تبلیغات
شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر - 123 نکته ضروری از دانستنی های زنبور عسل

تهیه و تنظیم : رضا محمدی برنجستانکی (عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی زنبورداران قائم شهر) بر گرفته از کتاب پرورش زنبور عسل دکتر نعمت اله شهرستانی

1 اولین اثری که از زنبور عسل بدست آمده فسیلی است متعلق به چهل میلیون سال قبل که در آن زنبور عسل در داخل صمغ درخت مبحوس شده و این فسیل در موزه زنبور عسل در شهر وایمار در آلمان نگهداری می شود .

2 اولین اثر نقاشی مربوط به زنبور عسل در یکی از غارهای اسپانیا بدست آمده که در آن شخصی را نشان می دهد که از داخل شکاف صخره های سنگی عسل بر می دارد . این اثر 1200 سال پیش به وسیله غار نشینان همان نقطه بر روی دیوار غار نقاشی شده و هنوز هم در آنجا به همان صورت باقی است .

3 آثار بدست آمده در مصر نشان می دهد که در این کشور 4000 سال پیش از میلاد مسیح زنبور داری در کندو های گلی و سفالی رسم بوده است .

 4 حدود 2000 سال پیش از میلاد مسیح زنبور عسل در کشور سوئد وجود داشته زیرا آثاری از آن در جنوب این کشور بدست آمده که فعلا در موزه تاریخ سوئد شهر استکهلم نگهداری می گردد.

5 ارسطو دانشمد معروف یونانی و معلم اسکندر کبیر در سال 350 قبل از میلاد کتابی درباره زندگی زنبور عسل نوشت . این اولین کتابی است در تاریخ که درباره ی زنبور عسل نوشته شده است .

6 در سال 1851 یک آمریکائی به نام لانگستروت قابهای متحرک کندوی زنبور عسل را تعمیم داد و با این کار بزرگترین پیشرفت در تاریخ زنبور داری جهان را بوجود آورد بطوری که تمام اصول زنبور داری امروز روی پایه هایی قرار دارند که وی ایجاد کننده اش بود .

7 یک کندوی خوب در فصل فعالیت شدید ( در اطراف تهران اوایل خرداد ماه ) می تواند 80000 ، کندوی متوسط 50000 زنبور داشته باشد . همین کندو معمولا در زمستان تعداد زنبور هایش به 9000 عدد یا کمتر تقلیل پیدا می کند.

8 زنبور عسل برای اینکه یک قاشق چایخوری عسل جمع کند بایستی فاصله ی برابر تهران تا برلین را طی کرده و در بین راه دو میلیون بار روی گلها بنشیند .

9 از هر 3 گرم شهدی که زنبور عسل از روی گلها جمع آوری می کند در کندو آنرا غلیط و تبدیل به 1 گرم عسل می نماید . برای غلیظ کردن شهد های جمع آوری شده در روز ، زنبور عسل آنرا پس از غروب خورشید دوباره از داخل شان ها مکیده و وارد کیسه عسلی اش می کند . در آنجا کمی از آبش را جذب و مقداری دیاستاز برویش اضافه نموده ، داخل شان ها می گذارد . زنبور بعد آن را مکیده و همین عمل را تکرار می کند . این کار آنقدر ادامه می یابد تا عسل به غلظت طبیعی خود برسد . در این وقت است که به سلولی که عسل غلیظ شده در آنجا انبار شده حمل و پس از پر کردن آن سرش را با موم می پوشانند .

جهت دانلود متن کامل بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://s5.picofile.com/file/8145145484/123_bee_Zanboordaran_ir.pdf.html





طبقه بندی: آموزش،

تاریخ : جمعه 18 مهر 1393 | 12:51 ب.ظ | نویسنده : | نظرات