اینست که به علت قند خالص یعنی آنزیم دیاستاز که همان گلوکز خالص موجود در عسل است باعث شکرک زدن عسل می شود دیگر اینکه اجسام خارجی چون دست و پای زنبور یا گرده گل و یا حتی ذرات موم در عسل همه و همه چون عسل یک موجود زنده است و این ها به عنوان هسته تبلور در آن ظاهر می شوند.عسل دوست دارد تا جمع و منقبض شود لذا رس می کند.

وی زمان و دما را هم در رس شدن و شکرک زدن عسل خالص موثر دانسته و گفت: در دمای خنک زودتر عمل تبلور صورت می گیرد و عسل رس می کند.

کریم زاده در عین حال تاکید کرد اکثر مشتریان داخلی عسل شفاف و روان را انتخاب می کنند در حالیکه مصرف کنندگان در خارج از کشور به عسل های رس شده و سفت علاقه دارند.
گفتنی است سال گذشته مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران، عسل طبیعی درجه یک در خرده‌فروشی‌هارا 17 تا 20 هزار تومان و عسل ارگانیک را حدود 30 هزار تومان گفته بود وبه مصرف‌کنندگان عسل‌ توصیه کردتا عسل را بیش از کیلویی 30 هزار تومان نخرند.
عفت رئیسی سرحدی، سال گذشته اظهار کرد: از حدود پنج میلیون و 330 هزار کلونی زنبور عسل حدود 5000 تن عسل تولید شد که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است. حال باید منتظر باشیم تا اعلام رسمی براساس سرشماری ها اعلام گردد.//33




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 26 مهر 1392 | 10:19 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

مدیرعامل اتحایه سراسری زنبورداران با بیان اینکه امسال از هر کندو پنج کیلو و ۲۰۰ گرم برداشت عسل داشته ایم، افزود: با توجه به اینکه میانگین برداشت عسل در کشور ۱۳ کیلو بوده، امسال کمتر از نصف سال های قبل برداشت داشته ایم عفت رییسی سرحدی در گفت وگو با خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تاکید کرد: با توجه به ذخیره سازی عسل در کشور، هیچ کمبودی برای مصرف کننده ها نداریم و عسل با کیفیت به اندازه ی نیاز مصرف کننده در کشور وجود دارد. وی با تاکید بر تلاش برای حفظ زنبورداری در کشور افزود: حفظ این اشتغال برای ۵۶ هزار نفر زنبورداری که ۳۰۰ هزار فرصت ایجاد کرده اند، نیاز به عزم ملی دارد. رییسی کاهش مصرف آنتی بیویتیک، جلوگیری از بیماری های روانی و بسیاری بیماری های دیگر را از فواید عسل عنوان و با تاکید بر اینکه باید نگاه به عسل به عنوان یک ماده شفابخش و درمانی باشد، افزود: زنبورعسل با گرده افشانی ۱۴۳ برابر به افزایش کیفی و کمی محصولات کشاورزی کمک می کند. مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با اشاره به مرگ و میر ناشی از آلودگی در تهران تصریح کرد: با از بین بردن زنبورستان ها و زنبورهایی که در کمربند سبز اطراف تهران وجود دارد به طور حتم برخی آمار مرگ و میرهایی که نشان می دهد روزانه ۱۱ نفر بر اثر آلودگی هوای تهران از بین می روند، سه برابر می شود چراکه با از بین رفتن زنبورها، کمربندسبز اطراف تهران از بین می رود و حیات گیاهان به عنوان ریه های شهرهای بزرگی همچون تهران به خطر خواهد افتاد. وی با اظهار تاسف از اینکه محیط زیست در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است، ادامه داد: متاسفانه این سازمان حتی در مورد خشکسالی که در حال حاضر همچون زلزله ای به ایران وارد شده نیز هیچ گونه اطلاع رسانی نکرده است. او با اشاره به اینکه در قبال مساله خشکسالی تنها وزارت جهاد کشاورزی مسوول نیست، بر همکاری همه جانبه سازمان ها و وزارت خانه های دیگر نیز تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه در زمینه خشکسالی فقط وزارت جهاد کشاورزی دیده می شود و مشخص نیست سازمان ها یا وزارت خانه های دیگر چه وظایفی دارند. رییسی در ادامه از افزایش بی رویه قیمت داروهای دامپزشکی گلایه کرد و افزود: قیمت برخی داروها از سه هزار تومان به ۱۷ هزار تومان رسیده است و به رقم دستور وزیر جهاد کشاورزی برای خرید داروی مورد نیاز زنبورستان ها هنوز اقدامی صورت نگرفته است. او اضافه کرد: اگر مسوولان قادر به تامین داروهای مورد نیاز ما نیستند به ما بگویند تا خود وارد عمل شویم چراکه ما در صورت تامین بودجه قادر به تامین داروی مورد نیاز خود هستیم و بهتر است مسوولان دست از دایگی برای ما بردارند چراکه تشکل ها از توانایی بالایی برخوردار هستند. مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران تولید خارج از سیستم زنبورداری را یکی از بزرگترین مشکلات زنبورداران دانست و افزود: متاسفانه ۹۰ درصد کارخانه های تولید عسل از عسل های دست ساز استفاده می کنند که این عسل ها داخل دیگ و معمولا به روش های غیربهداشتی و از شیره سیب زمینی و ذرت گلوکز تولید می شوند. وی افزود: اتحادیه در حال تلاش برای راه اندازی آزمایشگاه برای تولید عسل با کیفیت و غیرتقلبی است که البته در این زمینه نیازمند حمایت های دولت هستیم تا دست تولیدکننده های زیرزمینی عسل های تقلبی را ببندیم. رییسی با تاکید بر اینکه تولید عسل های تقلبی باعث شده تولید روی دست تولیدکنندگانی که عسل مرغوب تولید می کنند باقی بماند، افزود: با توجه به اینکه عسل های تقلبی ۷۰ درصد بازار را گرفته اند، ما خواستار ایجاد یک کارخانه منظم بسته بندی عسل برای داخل کشور و صادرات هستیم تا زنبوردارها تولید خود را با قیمت مناسب به ما فروخته و ما نیز با برند اتحادیه این تولیدات را بفروشیم. وی در ادامه گفت: متاسفانه به دلیل پایین بودن قیمت عسل های تقلبی ما مجبور هستیم عسل خود را به زیر قیمت تمام شده بفروشیم تا بازار تولید خود را از دست ندهیم. رییسی در پایان با اظهار تاسف از اینکه هنوز زنبورداران بیمه نیستند، ادامه داد: تامین اجتماعی برای زنبورداران امنیت شغلی ایجاد می کند. البته با قول هایی که مدیرعامل تامین اجتماعی به هیات دولت داده قرار شده که این مساله مطرح شود تا زنبورداران از بیمه تامین اجتماعی و بخشودگی سهم کارفرما برخوردار شوند.

منبع :شبکه خبری صنایع غذایی ایران




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 26 مهر 1392 | 10:16 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، علی درویش نیا مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: به منظور ارتقاء سطح دانش و کارآیی بهره برداران بخش زنبورداری به علم روز و در راستای اقتصادی نمودن تولید با کاهش هزینه تولید، از سوی این مدیریت یکدوره کارگاه آموزشی تئوری و مهارتی زنبورداری صنعتی درجه دو مشارکتی در محل مرکز جهاد کشاورزی علی آباد این شهرستان برگزار گردید.

وی با بیان اینکه در این دوره آموزشی بهره برداران با انواع زنبور در کندو، ملکه، زنبور کارگر، زنبور نر، انواع تغذیه کمکی کندو شامل تغذیه زمستانه و بهاره، انواع نژادهای زنبور عسل و ... آموزش های لازم را فرا گرفتند افزود: 177 گونه از محصولات شناسایی شده اند که از گرده افشانی زنبور عسل سود می برند.

وی ادامه داد: گرده افشانی برای تولید و برداشت محصول ضروری است و 65 نوع از گونه گیاهان موجود زمانی که برای تولید بذر (نه تولید علوفه) در نظر گرفته می شوند به گرده افشانی نیاز دارند.

گفتنی است در این کارگاه آموزشی مجید جعفری رییس اداره آموزش و ترویج این مدیریت مواردی را در خصوص مزایای برگزاری آموزش های ارائه شده از سوی اساتید در این دوره ها ارائه نمود.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 16 مهر 1392 | 12:42 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، از فعالیت بیش از چهار هزار و ۷۵۹ نفر زنبوردار در امر پرورش زنبور عسل در مازندران خبر داد.

حسین نگهدار در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ساری اظهار کرد: بالغ بر 384 هزار کلنی زنبور عسل در استان وجود داشته که معادل 99 درصد آن مدرن و مابقی به صورت سنتی است.

وی افزود: تعداد 10 هزار و 475 ملکه زنبور عسل جهت توزیع بین زنبورستان های استان از طریق بخش خصوصی تولید شد.

نگهدار گفت: از نظر تعداد بهره بردار و کلنی ها شهرستان های بابل، سوادکوه و قائم شهر به ترتیب مقام اول تا سوم را در استان دارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر در مجموع 32 واحد صنایع وابسته به زنبور عسل در استان فعال هستند.

به گفته نگهدار، تعداد 874 کلنی زنبور عسل با همکاری زنبورداران استان زیر پوشش پروژه ثبت مشخصات و رکوردگیری قرار گرفته است.

وی، حاصل نگهداری و پرورش این تعداد کلنی زنبور عسل در استان را تولید بیش از سه هزار و 283 تن عسل عنوان کرد و افزود: مازندران از نظر دارا بودن تعداد کلنی زنبور عسل، رتبه پنجم و از تعداد زنبور دار رتبه سوم و در زمینه تولید عسل مقام چهارم را بر اساس سرشماری سال 91 در کشور به خود اختصاص داده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از سرشماری کلنی های زنبور عسل استان همزمان با سایر استان‌های کشور از سوی این معاونت و با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، اتحادیه زنبورداران و شرکت های تعاونی زنبورداران شهرستان ها از ششم مهر تا 11 مهرماه 92 خبر داد.

وی افزود: تحقق این موضوع در راستای تدوین آمار مستند در استان، مستلزم همکاری دستگاه های ذیربط نیروی انتظامی در سطح استان مازندران است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 16 مهر 1392 | 12:34 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

گزارش تصویری بازدید مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر ، مدیرعامل و رییس و نائب رییس هیئت مدیره و بازرس شرکت تعاونی زنبورداران شهرستان قائم شهر و هیئت همراه از سرشماری زنبورستان های مستقر در این شهرستان

منبع : سایت جهاد کشاورزی مازندران




طبقه بندی: گالری تصاویر، اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 16 مهر 1392 | 12:27 ق.ظ | نویسنده : | نظرات