تبلیغات
شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر - ژله رویال، موثر در رفع افسردگی

رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان شمالی محمد علی شاددل افزود: ژله رویال به خاطر تاثیر بر غدد کورتیکو - فوق کلیوی، یک ماده غذایی تقویت کننده است که برای افراد ضعیف، افسرده، دچار ضعف عصبی، افرادی که کار فکری شدید دارند و اشخاصی که دچار ناتوانی جنسی هستند، سودمند است.

وی خاطرنشان کرد: ژله رویال قبل از هر چیز، به عنوان محرکی که وضعیت کلی شخص را با تسهیل متابولیسم درون سلولی بهبود می‌بخشد مطرح است. این ماده روی مجموعه بدن تاثیر گذاشته و آن را تقویت می‌کند. تمام افراد خسته می‌توانند از یک دوره درمان به وسیله ژله رویال سود ببرند.

شاددل در معرفی ژله رویال(شاه انگبین) توضیح داد: ژله رویال ماده‌ای است که به وسیله یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستار در سنین سه تا ۱۲ روزه‌گی، ترشح و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور کارگر در مراحل اولیه رشد لارو به مدت سه روز قرار می‌گیرد. ژله رویال همیشه به طور مستقیم به ملکه یا لارو کارگر داده شده و در کندو ذخیره نمی‌شود. تنها زمان ممکن برای برداشت ژله رویال زمان پرورش ملکه در مقطع بچه‌دهی کلنی است.

وی ادامه داد: آنچه ملکه را از زنبوران کارگر متمایز می‌سازد نحوه تغذیه در طول مراحل لیسه‌ای ( شفیره‌ای) است. در واقع تمامی تخم‌های ماده می‌توانند به یک زنبور ملکه تبدیل شوند اما این تنها زمان ممکن است که طی تمامی مراحل تکامل، شفیره‌ها همچون یک زنبور ملکه مورد مراقبت قرار گیرند و از ژله رویال تغذیه شوند. پرورش ملکه که توسط مکانیسم‌های پیچیده‌ای در درون کندو تنظیم می‌شود، یک سری کنش و واکنش‌های هورمونی و شیمیایی در شفیره جوان به وجود می‌آورد که موجب تبدیل شفیره به زنبور ملکه می‌شود. یک زنبور ملکه از خیلی جهات با یک زنبور کارگر متفاوت است.

شاددل اظهار کرد: ژله رویال توسط غدد بزاقی حلقی کارگران جوان ترشح شده که به واسطه آن دیگر لاروهای کندو را تغذیه می‌شود. تغذیه لاروهای کارگر توسط ژله رویال از روز سوم رشد، متوقف می‌شود و لاروهای انتخابی به جهت ملکه شدن همچنان از ژله رویال تغذیه می‌کنند. از آنجا که تولد ملکه جوان در یک کندو در فصول خاص و تحت شرایط خواص کندو امکان پذیر است، تولید ژله رویال یک کار اساسی بوده و توسط زنبورداران متخصص تحت شرایط آزمایشگاهی خاص امکانپذیر است و نیاز به آموزش دارد.

بازرس صندوق حمایت از صنعت زنبورداری کشور بیان کرد: ژله رویال به همان صورتی که ترشح شده، به طور مستقیم به لاروها و ملکه، خورانیده شده و ذخیره نمی‌شود، به این دلیل ژله رویال یک فرآورده زنبورداری سنتی به حساب نمی‌آید. طی پرورش ملکه تنها در حالتی برداشت آن ممکن است که برای لارو زنبورها و ملکه به مقدار زیادی ژله رویال تولید شود، یعنی این غذا ویژه زنبور ملکه و لاروهای زنبور است که چهار تا پنج روزه هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حقیقت ژله رویال شامل ترکیباتی همچون ۶۶ درصد آب، ۱۵ درصد مواد قندی، ۶ درصد لیپید، ۳ درصد فاکتور R ، یک درصد ویتامین، ریزعنصرها و نمک‌های معدنی و ۱۰ درصد پروتید است. ژله رویال به عنوان یک منبع غذایی عالی حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون کلسیم، مس، آهن، فسفر و پتاسیم است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، مقالات،

تاریخ : پنجشنبه 27 فروردین 1394 | 01:27 ب.ظ | نویسنده : | نظرات